Tech

Review HTC autolader

Ken je dat? Dat je op pad bent met de auto, navigatie aan op je telefoon en dat je de batterij van je mobiel met de minuut leger ziet raken? Zo’n navigatie-app lijkt de accu wel leeg te slurpen. Maar ja, je moet nog een wel een eindje en die navigatie heb je toch echt nodig. Gelukkig bestaat er dan zoiets als een autolader.

Zelf had ik ergens in mijn auto nog wel zo’n autolader zwerven, maar deze was oud, maakte niet altijd goed verbinding en de kabel die er bij zat paste wel op mijn mobiel (micro USB), maar was toch niet helemaal goed voor mijn mobiel. Mijn HTC gaf vaak de melding dat ik een originele HTC oplader moest gebruiken als ik beter resultaat wilde. Toen GSMoplader.nl mij vroeg of ik misschien één van de door hun aangeboden opladers wilde reviewen, wist ik dan ook meteen wat ik wilde proberen: zou de originele HTC autolader wel werken zonder melding?

autolader

De autolader werd per brievenbuspost bezorgd en toen ik van de week even naar de Action ging, onderwierp ik hem aan een kleine test. De autolader stak ik in de sigaretten aansteker van mijn auto en gelijk begon het lichtje achter het HTC logo te branden. Dat is alvast +1 voor de lader, want hij sluit dus goed aan. De datakabel er in (zowel bij de lader als mijn telefoon) en mijn telefoon begon op te laden. Nou weet ik dat het opladen via zo’n aansluiting lang niet zo snel gaat als het opladen via een gewone oplader thuis, maar ik was benieuwd hoe de prestaties zouden zijn.

autolader

Op de heen weg testte ik de lader met mijn telefoon vergrendeld. Geen apps die (op de voorgrond) open stonden en beeldscherm uit. Toen ik thuis weg ging stond de accu op 52%. Na een ritje van 17 minuten stond de accu op 58%. Niet slecht vond ik. Na ongeveer drie kwartier ronddwalen in de Action, stapte ik weer de auto in. Op de terugweg wilde ik de lader testen terwijl mijn navigatie aan staat. Zou de telefoon nog steeds opladen of zal er alleen genoeg stroom binnen komen zodat hij niet verder leeg raakt? Met 56% van mijn batterij ging ik weer rijden. Na 16 minuten was ik weer thuis en stond de batterij op 58%. Hij laadt dus duidelijk minder snel op met navigatie aan, maar hij laadt wel op. Iets wat ik niet kon zeggen van mijn niet-originele HTC autolader.

autolader

Ik ben dus wel tevreden over deze autolader. Eigenlijk is er maar één klein nadeel: het feit dat de kabel een spiraalkabel is. Daardoor is de kabel een stuk korter dan dat hij had kunnen zijn. In mijn auto, met de navigatie op de plek waar hij bij mij zit, is het voldoende. Toch kan ik me voorstellen dat het voor andere net te kort zal zijn. Je kan de kabel wel iets uitrekken, maar deze zal altijd weer terug willen veren en daardoor staat er wel een continue kracht op de aansluiting bij je mobiel of bij de lader. Misschien dat dat niet zo gevoelig is, maar ik neem ook liever het risico niet.

gesponsord-item.png

 

 

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Jan 8 januari 2016 op 09:41

  Welke navigatie gebruik je?

 • Reageer Saar 8 januari 2016 op 16:59

  Ik heb een simpele USB-autolader en gebruik die met de kabel van mijn de oplader van mijn telefoon en dat werkt prima. Dit is ook handig!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Jaaroverzicht van 2015

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge