carnaval
Overige

Een carnaval-leek

Binnenkort is het carnaval en eigenlijk heb ik daar helemaal niks mee. Ik kom zelf natuurlijk van boven de rivieren, heb toen ik klein was nooit wat van carnaval meegekregen en nu ik ouder ben, ben ik ook nog nooit carnaval wezen vieren. Carnavalsmuziek vind ik eventjes leuk, maar een hele avond (of dag!) is mij echt te lang. Tel daarbij op dat de jeugd uit het dorp, die wel carnaval gaan vieren, altijd ‘s avonds stomdronken en heel vervelend de lokale kroeg binnen komen struikelen en je hebt de perfecte bodem voor een negatief vooroordeel.

Door dat vooroordeel heb ik al een enkele keer een uitnodiging om mee te gaan carnavallen , afgewezen. Stel dat ik het namelijk echt niet leuk vind? Ik wil niet degene zijn die als spelbreker de gezellige sfeer verpest. Het zekere voor het onzekere. Maar nu ben ik toevallig tijdens carnaval in Limburg. En dan wil ik het toch een kans geven, want ik ben dan weer wel heel nieuwsgierig naar zo’n carnavalsoptocht met zijn mooie praalwagens. Dus we besloten dat we, als we er dan toch zijn, in ieder geval een optocht gaan bekijken.

Het eerste probleem waar we tegen aan liepen als carnaval-leken: waar vind je een leuke, mooie, grote carnavalsoptocht? Zo één met die typische grote praalwagens? Ik heb geprobeerd wijzer te worden door middel van Google en het lijkt er op dat we gaan uitwijken naar ‘Oeteldonk’ (Den Bosch). Ik heb gelukkig kunnen vinden hoe laat de optocht begint en welke route deze aflegt, maar verder weet ik eigenlijk helemaal nog niks. Waar kun je het beste gaan kijken? Waar kunnen we de auto het beste kwijt? Hoe lang van te voren moet je er al zijn, wil je het een beetje kunnen zien? Zijn er nog andere dingen waar we rekening mee moeten houden? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Dus misschien is er iemand die mij hier antwoorden op kan geven? Misschien ons nog een paar tips kan geven? Wellicht moeten we wel helemaal niet in Den Bosch gaan kijken, maar heb je een veel beter idee? Laat het me weten, want ik hoor het echt ontzettend graag!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Maaike 27 januari 2016 op 09:26

  Ik ben ook niet zo’n carnaval vierder, maar ik wens je alvast veel plezier! Misschien dat je dicht bij Oldenzaal woont, want daar is altijd een mega grote optocht en nog reuze gezellig ook 🙂

 • Reageer Sas 27 januari 2016 op 10:11

  Geen tips, wij vieren nooit carnaval.. Lijkt me wel erg gezellig!
  Sas heeft onlangs geplaatst..7x Tips: Omgaan met teleurstellingen

 • Reageer Veerlez 27 januari 2016 op 10:25

  Ik kan je hier helaas niet bij helpen! Ik heb 1 jaar carnaval gevierd en heb toen mee gedaan aan de Cuykse kroegentocht, dat was zeker leuk, maar niet de manier hoe jij carnaval wilt vieren 🙂
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..Waarom ik zo gek ben van mijn bibliotheek abonnement

 • Reageer Suzanne 27 januari 2016 op 16:58

  Ik kom zelfs uit Brabant maar ik vind carnaval helemaal niks. Dus ik kan het je ook niet uitleggen 😉
  Suzanne heeft onlangs geplaatst..Prikkelende make-over kaarsenplateau met IKEA Cactaceae

 • Reageer Danielle 28 januari 2016 op 10:02

  In de kop van Noord-Holland heb je in Zwaag (Hoorn) en fantastische optocht, de ene wagen nog mooier als de andere! Ik kom zelf uit de buurt vandaan, dus ik ging er vaak met mijn ouders naar toe om langs de route te staan. Check: http://www.funinhoorn.nl/eropuit/februari/carnaval-zwaag.htm.

  In omgeving Brabant zou ik het je niet durven zeggen, ieder dorpje heeft daar wel een optocht en in de grote steden gaat het vooral om bier zuipen!
  Danielle heeft onlangs geplaatst..Een Bijzondere Boeken Brunch met Helen Vreeswijk en Buddy Tegenbosch (+WIN)!

 • Reageer Patricia 28 januari 2016 op 22:36

  Ik kan je helaas niet helpen. Ik heb niks met carnaval

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge