Challenges + Tags

It’s Christmas Time – tag

Het is nu echt bijna zo ver: nog twee nachtjes slapen en dan is het Kerstmis! Ik heb er weer zin in. En omdat het weer bijna kerst is, vond ik het ook wel weer eens tijd voor een niet originele blogpost, namelijk de It’s Christmas Time – tag!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Dat moet toch wel “The Santa Clause” zijn. Hoewel ik hem nu al tientallen keren gezien heb, inclusief de twee delen erna, blijf ik hem toch erg leuk vinden. Eigenlijk is het een beetje de standaard film geworden die we zien als we kerst bij mijn ouders vieren.

Heb je ooit een witte kerst gehad?

Vast wel! Zeker weten doe ik het niet. Maar als ik zo de gegevens van het KNMI er bij neem en daarbij de herinnering dat het vroeger veel vaker sneeuwde, moet het wel. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dus niet een jaartal of iets dergelijks kan noemen.

Waar breng jij meestal kerst door?

Thuis, bij mijn ouder en/of familie. Sowieso gaan we dus één van de twee kerstdagen naar mijn ouders toe. Wat we de andere kerstdag doen, is elk jaar weer een beetje afwachten. Dit jaar zijn daar ook nog geen plannen voor, maar een dagje lekker samen vind ik eigenlijk ook wel prima.

christmas

Wat is je favoriete kerstliedje?

Er zijn al meerdere tags of challenges voorbij gekomen op mijn blog waar deze vraag in voor kwam en eigenlijk heb ik er nog steeds niet echt een duidelijk antwoord op. Ik heb denk ik gewoon echt geen favoriete kerstliedje. Ik vind er een hoop wel leuk, maar het is ook net hoe mijn bui op dat moment is. Zo kan ik “All I Want For Christmas” het ene moment echt heel leuk vinden en keihard meebleren, terwijl ik op het andere moment hem het liefst zo snel mogelijk doorklik naar het volgende nummer.

Open je cadeautjes op kerstavond?

Nee. Tenzij het een keer zou voorkomen dat we kerst op kerstavond bij mijn ouders vieren. Dat is namelijk wanneer we onze cadeautjes open maken: als we bij mijn ouders zijn. Dit jaar zal dat op eerste kerstdag zijn.

Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?

Nou, het is al een paar keer naar voren gekomen bij de voorgaande vragen, maar ik kijk het meeste uit naar het dagje met/bij mijn ouders. Overdag gaan we dan meestal gezellig samen er op uit en ‘s avonds gourmetten met z’n alle. En tussendoor worden er cadeaus uitgepakt. Dit jaar gaan we naar een tentoonstelling met ijssculpturen en is één van mijn oma’s er ook gezellig bij.

christmas

Is je kerstboom nep of echt?

Hoewel ik de voorkeur heb voor een echte boom, ben ik ontzettend blij met onze nep boom. Vooral de ingebouwde lampjes vind ik geweldig. Geen gedoe meer met lichtsnoeren die in de knoop zitten of dat je de lampjes van te voren test en ze het doen, om ze vervolgens in de boom te hebben en dan blijkt er toch ergens een kabelbreuk te zitten. Daarnaast zijn onze twee mini tijgers echte bomen klimmers. Een echte boom zouden hun echt veel te aantrekkelijk vinden. Deze nep boom laten ze helemaal met rust.

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?

Gourmetten met alles wat daar om heen zit. Gewoon lekker (veel) eten.

Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?

Dat is best nog wel een lastige vraag. Ik vind het kopen en geven heel erg leuk, zeker als ik iets kan geven wat iemand heel graag wilt of juist iemand kan verassen met iets wat ze niet hadden gevraagd, maar wel heel leuk vinden. Maar toch, eerlijk is eerlijk, het is ook wel erg leuk om wat te krijgen. Zeker als het iets is wat ik heel graag wil hebben.

Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?

Ons huisje. Ook al was dat natuurlijk niet echt een cadeau (we moeten natuurlijk gewoon elke maand huur betalen) en was het ook niet precies met kerst. We reageerden op dit huisje net voor kerst en de maandag na kerst hoorden we dat we bovenaan de lijst stonden en als wij akkoord gingen, het ons huis werd. Detail lezen? Ik heb er al eens eerder over geblogd.

christmas

Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?

Misschien een beetje gek om te zeggen als met van 28 jaar, maar ik zou heel graag nog eens rond de kerst naar Disneyland Parijs gaan. Ik ben er één keer eerder geweest in de nazomer en ik hoor altijd dat de kerstsfeer daar ook zo ontzettend leuk en gezellig is.

Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?

Wat betreft het netjes inpakken: daar ben ik niet echt heel handig in. Als het gewoon rechthoekig of vierkant is, dan gaat het wel, maar alle andere vormen zijn toch steeds weer een uitdaging. Wat ik wel leuk vind en waar ik ook wel creatief mee ben (kan zijn), is het versieren van de cadeautjes. Strikjes, lintjes, stickers, stempels, washi tape. Ik vind het leuk om de cadeaus een extra persoonlijk tintje mee te geven. Moet wel zeggen dat ik dat dit jaar maar heel minimaal heb gedaan.

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Normaal eigenlijk niet, maar ik zou er nu toch stiekem wel één willen maken. Eigenlijk ben ik er al een beetje mee begonnen, maar eigenlijk is het wel een moeilijk voornemen om al in de decembermaand mee te beginnen. Kunnen jullie het al raden? Ik zou toch graag wat kilo’s af willen vallen. Maar misschien dat ik daar in het nieuwe jaar wel een uitgebreider stukje over zal schrijven.

Zo ja, hou jij je eraan?

Ik hoop het wel, maar wat ik al zei: normaal maakte ik eigenlijk nooit goede voornemens, dus ik kan nog niet spreken uit ervaring.

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?

De sfeer, de gezelligheid. Het samen zijn met elkaar en met familie. Het lijkt wel of alle minder leuke dingen in de wereld even zijn verdwenen (al weet ik donders goed dat dat helemaal niet zo is natuurlijk).

divider

Wat maakt kerst voor jullie zo speciaal?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Manon 23 december 2015 op 11:43

  Super leuke Tag om te lezen!
  Manon heeft onlangs geplaatst..December Tag

 • Reageer Morgaine 23 december 2015 op 11:48

  Altijd leuk om weer te lezen, vroeger was ik gek op kerst, nu zijn het voor mij van die verplichte dagen geworden, zelfs kerstmuziek zet ik niet meer op en ik heb toch behoorlijk wat cd’s verzameld vroeger al die standaard op miijn verjaardag uit de kast kwamen om ze dan tot horendol te draaien, nu luister ik naar de top4000 hahahaha en zometeen naar de top2000 natuurlijk!

  Tweede kerst ben ik bij mijn ouders, maar niet iedereen komt, het gaat vast gezellig worden, maar er echt zin in hebben of zo, nee… het is eerder en meer gewoon gezellig samen zijn, maar dat is in de zomer ook altijd wel een keertje zo, samen BBQen bijv.

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Looking back on 2015

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 23 december 2015 op 17:20

  De saamhorigheid met familie. Gewoonweg de gezelligheid en liefde <3
  Eilish (artisticstateofmind) heeft onlangs geplaatst..Beauty ♥ Max Factor vs Star Wars

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 23 december 2015 op 19:49

  Jaaaa, ik wil ook heel graag een keer naar Disneyland Parijs met Kerst!!!
  De tentoonstelling met ijssculpturen lijkt me trouwens ook wel heel bijzonder. Hele fijne dagen meid!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Prettige feestdagen!

 • Reageer Olga 23 december 2015 op 22:06

  Kerstkransjes is echt het beste snoep ever. Met kerst dan..

 • Reageer Jenn 24 december 2015 op 10:25

  Leuk om je antwoorden te lezen! Ik vind vooral de sfeer rondom kerst erg leuk.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Winactie: win een persoonlijk pakket!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge