Travel + Trips

De musical Belle & het Beest (winactie)

Eerder schreef ik al over het feit dat we kaartjes hadden besteld voor Belle & het Beest. Afgelopen donderdagavond was het dan eindelijk zo ver: na 10 jaar wachten (ik had in 2005/2006 al naar die musical gewild) ging ik eindelijk naar de musical Belle & het Beest.

Eigenlijk was ik er stiekem een beetje vanuit gegaan dat ik die donderdag vrij zou zijn. Ik stond stand-by ingeroosterd, dus wanneer er iemand ziek zou zijn, moest ik komen werken. Maar eigenlijk had ik niet verwacht dat er iemand ziek zou worden. Helaas gebeurde dat wel. Gelukkig wist ik het woensdagmiddag al en dus konden Kevin en ik die avond een planning maken hoe we toch op tijd bij het AFAS Circustheater konden zijn. Allereerst moest ik van dienst ruilen met mijn collega voor die dag. Als ik tot zes uur had moeten werken, dan hadden we nooit op tijd geweest. Gelukkig was dat geen probleem en zou ik werken van 7 uur tot half 6. Kevin zou vroeg klaar zijn en met de trein naar mijn werk komen en dan zouden we vanaf daar vertrekken. Uiteraard gaat het op zo’n dag altijd niet als gepland en Kevin miste de trein. Ik ben vanaf mijn werk naar Centraal Station gereden en hij heeft het stuur daar overgenomen, zodat ik me nog een beetje kon opmaken en mijn haar kon doen. Na een dag werken is dat bij mij wel nodig, haha. Snel bij de Mc Donalds door de McDrive en met nog 10 minuten op de klok, zaten we in het AFAS Circustheater.

Belle & het Beest

En toen kon het gaan beginnen. We zaten op rij 6, rechts voor het podium en hadden een prachtig zicht. Veel verder naar voren zou ik echt niet willen zitten. Ik heb echt genoten van minuut tot minuut. Prachtige kostuums en mooie decors. Ik verbaas me nog steeds over wat ze allemaal tevoorschijn toveren op dat podium. En de acteurs deden het ook geweldig. Ik kan het natuurlijk niet vergelijken met de eerdere versie, maar ik vond het top.

Rolverdeling

Belle Anouk Maas Tickens Marcel Visscher *
Beest Edwin Jonker Lefou Jorge Verkroost
Lumiére Tony Neef Babette Loïs van de Ven
Gaston Freek Bartels La Commodia Saskia Schäfer
Mevrouw Pot Esther van Boxtel * Jakopje Stijn Roosendaal
Maurice Hugo Haenen

* understudy

Belle & het Beest

Ik denk dat ik de hele voorstelling met een glimlach op mijn gezicht heb gezeten (behalve dan natuurlijk bij de verdrietige stukjes). Ik vond het, in tegenstelling tot bij de Kleine Zeemeermin, ook helemaal niet storend dat de teksten van de liedjes anders waren dan in de Nederlandse tekenfilm. En wat heb ik gelachen om van die kleine grapjes tussen door. Heerlijk die humor! Ook vind ik het leuk om te zien hoe ze van een kinder tekenfilm een musical weten te maken die ook voor volwassenen leuk en vermakelijk is om naar te kijken. Al moet ik ook wel weer zeggen dat het op sommige punten daardoor weer wat minder geschikt was voor kinderen.

Belle & het Beest

We hebben een hele leuke avond gehad en ik vind de musical echt een aanrader. Zeker als je net als ik van de Disney tekenfilms houdt. Op naar de volgende musical!

Fotocredits: Deen van Meer

Winactie!

Wil jij ook nog naar de musical Belle & het Beest en heb je nog niet geboekt? Laat het me dan even weten in een reactie hier onder! Ik heb namelijk twee ansichtkaarten met daarop een aanbieding voor een gratis programmaboek ter waarde van €10,- bij je reservering. Over een week zal ik twee mensen uitkiezen naar wie ik de kaarten zal opsturen. De winnaars zullen per mail door mij op de hoogte worden gebracht.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Monique | WritingMonique 6 maart 2016 op 08:24

  Oeh! Deze musical wil ik zeker nog gaan zien! Lijkt me prachtig!

 • Reageer Tamara 6 maart 2016 op 10:18

  Ja die wil ik wel winnen natuurlijk!! ????

 • Reageer Veerlez 6 maart 2016 op 12:40

  Het lijkt me een heerlijke voorstelling, vanwege het jeugdsentiment van vroeger 🙂
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..Weekoverzicht #1: Vanaf nu ben je een Dom meisje!

 • Reageer Bianca Schrijft 6 maart 2016 op 14:17

  Wat een mooie voorstelling is het weer. Zelf herken ik wel wat je zegt met musicals die afwijken met het “origineel” voor jezelf. Dit is ook met herschrijvingen en dergelijke als een musical na 10 a 20 jaar weer op het podium komt. Dan worden ze vaak wat gepimpt naar de nieuwe tijd en dan voegt het niet altijd. Mooi dat dat hier dus goed gaat.
  Bianca Schrijft heeft onlangs geplaatst..Winactie!!

 • Reageer Irma 6 maart 2016 op 15:27

  Ooh wat een heerlijke musical is het toch!
  Irma heeft onlangs geplaatst..8 dingen waarbij opgeven de BESTE optie is #2

 • Reageer Demi| prettyfallingstars 6 maart 2016 op 19:01

  Wat een prachtige musical lijkt het me, super mooi omschreven ook. Ik waag geen kans voor de kaartjes omdat ik 8 weken weg ga dus ik gun ze iemand anders!
  Demi| prettyfallingstars heeft onlangs geplaatst..mijn leven van achter een iphone camera – maart #3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge