Overige

Mijn 5 leukste/mooiste reisfoto’s

Sinds een tijdje ligt er in de pauzeruimte op mijn werk een papier waar we onze wensen qua vakanties/vrije dagen op kunnen schrijven. Sommige van de meiden op mijn werk weten al precies wanneer ze vrij zouden willen hebben, maar ik heb echt nog geen flauw idee. Het hangt natuurlijk ook af van wanneer het voor Kevin mogelijk is. Ik hoef geen vakantie te hebben als hij gewoon moet werken. En dus ben ik nu een beetje aan Kevins hoofd aan het zeuren dat we echt wat moeten plannen. We willen niet weer hetzelfde als afgelopen jaar.

Doordat we het dus over vakanties hadden, zat ik een beetje door foto’s te bladeren van de vakanties/reizen die we samen gemaakt hebben. Het zijn er niet heel veel, maar dat maakt het niet minder fijn om naar terug te kijken. En tussen al die foto’s zitten altijd wel een paar foto’s die een extra fijn gevoel oproepen. Misschien niet altijd de meest fotografische hoogstandjes, maar wel een foto met veel herinneringen aan dat moment. Of een hele mooie locatie. Ik zocht vijf reisfoto’s uit die dat voor mij waren en deel deze met jullie. In willekeurige volgorde, want een favoriet heb ik eigenlijk niet en zo wel dan veranderd deze ook regelmatig.

 

Uitzicht op de Mont Blanc

reisfoto

Onze eerste lange vakantie zonder ouders. Nog niet onze eerste vakantie samen, want we waren met nog een stelletje. We waren naar Frankrijk (Jura) en dit was de omgeving waar ik zeker tien jaar lang met mijn ouders naar toe ben gegaan. Dit was het eerste uitstapje wat we maakte en dat bracht gelijk zoveel herinneringen aan vroeger bij me naar boven. Het weer zat ons ontzettend mee, want we hadden een prachtig uitzicht over het Meer van Genève en de Mont Blanc.

 

Prachtig stuk natuurgeweld

reisfotoDezelfde vakantie als dat ik bij de voorgaande foto beschreef en weer een moment vol herinneringen aan vroeger. De keren dat ik daar met mijn ouders liep als klein meisje, totaal geen gevaar zien en zonder angst alle smalle paadjes beklimmen. Nu zijn al die natuurlijk paden vervangen door gemaakte paden met een reling aan de zijkant. De grot waar wij altijd in gingen kijken, mag niet meer betreden worden in verband met instortings gevaar. Maar de watervallen zijn nog steeds even prachtig. Door het droge weer van de zomer wat minder spectaculair dan na wat flinke regenbuien, maar nog steeds ontzettend mooi.

We hebben daar ontzettend lang gewandeld en ik vond het super om ondertussen aan Kevin allemaal te vertellen over de herinneringen die ik had bij elke waterval. Bijvoorbeeld hoe ik boven bij deze waterval mijn zonnebril in het water liet vallen en mijn vader er achterna ging om hem te pakken. Of hoe we bij een andere waterval altijd achter de waterval langs gingen lopen en hoe spannend we dat dan vonden.

 

Blauwe lucht, blauwe zee en blauwe kozijnen

reisfoto

Kevins eerste vliegreis. Mijn tweede, maar wel de eerste zonder ouders. Deze foto straalt voor mij echt het gevoel van die vakantie uit: rust, genieten en prachtig. Het doet mij weer even beseffen dat ik eigenlijk nog zoveel meer van de wereld zou willen zien. Maar mijn ‘angst’ voor het onbekende (en het gebrek aan een flink gevulde bankrekening) zit daar toch wel een beetje bij in de weg. Toch, als ik naar deze foto kijk, denk ik: “You can do it!”

 

De eerste keer echt samen

reisfoto

Onze eerste lange vakantie echt met z’n tweeën. Wel weer in het vertrouwde Frankrijk, maar wel buiten mijn eigen vertrouwde omgeving van de Jura. Wat hebben we die vakantie een hoop gezien en gedaan, maar tegelijkertijd was het ook een heerlijk ontspannen vakantie. Tijd met z’n tweeën, even echt samen, dat hebben wij niet heel veel. Daarom was deze eerste lange vakantie met alleen elkaar echt intens genieten.

 

Bevroren tenen in een prachtige stad

reisfoto

Parijs, wat ben je mooi. Maar jeetje wat was je ook koud en nat die december in 2010! Ik heb genoten van de lichtjesshow op de Eifeltoren, maar ik weet ook nog heel goed dat ik huilend door de straten heb gelopen, omdat mijn tenen echt zo ongelooflijk pijn deden van de kou. Maar Kevin sleepte me er door heen en na even opwarmen in een Mc Donalds, kon ik er dan weer tegen aan. Een hoop gezien en bezocht. Een fijn weekendje weg.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Veerlez 3 februari 2016 op 09:12

  Wat een leuk idee voor een post! Ik krijg meteen ook zin in vakantie! Ik werd gister bij mijn (positieve) sollicitatiegesprek gevraagd naar mijn vakantieplannen, alsof ik dat nu al weet 🙂 Maar ik krijg zeker de kriebels om te gaan plannen 🙂
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..Februari doelen

 • Reageer Manon 3 februari 2016 op 13:04

  Dat zijn nog eens mooie fotos!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Etos | Highlighting Powder Rose & Beautiful Blush Wild Sunset

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 3 februari 2016 op 15:24

  Wauw, wat een ontzettend mooie foto’s. Leuk ook om de bijbehorende verhalen te lezen.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #27

 • Reageer Bianca Schrijft 3 februari 2016 op 16:21

  Wat een super mooie foto’s! Ik krijg direct zin in vakantie en er lekker tussenuit gaan.
  Bianca Schrijft heeft onlangs geplaatst..Achter de schermen bij de radiotherapie.

 • Reageer Jenn 8 februari 2016 op 11:59

  Mooie foto’s!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #57

 • Reageer Wanda 14 februari 2016 op 11:47

  Leuk om zo een in kijkje in jullie momenten samen te krijgen! Brengt me trouwens ook direct wel op een idee voor een eigen blog hierover, dus wie weet neem ik het van je over! En ja, Frankrijk… wat een prachtig land he? Wij zijn er inmiddels ook regelmatig geweest en ik weet zeker dat we er nog wel een paar keer naar toe zullen gaan.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge