Overige

Voorjaar in huis

Sinds het voorjaar is begonnen, heeft de zon zich een beetje verstopt. Heel af en toe regent het een beetje en eigenlijk is het maar een saaie, grijze bedoeling buiten. Ik vond het afgelopen week wel tijd om daar een beetje verandering in te brengen. Nou ben ik natuurlijk geen tovenaar, dus aan weer kan ik weinig veranderen, maar ik kan wel wat voorjaarsgevoel in huis brengen.

Ik vertrok naar de Intratuin en moest me ontzettend inhouden om niet al allerlei planten voor de tuin te gaan kopen. Er moet namelijk nog wat veranderd worden aan onze borders en als ik daar nu allemaal planten in ga zetten, is de kans groot dat ze er dan weer allemaal uit moeten. Dat zou toch hartstikke zonde zijn. Ik pakte wel een bak met viooltje mee om twee bloempotten te vullen die voor bij ons stoepje staan/hangen.

Daarna bleef ik hangen bij de narcissen en de blauwe en witte druifjes. Daar besloot ik er een aantal van mee te nemen. Voor binnen. Ik heb een vrij grote ovale bloempot en daar heb ik ze ingezet. Een heleboel bij elkaar en hopelijk met een prachtig resultaat. De druifjes komen langzaam tevoorschijn, maar voor de narcissen moet ik nog even geduld hebben.

voorjaar

Een aantal jaar geleden had ik in de koopjeshoek van de Intratuin een aantal gele en oranje, half doorzichtige, glazen bloempotjes meegenomen. Elk voorjaar haal ik die weer uit de kast, want ze geven zo’n instant lente gevoel. Lekker vrolijk! Voor in die potjes moest ik dus maar opzoek gaan naar wat plantjes. De “Klein Duimpjes” van de Intratuin zijn precies van het goede formaat voor deze potjes en daar zocht ik dus wat leuke plantjes van uit. Ze kregen verschillende plekjes in huis, waaronder met z’n drietjes op mijn chroomkleurige onderzetter/dienblad.

voorjaar

Een mooi bosje bloemen kan dan natuurlijk ook niet ontbreken, maar deze heb ik niet zelf gekocht. Pasgeleden had ik Kevin toch geholpen bij het opbouwen en afbreken van licht- en geluidapparatuur? Als bedankje kreeg Kevin na afloop een bosje bloemen en deze staat nu ook te schitteren in onze woonkamer. Helemaal blij word ik daar van. Stiekem zit ik er wel eens aan te denken om een bloemabbonement te nemen, maar Kevin vindt dat dus helemaal niks. Hij heeft niks met bloemen en vind het eigenlijk een beetje zonde van het geld. Tja, ik denk daar dus een beetje anders over.

voorjaar

En verder heb ik even wat bestaande planten omgepoot, omdat ze echt een beetje te groot werden voor hun huidige pot. Bijvoorbeeld de graslelies. Ik begon ooit met drie “klein duimpjes” van deze plant, maar inmiddels wist ik van gekkigheid niet meer waar ik ze neer moest zetten. Ik had vorig jaar aan het einde van de zomer een aantal plantjes op stek gezet en deze waren nu ook al enorm gegroeid. Ik heb de lelijkste weg gedaan en heb de mooiste bij elkaar gezet in twee grote potten. En ik zag dat er nu alweer stekmateriaal aan begon te groeien. Misschien moet ik maar een winkeltje beginnen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Manon 28 maart 2016 op 13:05

  Wat een mooie bloemen en planten, alles word een stuk vrolijker in huis!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Wishlist | Sport Items

 • Reageer Sas 10 april 2016 op 19:50

  Altijd zo vrolijk in huis planten en bloemen. Ik heb om de paar weken verschillende kleuren tulpen in huis staan, zo mooi!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Geluksmomentjes van de afgelopen weken

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge