timelapse
Tech

Timelapse Fotografie: een bevlieging?

Vlak voor onze vakantie naar Kos, kochten wij een nieuwe compact camera. De Nikon Coolpix S7000 om precies te zijn. Voor onze vakantie heb ik eigenlijk niet heel uitgebreid alle functies op de camera bestudeerd. Dat deed ik pasgeleden eigenlijk voor het eerst. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld wat je nou precies kon met de ‘Interval film’ optie. Ik speelde er wat mee, zette de camera op een statief buiten en het onderstaande filmpje was het resultaat.

Natuurlijk was ik wel bekend met zulke timelapse filmpjes, maar ik had er nooit één zelf gemaakt. De filmpjes van mij die de kerstboom aan het optuigen is, zou je er mee kunnen vergelijken, maar ik vind dat toch geen echte timelapse.

Kort samengevat is een timelapse een film samengesteld uit foto’s die met tussenpozen van enkele seconden of minuten zijn gemaakt.

Bron: Computertotaal.nl

Ik vond het resultaat van de Nikon erg leuk, maar helaas kan ik met de optie op die camera maar filmpjes van 10 seconden lang maken. Ik wilde meer en ging een beetje op onderzoek uit. Want wat waren de opties om zulke filmpjes bijvoorbeeld te maken met een spiegelreflex camera?

Ik heb inmiddels allerlei filmpjes bekeken op YouTube en verschillende artikelen gelezen. Het leek een beetje een kleine obsessie te worden. Waar ik achter kwam is dat er afstandsbedieningen zijn voor bijvoorbeeld mijn Canon 600D waar een timer (intervalometer) op zit om met een interval foto’s te kunnen maken. Waar ik ook achter kwam is dat die dingen niet goedkoop zijn. Althans: de versie van Canon zelf zit tussen de 100 en 150 euro. Vervolgens heb je nog allerlei andere merken die variëren tussen de 30 en 90 euro. Voor iets waarvan ik niet weet of ik een bevlieging is of dat ik er echt vaak wat mee ga doen, vind ik dat gewoon aan de prijzige kant.

Nou is eBay al vaker mijn vriend geweest als het gaat op spulletjes voor mijn camera. Ik heb al meerdere soorten filters voor mijn lenzen daar vandaan en ook een andere nekband en ook een flitserkap. Dus ik besloot de gok maar eens te wagen. Voor een tientje kocht ik zo’n afstandsbediening en nu is het afwachten wanneer hij wordt bezorgd. Ik verwacht hem deze of volgende week binnen te krijgen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

Geen Reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge