2WwW
Lifestyle

2WwW # 4 – Zon, Sneeuw & Schoolvakantie

In 2 Weeks with Wendy (2WwW) laat ik jullie om de twee weken weten wat ik in de afgelopen 14 dagen heb gedaan. Van dagelijkse dingen tot minder dagelijkse dingen. Meer weten over het hoe en waarom van deze overzichtjes? Ik schreef er begin dit jaar een introductie artikel over. divider.png

Zondag 14 februari

Omdat Kevin de avond en nacht in een discotheek had gespendeerd, was hij ‘s ochtends nog diep in coma. Ik appte Sylvia hoe haar Valentijns ochtend er uit zag en we besloten samen naar de IKEA te gaan. Zij had een nieuwe wok nodig en ik kon vast ook wel wat dingen verzinnen. Aangekomen in de IKEA bleken we niet de enige te zijn die dit als ‘Valentijns date’ hadden uitgekozen. Ook bij het restaurant leek het meer op de Efteling dan op een woonwarenhuis. Maar toch, we hadden trek en het was lunchtijd geweest, dus we sloten netjes aan. We gingen uiteraard weer met veel te veel naar huis (wat is dat toch met winkels als IKEA, Action, etc) en thuis kwam ik aan in een leeg huis. Kevin was spullen die hij verhuurd had, ophalen en kwam pas tegen etenstijd thuis. Toen bleek dat hij toch wel aan Valentijn had gedacht en verraste mij met een grote doos Merci (waar hij zelf trouwens meer dan de helft van heeft opgegeten, hahaha. De rest van de avond keken we nog een aantal afleveringen van Under The Dome op Netflix.

Maandag 15 februari

Het is weer tijd om te gaan werken van half 8 tot zes uur. ‘s Ochtends bleek echter dat mijn telefoon op mysterieuze wijze was uitgegaan en mijn wekker was dus niet gegaan. Normaal gesproken als ik om half 8 moet beginnen, gaat om half 7 mijn wekker en stap ik om zeven uur in de auto. Nu werd ik wakker om iets voor zeven en gelijk grote paniek. Gelukkig hielp Kevin me met mijn spullen pakken (broodtrommel, lunch, fruit, tussendoortje), zette me yoghurt vast klaar en uiteindelijk zat ik om tien over zeven in mijn auto. Vijf minuten te laat kwam ik op mijn werk. Pfff, wat een gestress is dat dan zeg. Gelukkig verliep de rest van de dag soepelen en zonder bijzonderheden.

Dinsdag 16 februari

Een middagdagje op de buitenschoolse opvang vandaag en daar vierden we twee verjaardagen. Eén van één van de kinderen en de stagiaire vierde haar verjaardag ook. Slingers, zingen en twee traktaties. Verder die dag niet heel veel bijzonders uitgespookt. Wel ontdekte ik nog iets heel leuks in de Postvak In van mijn mailbox: de musical The Lion King zou eind dit jaar weer te zien zijn in het AFAS Circustheater! Daar werd ik echt heel erg blij van!

Woensdag 17 februari

De laatste tijd (of eigenlijk al een hele lange tijd) maak ik echt een puinhoop van het huishouden en de was doen. Er zit totaal geen structuur meer in en vaak gebeurt het ook gewoon niet of maar half-half. Vandaag heb ik geprobeerd daar weer wat aan te doen en werkte ik sowieso een behoorlijke hoeveelheid was weg. Toen ik buiten was om de kattenbak even schoon te maken, zag ik dat er een flink laagje ijs lag op een aantal volgelopen emmers in onze tuin. Ik pakte deze plakkaten er uit en maakte er een ijs-Mickey van.

Donderdag 18 februari

Slecht geslapen afgelopen nacht en ik voelde me heel moe bij het opstaan. Maar mezelf uit bed gesleept en naar mijn werk gegaan. Als ik eenmaal bezig ben, dan gaat het wel, maar in de pauze had ik echt zin om even te slapen. Ik deed dat uiteraard niet, maar even om een beeld te geven. Heb dat eigenlijk nooit, tenzij ik een nacht heb doorgehaald of iets dergelijks. Heel mijn dag was dus een beetje “Mhè” tot ‘s avonds. Want ‘s avonds planden Kevin en ik een avondje musical en kocht ik de kaartjes. Grote glimlach op mijn gezicht en ik kon niet meer stil zitten op mijn stoel.

Vrijdag 19 februari

Ik voel me nog steeds een beetje moe. We hebben op zich een relaxte werkdag en dat is in zo’n situatie erg fijn. ‘s Avonds besluit ik niet te laat naar bed te gaan. Op vrijdag wil ik het nog wel eens laat maken, omdat het dan toch weekend is, maar nu lag ik om tien uur in mijn bed.

Zaterdag 20 februari

Wij doen altijd onze boodschappen bij de Dirk in het dorp, maar vandaag niet. De winkel gaat worden verbouwd en vandaag was de laatste dag dat ze open waren. De voorraad van een hoop spullen was op en Kevin en ik besloten dan maar naar de Dirk in het buurdorp te gaan. Deze winkel was eerder al eens helemaal verbouwd en dus moesten we wel even zoeken naar bepaalde dingen. Maar goed, ook handig om te wennen, want die van ons zal wel ongeveer hetzelfde gaan worden. ‘s Avonds gingen we naar de verjaardag van mijn tante en daar bleven we tot ongeveer middernacht. Kevin ging daarna weer naar de kroeg en ik dook lekker mijn bed in.

Zondag 21 februari

Vandaag veel tijd voor/achter een beeldscherm gespendeerd. Eerst hebben Kevin en ik de laatste aflevering van seizoen 2 van Under the Dome afgekeken op Netflix en daarna hebben we samen op ons ‘kantoortje’ achter de laptop gezeten. Veel gezelliger zo dan eerst, want dan zat hij beneden aan de keuken tafel en ik boven op de logeerkamer.

Maandag 22 februari

Mijn werkdag liep vandaag even anders dan gepland, want mijn collega op de BSO was ziek. De groep die ik zou draaien werd samengevoegd met de andere dagopvang groep en ik verhuisde naar boven om de vakantieopvang voor de BSO te draaien. Uiteindelijk hield ik op de BSO maar één kind over door ziekte en afmeldingen van de andere kinderen. Eén van de kinderen van de dagopvang zou vandaag een paar uurtje komen wennen, maar omdat het beneden extra druk was en boven erg rustig, kwam ze heel de ochtend wennen. ‘s Middags was zij weer naar huis en konden de BSO en dagopvang samengevoegd worden. Om half vier kon ik naar huis gaan.

Dinsdag 23 februari

Wat was het weer bizar vandaag: super lekker zonnetje aan een blauwe lucht en dan opeens werd het helemaal donker en begon het keihard te hagelen. De ergste hagelbui was ‘s ochtends en ik had toen eigenlijk weg willen gaan met de kinderen van de BSO. Blij dat ik dat had verschoven naar de middag. Ook toen regende/hagelde het even, maar lang niet zo erg. Vandaag las ik in mijn pauze trouwens een minder leuk berichtje van Kevin: zijn oma heeft lymfklier- en bloedkanker (leukemie). Een niet veel voorkomende soort, dus er is nog weinig te zeggen over genezingsproces en kansen. Pfff, wat een $%&* ziekte is het ook. ‘s Avonds pakten wij ons nieuwe kattenluikje uit die die dag bezorgd was bij de buren. We zijn benieuwd of dit kattenluikje dat werkt met de chip van de katten ook een succes gaat zijn.

Woensdag 24 februari

Vandaag ben ik heel de dag thuis. Eigenlijk moest ik werken op de BSO, maar omdat er maar één kind zou zijn, was het niet nodig. ‘s Ochtends vervang ik ons huidige kattenluik voor de nieuwe en kan het testen beginnen. Later zal ik jullie er nog wel meer over vertellen, maar laat ik zeggen dat het die eerste dag nog niet zo’n succes was. Verder was ik bezig met verschillende social media kanalen van/voor mijn blog en ontving ik nog een leuk product om te reviewen (waarover later ook meer). ‘s Avonds ging ik nog even snel naar de Albert Heijn om yoghurt te halen. Als ik moet werken is dat mijn standaard ontbijt, maar we waren het met de wekelijkse boodschappen vergeten mee te nemen. Op het parkeerterrein van de AH stond het helemaal vol met groepjes hangjeugd. Grote bek tegen elkaar, van alles op straat gooien en ga zo maar door. Kan me niet heugen dat ik ook zo geweest ben. Toen ik naar bed wilde gaan en in mijn agenda keek hoe laat ik mijn wekker moest zetten, had ik nog een leuke verassing: ik hoefde de dag daarna helemaal niet te werken. Normaal wel, maar door de vakantie is het rooster een beetje anders.

Donderdag 25 februari

Een extra vrije dag dus vandaag. Althans, voor mijn gevoel. Zon en sneeuw wisselden zich af vandaag, dus ik was de hele tijd bezig met rolgordijntje omhoog en omlaag doen. De ene keer scheen de zon in mijn ogen en het volgende moment was het weer veel te donker binnen. Ik belde vandaag ook even met SureFlap (van het kattenluikje), want ik heb toch het idee dat er iets niet helemaal klopt. Een aardige vrouw hielp mij verder en samen gaan we opzoek naar het probleem en een oplossing. Dus weer even afwachten. Verder maakte ik in mijn blogboekje alvast een planning voor de maand maart. Ik koos voor gele kleuren die staan voor het voorjaar en Pasen. Ik vind het leuk om lekker bezig te zijn met washitape, stiften, etc.

Vrijdag 26 februari

Deze dag voelt best een beetje raar. In ieder geval niet als een vrijdag. Waarschijnlijk omdat ik twee dagen vrij ben geweest. Het is een lekkere werkdag met een fijn groepje kinderen. We hebben zelfs de mogelijkheid om ‘s middags even lekker weg te gaan met de oudste. Wel stoot ik die dag met mijn hoofd tegen één van de bedjes aan. Echt weer wat voor mij. En dan ook nog eens net op de rand van je oogkas (bij mijn wenkbrauw). Pijnlijk! ‘s Avonds met het eten ben ik alleen thuis, want Kevin moet het licht en geluid regelen van de “Drijf-In” in het zwembad. Lekker drijvend op het water een filmpje kijken. Ik houd het simpel voor mezelf en bak een eitje. Prima avondeten! ‘s Avonds heb ik me nog bezig gehouden met het aanvullen van de kleurplaten map voor op mijn werk. Hij was helaas behoorlijk uitgedund omdat mensen vergeten de kleurplaten te kopiëren.

Zaterdag 27 februari

Om 8 uur was ik weer wakker en om 9 uur begon ik met het wakker maken van Kevin. Hij wilde om 10 uur naar de supermarkt gaan voor de boodschappen en ik heb echt wel een uur nodig om hem wakker te krijgen. Eigenlijk was ik dus al te laat met wakker maken, want 10 uur je benen naast het bed gooien is nog niet naar de winkel gaan, hahaha. Nee, hij is echt geen ochtendmens. We moeten nog steeds naar de supermarkt in het buurdorp, maar die kant moesten we toch op omdat we ook naar de Aldi moesten. De rest van de dag heb ik eigenlijk niet zo heel veel gedaan. Ik heb best een tijdje op de bank gelegen, lekker in het zonnetje. Zo achter het raam was dat heerlijk warm. Doet me verlangen naar de zomer. ‘s Avonds gingen we naar de Turk voor een broodje kebab. Jammer alleen dat er op één van mijn broodjes ook sambal was gedaan. Dat vind ik dus echt niet lekker. Thuis nog maar een broodje kroket gegeten ter compensatie.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

1 Reactie

  • Reageer Saar 28 februari 2016 op 22:56

    Leuke weken! Ben benieuwd naar je kattenluik.
    Saar heeft onlangs geplaatst..Fuller House, Nu Op Netflix!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge