Creative

DIY Kerstkaarten maken (2)

Iets meer dan een jaar geleden kwam er artikel online over mijn DIY kerstkaarten. Dit artikel is de laatste dagen weer ontzettend populair en dat vind ik erg leuk om te zien. Ook dit jaar ben ik weer lekker aan het knutselen gegaan en heb ik weer allerlei leuke kerstkaarten gemaakt. Sommige hetzelfde als vorig jaar, maar het grootste deel zat er toen nog niet bij. Ik laat ze weer aan jullie zien en zal er, net als vorig jaar, weer een soort mini DIY van maken. Geloof me, het zijn echt hele makkelijke kaarten om te maken.

Wat heb ik gebruikt?
 • Blanco dubbele kaarten (A6) (Action)
 • Patronen karton (Action)
 • Washi tape (diverse designs) (Hema & Action)
 • Lijm (tube & roller)
 • Schaar
 • Potlood
 • Gum
 • Fineliner
 • Liniaal
 • Knopen
 • Verf
 • Wattenstaafjes
 • Figuurpons (kerstboom) (Action)

Uiteraard heb ik niet alles helemaal zelf verzonnen. Ik heb de nodige inspiratie opgedaan op Pinterest en moet eerlijk toegeven dat mijn motto toch wel een beetje is: “beter goed gejat dan slecht bedacht”.

DIY kerstkaarten

DIY kerstkaarten

De bovenstaande kaarten hebben jullie vorig jaar ook al kunnen zien. Althans, dit design/deze vormgeving. Bij de bovenste heb ik driehoeken uit patronen karton geknipt en opgeplakt als abstracte kerstbomen. Die daar onder is met washitape gedaan. Kies wat rolletjes die je vind passen bij de kerst en plak stukjes in de vorm van een kerstboom op je kaart. Enorm simpel.

De kerstkaart hieronder is net als de kerstboom gemaakt van washitape. Voeg daar een touwtje aan toe met een strik en je hebt een leuk kerstcadeautje op je kaart. Ikzelf het touwtje aan de boven en onderkant door de kaart heen geprikt en aan de binnenkant van de kaart vastgeplakt. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon vast proberen te lijmen aan de voorkant.

DIY kerstkaarten

Sinds ik bij de Action allerlei zakjes met knopen zag liggen, ben ik gaan zoeken wat je nou in hemelsnaam moest maken met al die verschillende kleuren en maten knoopjes. Blijkt dat je daar ook hele leuke kaarten mee kan knutselen. En dus ook kerstkaarten!

DIY kerstkaarten

DIY kerstkaarten

Rode knoopjes als de borst van een roodborstje en allerlei verschillende kleuren en formaten als kerstballetjes. Ook deze is weer heel simpel te maken. Je zoekt wat knoopjes bij elkaar en plakt ze op je kaart. Vervolgens maak je het af door met een fineliner er omheen te tekenen. Je maakt de vogeltjes af met pootjes, vleugeltjes en een kopje en de kerstballen hang je aan een draadje en om het af te maken, teken je er een strikje bij.

Ook vond ik bij de Action leuke kerstsetjes met figuursponsjes. Met de kerstboom pons heb ik ook een kerstkaart kunnen maken. Met de fineliner tekende ik een berglandschap en vervolgens maakte ik met de pons allemaal kleine kerstboompjes in twee verschillende kleuren groen. Vervolgens lijmde ik de boompjes op de bergen en klaar is je kerstlandschap.

DIY kerstkaarten

Daarna ben ik aan de slag gegaan met verf. Voor de onderstaande kaarten gebruikte ik wattenstaafjes om stippen te maken. Voor de kerstkrans maakte ik eerst met potlood een cirkel op papier. Op deze manier zorgde ik ervoor dat de krans ook echt mooi rond werd en het potlood kon ik later gewoon weer weg gummen.

Bij de kaart met de gekleurde lampjes begon ik met het zetten van stippen. Dit gewoon op gevoel en van alle kleurtjes ongeveer net zoveel. Vervolgens maakte ik met de fineliner een kronkelende lijn die langs alle stipjes liep. Ik hield hierbij geen rekening met een bepaalde kleurvolgorde en probeerde het zo speels mogelijk te doen. Vervolgens maakte ik de stipjes vast aan het lijntje door een klein zwart ‘blokje’.

DIY kerstkaarten

DIY kerstkaarten

Voor de laatste drie kaarten die ik jullie laat zien, gebruikte ik ook verf, maar dit keer ging ik met mijn vingers aan de slag in plaats van de wattenstaafjes. Ook dit is erg simpel: je zet eerst met verf vingerafdrukken en vervolgens maak je ze af met een fineliner en eventueel een rode stift of verf voor de rode neusjes.

DIY kerstkaarten

DIY kerstkaarten

DIY kerstkaarten

Ik ben super blij met het resultaat tot nu toe en ik fröbel ook gewoon nog even verder. Wat ik nu niet verstuur kan ik altijd volgend jaar nog versturen. Over versturen gesproken: als jullie het leuk vinden om een kerstkaart van mij te ontvangen, dan moeten jullie je adres maar even doorgeven via het contactformulier.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Tamarah 7 december 2015 op 09:34

  Wat een leuke kaartjes!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Winter in Winterberg

 • Reageer kim 7 december 2015 op 11:33

  Waaah je laat me er serieus over nadenken om zelf kaarten te maken 🙂
  kim heeft onlangs geplaatst..Voor al m’n kerstballers

 • Reageer Saar 7 december 2015 op 12:38

  Eigenlijk heel simpel maar zooo leuk!
  Saar heeft onlangs geplaatst..DIY: Houten Kersthanger

 • Reageer Tamara 7 december 2015 op 13:41

  Wat een super gave kaartjes!! Ideetje van de lampjes ga ik zeker gebruiken 🙂

 • Reageer Manon 7 december 2015 op 17:21

  Wat een geweldige kaarten!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Kerstpakketje gekregen van Saraya

 • Reageer Jenn 7 december 2015 op 22:04

  Wat leuk gedaan! k=
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Wil je een kerstkaart van mij?

 • Reageer De Kapsalon in Amersfoort 8 december 2015 op 06:06

  Het is veel leuker om ze zo zelf te maken dan te kopen. Voor je meest speciale vrienden zo´n extra speciale kaart. Leuk gedaan hoor.

 • Reageer alexa 16 december 2015 op 14:32

  ahh wat schattig en super leuk om creatief bezig te zijn!
  alexa heeft onlangs geplaatst..Klaar voor kerst!

 • Reageer Irene 2 december 2021 op 11:00

  Ik heb een 3 luik kaartje met jouw lampjes- en rendier- idee gemaakt. Ik ben er superblij mee. Jammer dat ik hier geen foto aan kan toevoegen.

 • Reageer davide 23 december 2023 op 16:50

  dit zijn echt leuke ideeen ga zo door met al zon kaartejes

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge