Travel + Trips

Nederlands IJsbeelden Festival

Kerstmis 2015 gaat de boeken in als de warmste kerst ooit gemeten. Sinds het begin van de metingen in 1901, is het met kerst nog nooit zo warm geweest. Gemiddeld gezien is het deze decembermaand zo’n 6 graden warmer dan normaal. Toch hebben wij deze week ook even rondgelopen in een temperatuur van –10 graden Celsius. Gewoon hier in Nederland. Wij brachten namelijk een bezoekje aan het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle.

Naast station Zwolle, in een NS-Loods, ga je op wereldreis door het Nederlandse IJsbeelden Festival “Journey through a Frozen World”. Dit begint al op het moment dat je de loods binnenstapt, want alle bewegwijzering is het herkenbare design van op een vliegveld. Je vervolgt je weg langs verschillende ‘gates’ om uiteindelijk bij de daadwerkelijke ingang van de drie aan elkaar gekoppelde, gekoelde hallen uit te komen. Via een soort sluis, gaan we naar binnen en de eerste kou komt je tegemoet. Het deed mij even terugdenken aan de kinderfeestjes van 20 jaar geleden bij de Mc Donalds, waarbij je tijdens de rondleiding in de keuken even mocht voelen hoe koud de koelcel was.

Vervolgens begint je ‘reis’ langs allerlei ijssculpturen die allerlei landen uitbeelden. Ik had verwacht dat het een grote hal zou zijn waar je vrij kon rondlopen, maar dat bleek niet zo te zijn. Eigenlijk liep je in één lange polonaise, via allerlei paadjes, langs alle beelden. Stiekem vond ik dat een beetje jammer, want even rustig gaan stilstaan voor een goede foto zit er dan toch niet helemaal in. Dan staat gelijk de hele rij met mensen stil  en in een slecht geval hoor je het gezucht van degene achter je die zich even niet voorbereid had om de temperatuur van min tien en het liefst zo snel mogelijk weer buiten wilt staan. Maar we hebben er het beste van gemaakt en hebben in ieder geval onze ogen uitgekeken. Toch mooi hoe ze het voor elkaar krijgen om zulke mooie beelden te maken van ijs en sneeuw.

Met meer dan 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw, 25 ijsthemawerelden en meer dan 100 ijssculpturen is het Nederlands IJsbeelden Festival het grootste ijssculpturen evenement van Europa.

Aan het einde van de ‘reis’, toen mijn vingertoppen lekker bevroren waren (ondanks de handschoenen), hebben we ons lekker opgewarmd met een warme drank en wat lekkers. Vervolgens was het tijd om weer naar huis te gaan.

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

ijsbeelden festival

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Nina Simplynspecial 27 december 2015 op 10:19

  Super vet! Zoiets heb ik ook altijd al eens willen zien in real life. Vind het echt gaaf hoe ze zoiets moois kunnen maken.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Personal | Happylist #9 Zelfvertrouwen, vriendinnen & mijn blog

 • Reageer Manon 27 december 2015 op 12:32

  Zo dit is echt gaaf om te zien!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Meghan Sheperd | The Cage & Jennifer Lynn Barnes | De Fixer

 • Reageer Wanda 27 december 2015 op 13:27

  Wow, wat ontzettend mooi om te zien! Ooit zoiets in het kleins in Oostenrijk gezien, dat heeft toen al indruk op me gemaakt! Jammer dat onze agenda al zo vol zit…

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 27 december 2015 op 16:17

  Wauw, prachtige foto’s heb je gemaakt!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #26

 • Reageer Jenn 27 december 2015 op 21:32

  Ziet er mooi uit! LIjkt me erg leuk om een keer te zien.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #51

 • Reageer Bianca Schrijft 28 december 2015 op 06:54

  Dit ziet er heel gaaf uit. Al jaren wil ik naar dit soort shows, maar helaas komt het er nooit van. 🙁
  Bianca Schrijft heeft onlangs geplaatst..Interessante en bijzondere boekenwinkels gezocht.

 • Reageer Morgaine 30 december 2015 op 10:32

  Wat prachtig toch elke keer weer om te zien! En dit keer in Zwolle, oh, dat is de Hanzelijn voor mij, voor de deur, hahaha Je foto’s zien er prachtig uit ondanks dat je dus niet zelf lekker kon wandelen, dat is wel een beetje jammer ja.. en hoezo mensen houden er geen rekening mee dat het min 10 is daar… ahum, lijkt me logisch? hahaha

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Na 34 jaar lukt het eindelijk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge