dobbelspel
Overige

Vier cadeau dobbelspel cadeaus

Heel veel mensen kennen het spel of hebben er wel eens van gehoord: het cadeau dobbelspel wat veel gespeeld word tijdens de feestdagen. Ik ken het vooral als Sinterklaasspel. Al zeker vijf jaar achter elkaar speel ik dit spel samen met mijn collega’s tijdens een Sinterklaasavondje samen. De eerste keer zelf geïmproviseerd, de tweede keer als bordspel en de jaren daarna aan de hand van het kaarten op Sinterklaasdobbelspel.nl. Het is altijd weer ontzettend gezellig en we hebben de grootste lol.

Dit jaar stonden er twee van zulke avondjes op de planning: één met collega’s en één met vriendinnen. Met de groep collega’s spraken we dit jaar af één cadeau van 5 euro te kopen en met de vriendinnen werd afgesproken drie cadeaus voor in totaal 10 euro. Een vaak gehoorde opmerking van mensen is: “Koop/krijg je dan niet allemaal onzin dingen als je voor 2/3 euro een cadeau moet zoeken?” Nee, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Ik weet, naar mijn mening, altijd weer wat leuks bij elkaar te sprokkelen. Vaak komen er ook wel leuke reacties op en vinden andere dat dus blijkbaar ook. Ik denk dat het vaak een kwestie is van niet te moeilijk denken. En winkels zoals de Action zijn voor zulke dingen natuurlijk ook een uitkomst.

Als dit online komt zijn de dobbelavondjes geweest en zijn de cadeaus uitgepakt. Kan ik jullie mooi even laten zien wat ik gekocht had en misschien dat er nog mensen zijn die er inspiratie uit kunnen halen. Het moet immers nog 5 december worden en met kerst kan dit spel natuurlijk ook gespeeld worden.

Ik vind het het leukst om kleine pakketjes samen te stellen met ieder een bepaald ‘thema’. Onder elke foto zal ik omschrijven wat je precies ziet, wat het thema was wat ik erbij in mijn hoofd had en aangeven wat het samen ongeveer gekost heeft. Ook heb ik bij drie van de vier setjes een klein gedichtje als omschrijving van het cadeau (leuk voor tijdens het spel).

dobbelspel

Als eerste het cadeau van 5 euro voor de avond met de collega’s. Wat is het? Een mandje, een groot theeglas, twee chocoladeblokken voor warme chocolademelk, twee maskertjes van Kneipp en een Dove bodylotion. Allemaal om lekker te ontspannen (op het mandje na dan).

dobbelspel

“Zet de tijd stil op een stukje papier. Een mooie herinnering voor altijd hier.”
In het thema ‘interieur’: een wit houten fotolijstje, een vanille geurkaars en een waxinelichtjeshouder met silhouetten van huisjes. Bij elkaar ongeveer 3 euro.

dobbelspel

“Een bultje hier, een scheurtje daar. Lekker smeren en genieten maar!”
In het thema ‘uiterlijke verzorging’: bodylotion van Dove, een lipbalsem met bijenwas en twee gezichtsmaskers van Kneipp. Bij elkaar ook ongeveer 3 euro.

dobbelspel

“Geniet er van, keer op keer. Na de eerste wil je alleen maar meer.”
In het thema ‘eten en drinken’: een doos met Milka chocolaatjes, een theeglas met drie theetjes en een klein, wit, houten dienblad. Net als de vorige twee was dit ook ongeveer 3 euro.

Zelf vond ik het weer leuk bij elkaar gevonden en zelf zou ik dit ook leuk vinden als ik het zou krijgen. Ik probeer het altijd een beetje neutraal te houden en iets uit te zoeken waar iedereen wel iets mee zou kunnen.

Doen jullie wel eens het cadeau dobbelspel?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Manon 2 december 2015 op 11:59

  Oh wat leuk zeg, ik heb daar nog nooit over gehoord.
  Manon heeft onlangs geplaatst..Langdurig Fris & Droog met Odorex

 • Reageer Nina Simplynspecial 2 december 2015 op 20:58

  Je brengt me op ideetjes 🙂 Ik heb nog 2 avondjes gepland met het dobbelspel <3 Zin in!
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Tip | Last minute cadeautips voor sinterklaas

 • Reageer Saar 2 december 2015 op 21:17

  Met winkels als de Action tegenwoordig krijg je echt geen rommel meer met een budget voor 2-3 euro. Echt ideaal! Je hebt leuke dingen gescoord!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Opening Primark In Dordrecht

 • Reageer Jenn 3 december 2015 op 12:02

  Leuk! Ik vier al even geen Sinterklaas meer met cadeaus, maar toen we dat nog wel deden vermaakten we ons idd prima met een dobbelspel.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..NaNoWriMo, alle spannende details

 • Reageer Sas 4 december 2015 op 11:55

  Wat een leuke cadeaus zeg! Op school hebben we wel eens zo’n dobbelspel gespeeld. Super leuk! Sinterklaas vier ik altijd met m’n man en ouders. Lunchen en wat cadeaus voor elkaar kopen. Heel fijn<3
  Sas heeft onlangs geplaatst..De voorwaarden die ik stel aan een samenwerkingsartikel

 • Reageer annouska 5 december 2015 op 13:30

  Oh wat een leuk spel zeg!
  annouska heeft onlangs geplaatst..Happy Friday: Kerstlijstje

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge