Personal

oVvtW #3 – Voorjaars voordelen & liefde

De tijd gaat veel te snel en er gebeurt al genoeg narigheid in de wereld. Daarom wil ik elke maand terugkijken op al de kleine (en grote) lichtpuntjes in mijn leven. Gewoon om er even bij stil te staan, omdat we onszelf daar vaak in het dagelijks leven geen tijd voor gunnen. Maar juist die lichtpuntjes maken het leven zo mooi. Zorgen voor geluk. Dat terugkijken doe ik aan het einde van de maand onder de titel: “Om Vrolijk van te Worden” (oVvtW).

divider.png

✿ De ijscoman weer door de straat heen horen rijden. Dat geklingel van die belletjes is voor mij altijd weer de bevestiging dat de winter echt weer voorbij is.

✿ Opeens beseffen dat het niet meer donker is als je vroeg op je werk moet zijn. En ook niet als je laat naar huis gaat.

✿ Sommige mensen denken misschien dat ik het vervelend vind om Kevin te helpen bij het op- en/of afbouwen van feestjes, maar meestal is het tegendeel juist waar. Ik vind het leuk en zeker als ik dan later ook nog even extra bedankt word door hem en/of degene die hem altijd helpen.

✿ Bloemen in huis. Of het nou als boeket is of als onderdeel van een plant in een pot.

✿ Een schoon en opgeruimd huis is ook heel erg fijn. Misschien toch wat vaker zorgen dat dat ook echt gebeurt.

✿ Onze katten maken mij op allerlei manieren vrolijk. Bijvoorbeeld door het feit dat ze altijd in de buurt van ons willen zijn. Zit ik in ons kantoortje, dan zitten zij daar ook. Lig ik op bed, dan komen ze ook even kijken. Ben ik in de tuin bezig, dan rennen ze door het gras of liggen te luieren in de zon.

✿ Het doneren van plasma maakt me al vrolijk, maar als er dan ook nog eens spontaan iemand met je mee gaat voor de gezelligheid is dat helemaal leuk. En dan schrijft ze zich ook nog eens in als donor en krijg ik een badlaken omdat ik al voor de 10e keer kwam doneren.

✿ Dat ik afgelopen week spontaan werd overladen met kusjes van de kinderen op mijn werk. Waarom? Geen idee. Eén van de kinderen gaf me een kus op de wang en vervolgens wilde de rest dat ook doen. En wel meer dan eens. Wat hou ik toch van mijn werk!

✿ Lange weekenden zijn ook zo heerlijk. Niet op vrijdagavond al super moe zijn of op zondagavond er erg in moeten hebben dat je op tijd naar bed moet. Dat schuiven we gewoon een dagje vooruit.

✿ Inspiratie hebben om te bloggen. Ja, het komt nou niet allemaal vanzelf aan vliegen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Jenn 30 maart 2016 op 14:40

  Wat een fijne dingen, daar word je zeker vrolijk van!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..#skyporn

 • Reageer Vlijtig Liesje 31 maart 2016 op 12:07

  Oh, wat leuk dat er bij jullie een ijscoman door de straat rijdt. Dat lijkt me echt een heel zomers beeld. Hier op het platteland komt die helaas niet.

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 1 april 2016 op 19:32

  Heerlijk dat de lente eraan komt. Je merkt het aan alles. Kom maar op met die ijsjes. 😉
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Alleen op vakantie?

 • Reageer Sas 10 april 2016 op 20:08

  Dat zijn zeker fijne dingen om blij van te worden! Bloemen in huis word ik ook vrolijk van<3
  Sas heeft onlangs geplaatst..Geluksmomentjes van de afgelopen weken

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge