Personal

Mijn kerst 2015

De kerstdagen zijn weer voorbij en dat betekend dat er bij veel bloggers een overzicht online komt van wat zij gedaan hebben tijdens de kerst. Ik kan natuurlijk niet achterblijven en alhoewel ik eigenlijk geen foto’s gemaakt heb deze dagen, kan ik jullie wel vertellen wat ik heb gedaan. De plaatjes bedenken jullie er zelf maar bij.

Kerstavond

Op donderdag moest ik gewoon nog werken. Oorspronkelijk op de dagopvang, maar door een zieke collega verhuisde ik naar de buitenschoolse opvang. Geen probleem en we hebben er een leuke dag van gemaakt. Ik had een dienst tot sluit (zes uur), maar om vijf uur werd de laatste al opgehaald. Ook beneden bij de dagopvang waren ze lekker op tijd klaar. De ene groep ook om vijf uur, de andere een kwartiertje later. Wij konden dus allemaal lekker op tijd naar huis.

Kevin zou die avond bezig zijn bij ‘Kerst op Straat’ in het buurdorp en eigenlijk was ik er vanuit gegaan dat ik die avond alleen zou eten. Gelukkig was er wat extra tijd over en Kevin zou even een patatje gaan eten in de kroeg. Geen typisch kerstdiner, maar wel even gezellig samen kunnen eten. De rest van de avond was ik thuis en heb ik eigenlijk niet veel boeiends gedaan. Kevin is, toen hij klaar was voor ‘Kerst op Straat’ nog naar de kroeg gegaan, maar daar had ik verder niet veel behoefte aan.

kerst

Eerste kerstdag

Vroeg uit de veren vandaag, want om 10 uur werden we bij mijn ouders en zusje verwacht. De cadeaus gaan mee en worden alvast bij mijn ouders onder de boom gezet. Vervolgens gaan we mijn oma ophalen en met z’n zessen rijden we vervolgens naar Zwolle voor het Nederlands IJsbeelden Festival. Een uitgebreider verslag hiervan konden jullie eerder al lezen op mijn blog.

Na onze bezoekje aan –10 graden en de terugreis naar huis, bleven we de rest van de dag bij mijn ouders. Er werden kerstfilms gekeken en tussendoor werden er wat cadeaus uitgepakt. Wat hebben we elkaar weer verwend. Ikzelf kreeg een doos met 200 kaart-/bord-/dobbelspellen, een waterkoker, een Kärcher Window Vac, een nieuwe dunschiller van Leifheit, een zilver kettinkje met klavertje vier, een cadeaukaart van de H&M, drie Disney klassiekers op Blu-ray, Dove body wash en body lotion met shea butter en vanilla, L’Oréal Professionnel shampoo en een haarmasker. Verder hebben we die avond nog lekker gegourmet en tegen middernacht werd mijn oma weer thuis gebracht en gingen Kevin en ik ook naar huis.

kerst

Tweede kerstdag

Een rustige dag met alleen een bezoekje aan Kevins vaders. Rond half drie waren we daar en hebben we crackers en stokbrood gegeten met een aantal smeersels zoals zalmsalade, Paturain en brie. Dit diende gelijk als ons avond eten en de rest van de avond hebben we ook niet heel veel boeiends meer gedaan. Toen ik besloot dat het tijd werd om naar bed te gaan, besloot Kevin dat hij nog naar de kroeg wilde gaan. Hij ging weg en ik bleef thuis en dat bleek wel zo verstandig, want toen ik de volgende ochtend wakker werd om half zeven, had ik flink last van mijn keel.

Derde kerstdag?

Dit is voor ons een gewone zondag. Kevin ging pas naar bed toen ik wakker werd en ik heb de ochtend gespendeerd met het doen van de was. De rest van de dag stond in het teken van lui zijn, bankhangen en gewoon even helemaal niets moeten. Mijn keel voelt inmiddels alweer wat beter dan vanmorgen vroeg, maar ik blijf voorlopig nog even thee met honing drinken. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik met keelpijn of een keelontsteking het nieuwe jaar in ga.

Ik heb een lang weekend en moet woensdag en donderdag weer werken op de buitenschoolse opvang. Ik ben benieuwd of we oudejaarsdag net zoveel geluk hebben als met kerstavond en we weer zo vroeg klaar zullen zijn. Laat ik er maar vanuit gaan dat dat niet zo is. Dan kan het alleen maar meevallen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Maaike 28 december 2015 op 10:04

  Oef, keelontsteking, daar had ik ook al last van! Zo vervelend, want bij mij duurt het nu al vijf dagen. Hopelijk ben je snel beter! <3

 • Reageer Nina Simplynspecial 28 december 2015 op 10:57

  Balen dat je met keelpijn wakker werd 🙁 Gelukkig heb je verder wel een fijne kerst gehad 🙂 En wat ben je lekker verwend! Ik wens je een fijne, laatste week.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Personal photo diary #52 too much food, gifts & foute kersttruien

 • Reageer Ilona 28 december 2015 op 11:25

  Met keelpijn wakker worden is niet echt fijn! Gelukkig heb je wel een leuke kerst gehad en ben je flink verwend! Beterschap met je keel, en hopen dat je op oudjaar op tijd klaar bent!
  Liefs Ilona
  Ilona heeft onlangs geplaatst..Personal | tweestrijd om festivalbandjes!

 • Reageer Bianca Schrijft 28 december 2015 op 12:21

  Niet lekker zijn is altijd balen!! Mooi dat je al met al een fijne kerst hebt gehad. De ijssculpturenshow lijkt me zo mooi!!
  Bianca Schrijft heeft onlangs geplaatst..Interessante en bijzondere boekenwinkels gezocht.

 • Reageer Manon 28 december 2015 op 18:49

  Pff als je je niet lekker voelt is dat nooit fijn!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Mijn kerstcadeau | E-reader

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 28 december 2015 op 19:17

  Leuk om te lezen. Je bent goed verwend aan de foto te zien!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #26

 • Reageer jenn 29 december 2015 op 09:47

  Oh bleh, keelpijn… sterkte ermee! Klinkt als gezellige kerstdagen verder!
  jenn heeft onlangs geplaatst..Jaaroverzicht 2015

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge