Overige

Is Koning Winter met pensioen?

Een week geleden hoorde ik ze op de radio praten over een hooikoorts alarm. De maand december zit vol met warmterecords. Toen ik vandaag naar huis reed, zag ik dat de narcissen in de middenberm alweer omhoog komen. Van de week liep ik met mijn jas open kerstcadeaus te shoppen. Is het gek dat ik me serieus afvraag of Koning Winter met pensioen is gegaan? Of ontslag heeft genomen? Maar daarbij wel even vergeten is dat er wel een opvolger moet zijn?!

Het is dat de dagen korter zijn. Dat ik ‘s ochtends in het donker naar mijn werk ga en ook in het donker weer naar huis. Het is dat ik overal kerstliedjes hoor en kerstversiering zie. Maar anders zou je toch echt niet zeggen dat de laatste dagen van 2015 in zicht zijn? Dat we midden in de winter zitten? Waar is de kou, de sneeuw en het ijs? Heb ik die nieuwe ruitenkrabber en ontdooispray voor niks aangeschaft? En die nieuwe winterjas? Had ik die ook beter kunnen laten hangen?

winter

Ik ben er toch een klein beetje van slag van. Net als de natuur. Ik zei van de week nog tegen Kevin: “kijk ons gazonnetje nou. Had ik die voor mijn gevoel al vrij laat winterklaar gemaakt, staat het gras nu weer best wel hoog.” Serieus, het is december en ik twijfel echt of ik de grasmaaier er nog een keer overheen moet laten gaan.

En ik vind sneeuw zo leuk. Ik word er altijd spontaan vrolijk van als het gaat sneeuwen. Ik wandel er graag doorheen, ik kijk er graag naar, maak er graag foto’s van en zelfs auto rijden door de sneeuw vind ik stiekem gewoon best wel leuk. Op een verantwoorde manier natuurlijk! En ijs, dat is ook zo leuk. Schaatsen op natuurijs vind ik toch echt het leukst. Het liefst ook echt op een slootje of vijver, maar op een natuurijsbaan reken ik ook goed. Mijn witte kunstschaatsen staan nog steeds voor het grijpen.

winter

Als ik de voorspellingen mag geloven, hoeven we voorlopig nog niet op Koning Winter te rekenen. Toch hoop ik dat hij snel weer van zich laat horen. De winter is toch altijd wel een fijne onderbreking tussen de herfst en de lente. Anders blijft het drie seizoenen lang één pot nat met al die regen en wind. De mooie gekleurde blaadjes aan de bomen zijn toch al weg en voor nieuwe bloemetjes is het echt nog een beetje te vroeg.

Dus lieve Koning Winter, kom je alsjeblieft snel bij ons langs?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Morgaine 22 december 2015 op 23:33

  Ik ben het met je eens, ook al zit ik dan huis gekluisterd, ik zag op het nieuws dat de laatste goede pak sneeuw alweer 6 jaar terug was, ja daar heb ik ook nog foto’s van, erg fijn was dat ook. En alle insecten even goed dood vriezen, anders zitten we daar weer mee.

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Looking back on 2015

 • Reageer Jenn 24 december 2015 op 14:41

  Tja, stiekem vind ik dit lente-achtige weer heerlijk… ik hou niet zo van sneeuw, vind het mooi om te zien maar dat is het wel. Maar eigenlijk is het natuurlijk helemaal geen goed teken dat de natuur zo van slag is…
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Kilo’s knallen: ook in december!

 • Reageer Sas 26 december 2015 op 21:20

  Ik vind sneeuw ook altijd fijn. Zolang ik er niet doorheen hoef met de auto, fiets, lopend… In de vakantie mag het van mij dus wel sneeuwen 😉
  Sas heeft onlangs geplaatst..Crime series die ik wekelijks opneem

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge