Challenges + Tags

Happy New Year tag

Als ik voor de kerst een bijpassende tag plaats, moet ik dat nu voor oud en nieuw eigenlijk ook wel doen, vinden jullie niet? Bij iscreambeauty.nl vond ik een leuke variant: de Happy New Year tag. Benieuwd hoe mijn oud en nieuw er uit ziet, mijn herinneringen van vroeger en waar ik mee proost als de klok 12 uur slaat? Dan moeten jullie zeker even de antwoorden op de vragen gaan lezen.

Welke herinneringen heb je aan oud en nieuw vieren van toen je nog klein was?

Ik weet nog goed dat ik samen met mijn vriendjes en vriendinnetje een klein Nieuwjaar vuurtje maakten. Onder toeziend oog van onze ouders natuurlijk en echt maar klein. Wat me vooral bij is gebleven is hoe we het vuurtje begonnen: met het laatste sterretje uit een doosje. Die staken we dan aan en stopten we terug in het doosje. Als daar een vlammetje uit ontstond, dan werden er andere lege doosjes van sterretjes en knalerwten bij gedaan. En dat was het. Hahaha.

Ook is er één oud en nieuw bijgebleven waarbij de familie van mijn moeders kant bij ons langs kwam om oud en nieuw samen te vieren. Volgens mij was dat de eerste keer en gelijk ook de laatste keer. Nee, het was niet zo’n succes. Het was erg glad, dus men had al problemen met alleen al naar ons toe komen en toen we om middernacht naar buiten gingen om iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen, bleek de band van mijn oom zijn auto leeg/lek te zijn. Hij was toen dus niet meer echt in een feeststemming. Details weet ik verder niet meer van die avond, maar dat het zich daarna nooit mee herhaald heeft, zegt denk ik genoeg.

new year

Waar vier je dit jaar oud en nieuw?

We hebben officieel nog geen plannen gemaakt, maar zoals het er nu naar uit ziet zijn we gewoon samen thuis als de klok 12 uur slaat. Waarschijnlijk zitten we dan op de bank, met de tv op SBS6, want Kevin heeft voor kerst een oudejaarslot gekregen van mij. Eens kijken of we die hoofdprijs van 30 miljoen binnen gaan halen.

En daarna? Misschien wel helemaal niks, maar ik denk dat we uiteindelijk toch weer in de sporthal belanden bij het oud en nieuw feest.

Oliebollen of appelflappen?

Oliebollen. Al vind ik appelflappen ook wel heel erg lekker, maar die kunnen naar mijn mening het hele jaar door. Oliebollen zijn toch meer echt verbonden aan oud en nieuw voor mij.

Champagne voor jou met Oud & Nieuw?

Nee, want ik vind champagne niet lekker. Ik heb nog een fles Moscato d’Asti en deze licht mousserende witte wijn is voor mij een prima vervanger voor de champagne.

new year

Wie wens jij als eerst een gelukkig nieuwjaar?

Mijn vriend.

Siervuurwerk of knalvuurwerk?

Siervuurwerk. Zelf steken wij geen vuurwerk af en de hoeveelheid vuurwerk bij ons in de straat wordt ook steeds minder en minder. Jammer eigenlijk, want dat vond ik vroeger altijd wel heel erg leuk.

Wat doe jij op 1 januari?

Uitslapen voor zover me dat lukt. Kevin slaapt meestal veel langer uit en dan blijft er eigenlijk weinig van de dag over. Soms gaan we dan nog langs bij familie om gelukkig nieuwjaar te wensen, maar het is altijd maar afwachten of dat dan nog lukt.

Goede voornemens, ja of nee?

Ja. Maar daar schrijf ik later waarschijnlijk nog wel meer over.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Manon 30 december 2015 op 12:48

  Leuk om te lezen. Ik hou ook echt van siervuurwerk. Ik schrik nu alleen maar van die knaldingen

 • Reageer Bianca Schrijft 30 december 2015 op 13:14

  Super leuke tag, misschien dat ik toch ook nog zoiets wil opzetten voor de jaarwisseling. Hmm, mag ik snel zijn. Leuk om te lezen en veel plezier bij de jaarwisseling.
  Bianca Schrijft heeft onlangs geplaatst..Een boek voor bij de koffie of thee #8 Het grote boek van Madelief

 • Reageer Eilish 30 december 2015 op 22:00

  Leuke tag! Ik doe niet zo specifiek aan goede voornemens eigenlijk haha
  Eilish heeft onlangs geplaatst..Personal ♥ Mijn blogjaar in vogelvlucht

 • Reageer Patricia 31 december 2015 op 14:17

  Super leuke tag!! Ik heb hem inmiddels overgenomen en uiteraard even een linkje naar It’s Wendy toegevoegd 😉

 • Reageer Sas 1 januari 2016 op 20:40

  Ik ben erg benieuwd naar de goede voornemens voor 2016.

  Ik wil je nog een fantastisch nieuwjaar wensen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge