sinterklaas tag
Challenges + Tags

De Sinterklaas tag

Al een aantal weken in Sinterklaas in ons land en morgen is het zelf alweer pakjesavond. Ondanks dat we het hier eigenlijk niet uitgebreid vieren, leek het me toch heel leuk om een Sinterklaas tag voor jullie in te vullen. Ik vond deze tag op de blog van Maureen.

Ga je naar een intocht?
Inmiddels is de intocht allang geweest. Ik heb de intocht op televisie wel gezien, maar ik ben niet bij intocht in het dorp geweest. Die was een week later en toen had ik trainingsdag van mijn werk.

Schoen zetten, hoe vaak?
Eigenlijk zet ik mijn schoen niet meer. Maar toch gebeurt het soms dat er opeens toch iets in mijn schoen zit. Zelfs al eens een brutale piet gehad die iets op mijn nachtkastje heeft gelegd. Dit jaar overigens nog geen bezoek gehad van Sint en Piet. Ben ik soms stout geweest dit jaar?

Zelf kruid-/pepernoten bakken?
Thuis doe ik dat eigenlijk nooit, want stiekem houd ik er helemaal niet zo van. Op mijn werk proberen we altijd wel kruidnootjes te bakken met de kinderen.

Wat staat er op je verlanglijstje?
Ik ben nog bezig met mijn verlanglijstje want die zal pas gebruikt worden voor de kerst, maar er staat onder andere een nieuwe dunschiller van Brabantia op, minimalistische kettinkjes, cadeaukaarten van diverse winkels en Disney films. Ik moet er nog even verder over na gaan denken.

Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Nee. Misschien in de toekomst als ik een kindje zou hebben, dat ik het dan wel ga doen.

sinterklaas tag

Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?
Muizen en kikkers!

Welke chocoladeletters koop je?
De K voor Kevin. Ik vind het zo raar om de W voor mezelf te kopen. Hoop dat ik die nog in mijn schoen mag vinden.

Sinterklaasfeestje, zelf organiseren of bezoeken?
Ligt onder andere een beetje aan het feestje en aan de grote van de groep. Als het niet een al te grote groep is en iedereen iets te eten mee neemt lijkt het me best leuk om het zelf te organiseren. Tijdens verjaardagen loop ik vaak alleen maar heen en weer om iedereen te voorzien van hapjes en drankjes en dan zit ik tijdens een Sinterklaasfeestje toch liever gewoon in de gezelligheid.

Welk Sinterklaasliedje werd er bij jou het meest gezongen?
”Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne” en “Sinterklaas kapoentje”

Schrijf je Sinterklaasgedichten?
Ja, dat vind ik leuk om te doen! Nou heb ik ook wel het voordeel dat het mij meestal wel makkelijk af gaat en ik soms de rijmpjes uit mijn mouw lijk te slingeren.

Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
Sinterklaas doet dus eigenlijk erg weinig inkopen, aangezien we het niet uitgebreid vieren. Maar als hij wat koopt, dan is het er meestal vlak voor.

sinterklaas tag

Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Ja, ik probeer het ook elke keer weer anders te doen en er veel creativiteit op los te laten.

Met wie vier je pakjesavond?
Dit jaar waarschijnlijk met veel familie, want we vieren Kevin zijn verjaardag op pakjesavond. Hij is namelijk vandaag (4 december) jarig.

Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?
De Action! Daar schreef ik toevallig in mijn vorige artikel ook al over.

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Ik kan me nog goed herinneren hoe zenuwachtig ik was op pakjesavond op het moment dat er keihard op de voordeur werd gebonsd. En hoe hyper ik vervolgens werd als ik die grote zak met cadeaus voor de deur zag staan. Zo balen altijd dat we moesten wachten tot mijn vader weer thuis was. Die moest altijd toevallig op pakjesavond even langs zijn werk om wat te regelen/halen. Typisch.

Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?
Zeker wel! Ik hoop dezelfde traditie ook nog een paar jaar als moeder te mogen vieren.

Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?
Op dit moment, zonder kinderen, Kerst. Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat Sinterklaas een grote concurrent voor de Kerstman kan zijn op het moment dat er kinderen mee gemoeid zijn.

Ben je blij als het 6 december is?
Stiekem wel. Dan mag ik eindelijk de kerstboom op gaan tuigen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Iloontje 4 december 2015 op 09:29

  Erg leuke tag! Wij doen zelf niet echt aan sinterklaas, maar weer wel veel aan kerst!
  Voor onze katjes hebben we uiteraard wel wat leuks gehaald voor sinterklaas!
  Iloontje heeft onlangs geplaatst..I’D LIKE YOU TO MEET: WHISKEY & DJINX!

 • Reageer Jenn 4 december 2015 op 09:46

  Leuk om te lezen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Toerist in eigen land: Africa By Light

 • Reageer Morgaine 4 december 2015 op 12:07

  hahahaha een hele leuke tag, en van harte gefeliciteerd met jouw Kevin vandaag en dan die laatste vraag he.. ben je blij als het 6 december is, IK wel, en niet om de kerstboom, dan ben ikzelf jarig 😛

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Lange vingertaart | zoekterm 1

 • Reageer Marion 4 december 2015 op 12:26

  Hihihi, ja ik ik kijk ook zo uit naar zondag!
  Marion heeft onlangs geplaatst..Stoppen met koken, een boze mail naar mijn werk en uitslapen

 • Reageer Manon 4 december 2015 op 16:44

  Wat een leuke Tag is dit!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Oriflame Parfum Stardust

 • Reageer Wanda 5 december 2015 op 18:52

  Cadeautjes inpakken… pfff, ik ben daar zo’n ramp in joh! Iedereen weet altijd direct dat ik het heb gekocht want netjes inpakken is bepaald niet mijn sterkste kwaliteit!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge