Beauty + Fashion

Mijn stijl – Basic, Simpel en Divers

Iedereen heeft zijn eigen stijl op verschillende gebieden. Gelukkig maar, want onder andere dat maakt de wereld tot het kleurrijke geheel wat het nu is. We zouden maar allemaal het zelfde leuk vinden en hetzelfde dragen. Hoe saai zou dat zijn? Het leek me leuk om een paar onderwerpen langs te gaan en mijn stijl op dat gebied te beschrijven.

Kleding

Mijn stijl qua kleding is lekker casual: een spijkerbroek met een leuk shirt en een vest of een fijne trui. Mijn spijkerbroek het liefst in het grijs of zwart, want ik ben op dit moment een beetje uitgekeken op de blauwe spijkerbroeken. Qua shirtjes, vesten en truien heb ik niet een bepaalde kleur waar mijn voorkeur naar uit gaat. Maar hele drukke printjes of plaatjes vind je eigenlijk bijna niet op mijn kleding. Een leuke tekst kan ik wel waarderen (de HEMA heeft vaak hele leuke). Een print van een sexy man of vrouw op mijn shirt, zal je waarschijnlijk nooit gaan vinden in mijn kast. Ik krijg daar altijd een beetje een minderwaardigheids complex van. Hahaha.  Ow ja, broeken heb ik liever ‘skinny’ dan ‘baggy’, maar bij mijn bovenkleding juist weer liever andersom. Niet te wijd, maar gewoon losjes.

stijl

Boeken

Ik moet eerlijk bekennen: de laatste keer dat ik een boek las is echt alweer veel te lang geleden. Ik gun mezelf er de tijd niet meer voor en ik doe liever wat anders. Maar ik heb toch echt wel mijn voorkeur voor boeken. Doe mij maar een leuke chicklit: niet te veel nadenken en gewoon lekker makkelijk door te lezen. Ik ontdekte dit genre toen ik van een vriendin de eerste drie boeken van de Shopaholic reeks mocht lenen en ik was gelijk verkocht. In minder dan twee weken had ik alle drie de boeken uit en vervolgens las ik de hele serie. Daarna volgden nog veel meer van dat soort boeken.

Boeken zoals die van Carry Slee, zijn eigenlijk meer bedoeld voor de jeugd, maar het soort verhalen die zij schrijft kan ik ook nog steeds goed waarderen. Als iemand een tip heeft voor een boek met zo’n soort genre, maar dan als niet jeugdboek, dan hoor ik dat graag.

Muziek

Als er iets heel divers is, is het wel mijn muziek stijl. Al zijn er echt ook wel een paar soorten muziek waar ik echt niet van houdt. Maar eigenlijk alles wat zich in de top 40 bevind, vind ik wel leuk. Met als afwisseling wat golden oldies uit de nineties en eighties. Soms vind ik die oude muziek nog leuker dan de hits van tegenwoordig. Met een hele avond carnavals of après-ski  muziek maak je me niet blij, maar een paar nummertjes tussendoor vind ik helemaal niet erg. Zelfs een paar hardcore en/of hardstyle nummers als afwisseling vind ik leuk, maar met terror maak je me echt niet blij. Alsof je luistert naar een mislukte download van vroeger of een vastlopende computer.

Make-up

Ik ben echt geen held met make-up: een eyeliner aanbrengen kan ik echt niet en dat ‘shapen’ lijkt ook niet echt te werken bij mij. Ik houd het vaak dus lekker basis. Een neutraal kleurtje op mijn oogleden, meestal in een bruine tint en heel af en toe probeer ik te spelen met licht en donker. Een zwarte mascara op mijn wimpers en met wat concealer de plekjes en pukkeltje een beetje verbergen/vervagen. Vaak zat ga ik zo al naar buiten. Als ik een uitgebreidere versie doet komen er nog een bb-cream, blush en een lipkleurtje bij.

stijl

Schoenen

Wendy en schoenen: soms is het echt een ramp. In de zomer heb ik last van het feit dat ik zulke smalle voeten heb. Veel schoenen hebben dan zo’n lege opening tussen de zijkanten van mijn voet en de zijkant van de schoen. Dat staat raar en het zit niet fijn. Daarnaast heb ik ook nog aan één voet een teen die langer is dan mijn grote teen. Een Griekse voet noemen ze dat. Heel leuk dat dat als één van de zoveel schoonheden wordt gezien, maar zo’n uitstekend stukje teen in je open schoentjes is echt niet grappig. Daarbij komt ook nog eens dat ik een soort gebrek lijk te hebben aan aanwezige kuiten. Hoge laarzen hebben vaak een veel te grote schacht en ook dat vind ik helemaal niet mooi staan. Ooit vond ik laarzen die me echt perfect zaten en toen ik een week later gelijk nog zo’n paar gaan halen. Maar nu heb ik dus geen hoge laarzen meer een dat vind ik echt jammer.

Een veilige keuze voor mij en dus ook wel een beetje mijn stijl: sneakers. In het zwart of in het wit, want dat past bij alles. Tot de enkel of net iets hoger, dat maakt mij erg weinig uit. En enkellaarsjes met een hakje, daar heb ik ook eigenlijk altijd wel een paar van in de kast staan.

stijl

Haar

Qua haar ben ik net zo’n held als met make-up. Misschien is het wat betreft haar nog wel erger met me gesteld. De meeste mensen kennen mij met mijn haar in een hoge staart. Zo draag ik het op mijn werk en zo draag ik het vaak ook op een gemiddelde doordeweekse dag. Lekker makkelijk. Als ik wat anders met mijn haar doet, dan maak ik het stijl met de stijltang. Ik probeer ook af en toe om krullen te maken, maar dat kost me altijd heel veel tijd en moeite. Ik lijk daar maar niet handiger in te worden. Jammer, want ik vind krullen me ook echt wel leuk staan.

stijl

Films

Mijn stijl aan films is net zo uitgebreid als mijn stijl aan muziek. Ik vind een hoop wel leuk, met het gevolg dat ik nooit goed weet wat ik moet kiezen. Vroeger in de videotheek niet en nu op Netflix niet. Zelfs een horror of thriller vind ik wel leuk, als er maar niet te veel smerige, bloederige beelden voorbij komen. Een film zoals Saw zal ik dus waarschijnlijk nooit gaan kijken, maar Paranormal Activity vond ik wel erg leuk om te zien. Maar je kan me ook een flauwe comedy voorschoten of een romantische meidenfilm. Disney tekenfilms doen het bij mij ook altijd goed, maar dat mag ook wel voor iemand die de klassiekers spaart.

divider.png

Dat wat al best een aardig rijtje, maar misschien weten jullie nog wel wat onderwerpen waarvan jullie graag lezen wat mijn stijl op dat gebied is? Laat het dan vooral even weten in de reacties en misschien komt er nog wel een vervolg op dit artikel.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer jenn 19 januari 2016 op 14:18

  Leuk om te lezen!
  jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #54: Ik ben er weer!

 • Reageer Tamarah 20 januari 2016 op 17:23

  Leuk om te lezen! Ik ben juist precies andersom; ik kan beter tegen Saw (want dat is toch maar nepbloed) dan iets als Paranormal Activity. Bij die laatste zou ik echt een week niet meer slapen haha.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Hoe gaat het nu eigenlijk?

 • Reageer Mariska 24 januari 2016 op 16:12

  Wat een leuk origineel stuk! Eyeliner is ook echt lastig hoor, kost veel oefening, en dan nog.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge