Overige

ItsWendy.nl op social media

Mijn blog bestaat alweer heel wat jaartjes. In die jaren is het blogwereldje enorm gegroeid. En niet alleen dat, maar ook social media is niet meer weg te denken uit deze wereld. Twitter mee over een programma op tv, volg een BN’er op Facebook en bekijk de foto’s van een bekend merk op Instagram. Ook bloggers zijn actief op social media. Soms gewoon door middel van een persoonlijk account en soms met een apart account speciaal voor hun blog. Bij mij was dat nog een beetje een rommeltje, maar ik ben sinds kort bezig om daar een duidelijkere scheiding in te krijgen.

Facebook

Sinds 2012 heb ik al een Facbookpagina voor mijn blog. Tot nu toe voornamelijk als doorgeefluik voor mijn blogpost, maar dat wil ik anders. Aankondigingen van wat er komen gaat. Jullie mee laten denken over eventuele nieuwe onderwerpen. Tot nu toe heb ik 79 vind-ik-leuks, dus dat zijn er nog niet heel veel. Maar wellicht komt dat nog wel nu er hopelijk meer andere dingen voorbij komen dan alleen maar links naar de artikelen die ik online zet.

social media

Instagram

Een tijdje geleden had ik al een apart Instagram account aangemaakt voor mijn blog. Een plek om mooie plaatjes te delen die mij (op bloggebied) inspireren of motiveren, af en toe eens een blik achter de schermen en misschien bereik ik zo mensen die ik anders niet bereik (lang leven hashtags). Het is een beetje van Facebook, maar dan toch ook weer heel anders. Tot voor kort deed ik er weinig mee, omdat het omslachtig was om te wisselen tussen mijn privé en blog account. Maar nu Instagram dat heeft geïntegreerd in de app, ga ik er zeker meer mee doen. De eerste afbeeldingen staan online en mijn eerste volger is binnen.

social media

Twitter

Wat ik hier precies mee wil, weet ik nog niet. Ga ik een apart account aanmaken voor Twitter? Of blijft het zoals het is? Ik doe er zowel privé als qua blog eigenlijk zo weinig mee. Voor nu laat ik het nog maar zoals het is en misschien komt die scheiding dan vanzelf nog wel. Ik heb namelijk wel het voornemen om daar ook meer mee te gaan doen dan alleen maar het automatisch delen van nieuwe artikelen op mijn blog.

Alles op een rijtje

Facebook (blog) – www.facebook.com/ItsWendynl
Instagram (blog) – www.instagram.com/itswendynl
Twitter (blog & privé) – www.facebook.com/ItsWendynl
Youtube (blog) – www.youtube.com/user/ItsWendyNL
Pinterest (privé) – nl.pinterest.com/itswendynl

divider.png

Hoe gebruiken jullie social media voor je blog?
Helemaal niet, vermengt in je privé accounts of alles helemaal gescheiden?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Jenn 26 februari 2016 op 09:24

  Ik heb een facebookpagina voor al mijn schrijfwerk, dus mijn blogs maar ook mijn schrijfwerk op andere sites, maar nu je het zegt, die vergeet ik nog wel eens. Instagram en Twitter zijn privé, ik heb geen apart account voor mijn blog.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Waarom het van mij wel lente mag worden

 • Reageer Irma 26 februari 2016 op 09:47

  Ik ben sinds deze week met mijn blog ook te vinden op facebook en alhoewel ik er nog amper iets mee doe, zie ik aan de statistieken wel dat het werkt en die omhoog knallen! Goed dus om er eens zo over na te denken en bij stil te staan hoe je het in wil zetten en ermee bereiken wil!
  Irma heeft onlangs geplaatst..Even iets wat sommige mensen moeten horen -#12

 • Reageer Sas 5 maart 2016 op 10:08

  Ik gebruik twitter en Instagram voor mijn blog 🙂
  FB niet, die is echt alleen voor privé

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge