2WwW
Lifestyle

2WwW #1 – Files, Stint rijden & lunchen

In 2 Weeks with Wendy (2WwW) laat ik jullie om de twee weken weten wat ik in de afgelopen 14 dagen heb gedaan. Van dagelijkse dingen tot minder dagelijkse dingen. Meer weten over het hoe en waarom van deze overzichtjes? Ik schreef er begin dit jaar een introductie artikel over.

divider

Zondag 3 januari

Oud & Nieuw net achter de rug, de dag hiervoor nog bij een verjaardag geweest en even de kroeg in gedoken, oftewel deze zondag stond in het teken van luieren. Ik zat veel achter mijn laptop, een beetje op YouTube rond te neuzen. Daar ontdekte ik een spelletje wat me wel leuk leek en deze downloadde ik op/via Steam. Kevins vader kwam nog even op visite en ook qua avond eten waren we heel lui: Mc Donalds.

Maandag 4 januari

Vandaag weer aan het werk. Deze maand werk ik vier dagen per week: drie op de dagopvang en één op de buitenschoolse opvang. Het is een beetje feest op mijn werk, want de opvang bestaat 5 jaar. We hebben slingers en ballonnen hangen en de ouders krijgen allemaal een klein presentje mee naar huis.

Dinsdag 5 januari

We hadden het stiekem wel een beetje aan zien komen, maar een officiële mededeling had misschien wel handig geweest. Al een tijdje waren ze aan het begin van de straat bezig met weg. Langs de voortuinen ging de weg open om vervolgens weer netjes dicht gelegd te worden. Steeds kwamen ze een stukje dichterbij en het leek er op dat ze vandaag bij ons waren aangekomen. Maar officieel wisten we dus van niks. Toch besloot Kevin ‘s ochtends de auto’s maar van het pad af te halen en dat was maar goed ook. Ik had anders om 2 uur dus niet met mijn auto naar mijn werk gekund. Misschien handig als de gemeente voortaan een aankondiging huis-aan-huis laat gaan?

Woensdag 6 januari

Het is een ongeschreven regel dat de kerstboom met Driekoningen moet worden weggehaald. Wie de boom na Driekoningen nog heeft staan, haalt daarmee het ongeluk in huis, zegt men. Nou ben ik niet gelovig, maar toch gaat de boom vandaag weg. Alle kerstballen en slingers er weer uit, alles terug in de doos en alle kerstdecoratie gaat weer naar zolder. Het is toch altijd weer erg kaal als die boom weg is. Ik moet er echt weer een beetje aan wennen. Op woensdag ben ik deze maand vrij, dus besluit ik ‘s middags nog aan de slag te gaan met een DIY Japans snoep kitje. Dit keer één met cheeseburgers, patat en een frisdrankje. Ik heb het weer gefilmd, maar ik ben niet helemaal tevreden met de beelden. Even kijken of ik er nog een fatsoenlijk filmpje van kan maken.

Donderdag 7 januari

Vandaag weer aan het werk. Ikzelf sta op de dagopvang, maar ik moet even kort bijspringen op de buitenschoolse opvang. Er moeten namelijk kinderen gehaald worden met de Stint, maar onze vaste BSO collega is ziek en niet aanwezig. De collega die invalt heeft nog nooit op de Stint gereden, dus ik ga even van de groep af op de collega ‘Stint-les’ te geven en vervolgens de kinderen met diegene op te halen.

Vrijdag 8 januari

De laatste dag van de werkweek en deze begon dramatisch. Achteraf gezien ben ik erg blij dat ik die dag niet hoefde te openen, want ik kwam een half uur te laat op mijn werk. Het ritje naar mijn werk duurt (zonder files) ongeveer 20 minuten, maar vandaag was ik bijna een uur onderweg. De A15 stond muur en muurvast en dus besloot ik door de polder te gaan rijden. Dit was ook geen succes want niet veel later stond ik daar ook helemaal vast. Ik heb mijn auto omgegooid en ben voor optie nummer drie gegaan. Helemaal stilstaan deed het daar gelukkig niet, maar snel ging het ook niet. Achteraf hoorde ik dat er bijna anderhalf uur vertraging was ontstaan, zowel op de A15 als op de N-weg door de polder. Heb ik het nog netjes gedaan met mijn half uurtje te laat komen.

Verder het leek wel een herhaling van de dag daarvoor. Weer een andere collega die invalt op de BSO en weer iemand die nog nooit op de Sint heeft gereden. Ik word weer ingezet als ‘rijinstructeur’. Even voor de mensen die nu trouwens denken “Wat in hemelsnaam is een Stint?”: dat is een elektrische bolderkar waar je in je eentje 10 kinderen mee kan vervoeren. Nieuwsgierig? Kijk dan even op de site.

Zaterdag 9 januari

Weekend! Het eerste normale weekend van 2016 en ik begon de dag lekker op tijd. Als eerste ging ik die ochtend naar de markt. De rits van mijn jas was kapot en daar moest een nieuwe ingezet worden. Degene uit het dorp waar ik aan vroeg waar ik het beste terecht kon, verwezen me allemaal naar de markt. Daar mijn jas afgeleverd om hem een week later weer op te komen halen. Aangezien ik toch al lekker op pad was, appte ik Sylvia met de vraag of ik even een bakkie thee kon komen doen en dat was prima. Door de regen naar haar toe gelopen en even kort gekletst. Hun waren samen met de buren druk bezig de tuin weer op te ruimen na een gezellig tuinfeestje de avond daarvoor, dus het was echt een flitsbezoekje. ‘s Avond ben ik met Kevin naar de kroeg geweest. De Turkse vriend van de kroegeigenaar zou maandag weer teruggaan naar Turkije en die had aan Kevin gevraagd of hij kwam en dat hij dan mij maar moest meenemen.

Zondag 10 januari

Laat in bed en toch weer op tijd er uit, want vandaag zouden we naar de Artiesten- en Evenementenbeurs in Eindhoven gaan. Om 11 uur zou één van de meiden die met ons mee ging, bij ons zijn en daarna moesten we er nog één ophalen. Ik was weer vroeg wakker, maar Kevin had er wat mee moeite mee. Die werd uiteindelijk pas wakker van de deurbel die iets over 11 ging. Hahaha, oeps! Kevin dacht dat we wel tot een uur of zes op de beurs zouden rondlopen, maar dat viel flink tegen. We gaan er al jaren heen, maar het wordt helaas steeds kleiner. Rondgelopen en wat foto’s bij een green screen gemaakt, maar toen was het al snel over en konden we weer naar huis.

Ons avond eten bestond weer uit Mc Donalds (zo slecht) en ‘s avonds keken we naar Dirty Dancing en Enchanted. Vinden jullie het ook niet een beetje vreemd dat een Disneyfilm uitgezonden wordt op de zondagavond van half 11 tot half 1?

Maandag 11 januari

De nieuwe week is weer begonnen en ik ging weer aan het werk. Ik heb gewerkt van half 8 tot zes uur. Verder heb ik echt niet veel boeiends gedaan. Om eerlijk te zijn weet ik niet eens meer wat ik precies gedaan heb.

Dinsdag 12 januari

‘s Ochtends en ‘s  avond ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van onze/mijn logeer-/werkkamer. Uiteindelijk één vuilniszak vol weggegooid en een tweede bijna helemaal gevuld. Wat kan een mens toch veel dingen verzamelen. Het is nog steeds niet helemaal opgeruimd, maar wanneer ik zit en tijd heb ga ik weer een stukje verder.

Woensdag 13 januari

Vandaag had Sylvia speciaal een middagje van haar werk vrij genomen om even weer gezellig een meidenmiddagje te doen. We zijn samen wezen lunchen bij de Délifrance en hebben daarna bij mij thuis nog een filmpje gekeken en theetjes gedronken. Het was weer erg gezellig en we hebben weer lekker bij kunnen kletsen. ‘s Ochtends was ik nog bezig geweest met verder opruimen en vond ik een hele lading aan Bax-shop.nl pennen. Ik maakte er een foto van en plaatste dit op hun Facebookpagina en daar kwam een leuke reactie op terug.

Donderdag 14 januari

Al een paar weken bel ik Kevin op het moment dat ik klaar ben met werken. Op die manier kan hij, als hij al thuis is, alvast aan het eten beginnen. Toen ik hem vandaag belde zei hij echter: “Heb je Waze (navigatie) al aangezet?” Het bleek enorm druk te zijn op de weg en hij verwachtte niet dat ik binnen een half uur thuis zou zijn. En hij had gelijk. Om de meeste drukte te ontwijken werd ik helemaal naar het centrum van Dordrecht genavigeerd om vervolgens op het laatste stukje van de N3 in te voegen. Daar stond het echt ook nog helemaal vast en uiteindelijk deed ik er drie kwartier over. Voordeel was wel dat ik bijna gelijk kon aanschuiven en kon eten. Na het eten zijn we nog even snel langs de Intratuin gereden voor kattenvoer. We hebben gelijk groot ingeslagen. In verhouding goedkoper en dan hoeven we niet steeds heen en weer te rijden.

Vrijdag 15 januari

Na een werkdagje tot kwart over vijf, vulde ik mijn avond met douchen en het doen van een spelletje op mijn laptop. Het spelletje waar ik aan het begin van dit overzicht over begon: Don’t Starve. Een leuk spelletje vind ik, maar heel ver ben ik nog niet gekomen. Onder andere omdat ik steeds vergeet om tussendoor even de voortgang op te slaan. Dus bij een ‘Game Over’ kan ik weer helemaal overnieuw beginnen.

Zaterdag 16 januari

Vandaag word ik op social media overladen met foto’s en filmpjes van sneeuw. Nou, bij ons is er geen sneeuw. Wel hagel en op een gegeven moment was het dusdanig veel dat het een beetje op sneeuw ging lijken. ‘s Ochtends doen we de wekelijkse boodschappen en ga ik mijn jas weer ophalen op de markt. Daarna kruip ik achter mijn laptop en begin ik vast aan het typen van dit weekoverzicht. Ook keek ik vandaag eindelijk weer een aflevering van de serie Under the Dome. Seizoen twee staan sinds kort op Netflix, dus ik kan weer lekker verder kijken.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Olga 17 januari 2016 op 08:15

  Mijn boom staat nog, dus ik heb het ongeluk alweer in huis gehaald Voor dit jaar als ik de beweringen mag geloven :’)
  Olga heeft onlangs geplaatst..Personal: Wie er van je houdt

 • Reageer Vlijtig Liesje 17 januari 2016 op 08:55

  Wij hadden gisteren ook nog geen sneeuw. Nu ligt er hier wel een dun laagje. (Achterhoek)

 • Reageer Sas 17 januari 2016 op 10:57

  Leuk om dit te lezen! Hou altijd wel van dit soort overzichtjes. Stints zijn leuk he<3 Ik rij er ook altijd graag op.
  Sas heeft onlangs geplaatst..Life as Sas #1

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 17 januari 2016 op 18:10

  Leuk om te lezen meid!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Blogalicious #3

 • Reageer Saar 17 januari 2016 op 21:51

  Ik heb 8 januari ook zo’n last gehad van die file ( de andere kant op dan jij dus ik kon aardig rijden) maar echt alles stond om 7 uur al vast! Echt erg!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Phoneography Is Hot!

 • Reageer Tamarah 18 januari 2016 op 07:57

  Leuk, die reactie van Bax-shop! Ben benieuwd wat voor een presentje je krijgt :p
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Studiekeuze(s)

 • Reageer jenn 19 januari 2016 op 13:48

  Leuk zo’n overzicht. Toen ik nog bij mijn ouders woonde liet ik mijn boompje altijd staan tot mijn verjaardag. Daarna moest hij echt weg vonden ze.
  jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #54: Ik ben er weer!

 • Reageer Kelly 20 januari 2016 op 21:38

  Heel herkenbaar wat er weer allemaal staat en idd, die Disney films…belachelijk leuk stuk weer xx

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge