2WwW
Lifestyle

2WwW #7 – Pasen, Ziekenhuis & Droogmolen

In 2 Weeks with Wendy (2WwW) laat ik jullie om de twee weken weten wat ik in de afgelopen 14 dagen heb gedaan. Van dagelijkse dingen tot minder dagelijkse dingen. Meer weten over het hoe en waarom van deze overzichtjes? Ik schreef er begin dit jaar een introductie artikel over. divider

Zondag 27 maart

Vandaag is het eerste paasdag en wij beginnen de dag met een lekker paasontbijt. Verder doe ik die dag eigenlijk weinig bijzonders. ‘s Avonds daarentegen doen we iets wat we anders echt nooit doen. Althans: niet op zondag en/of eerste paasdag. We gingen stappen in Rotterdam. Oké, zo heel heftig was het allemaal niet. Een vriend van ons vierde zijn verjaardag en dat deed hij in de Après Skihut in Rotterdam. Ik was daar nog nooit eerder geweest en aangezien we de volgende dag toch vrij waren, besloot ik om mee te gaan (in eerste instantie was Kevin alleen gevraagd. Niet dat ik niet welkom was hoor). We gingen met de trein en waren er redelijk vroeg (voor uitgaansbegrippen dan). Maar omdat we ook weer met de trein terug gingen en het niet te laat wilden maken, gingen we ook weer op tijd naar huis. Rond half 1 pakten we de trein om vervolgens de laatste trein naar ons dorp te kunnen nemen.

Maandag 28 maart

Tweede paasdag en vandaag besloten we gezellig naar de bioscoop te gaan. We gingen naar de film ‘Dirty Grandpa’  bij Pathé De Kuip in Rotterdam. Veel gelachen om de film en ondertussen heb ik stiekem ook zitten genieten van het uitzicht op Zac Efron. Na afloop van de film gingen we nog een hapje eten bij eetcafé Bennie Beer.

dirtygrandpabigstill

Dinsdag 29 maart

Een lang weekend achter de rug en dan ook nog eens lekker kunnen uitslapen op de daaropvolgende werkdag. Heerlijk! Vandaag mijn laatste vaste dag op de buitenschoolse opvang. Omdat het voor mij geen doen is om ook de ochtend opvang te draaien, moet ik helaas mijn plekje afstaan aan een nieuwe collega. Jammer, maar beter zo. Als je bij ons de voorschoolse opvang draait, begin je om 8 uur en ben je klaar als de kinderen op school zijn (iets na half 9) en ga je dan weer naar huis tot de naschoolse opvang begint om ongeveer half 3.  Je komt dus ‘s ochtends naar het werk voor een half uurtje. Ik moet daarvoor een half uur heen en een half uur terug rijden. Je zou bijna kunnen stellen dat ik dan aan het werk ben om mijn benzine te betalen. In de schoolvakanties zal ik waarschijnlijk nog wel ingeroosterd gaan worden.

‘s Avonds zorg ik dat ik alles klaar heb liggen voor de volgende dag en ga ik op tijd naar bed.

Woensdag 30 maart

Spannende dag vandaag: ik moet naar de kaakchirurg! Kevin gaat met me mee en ik was super snel klaar. Om 1 uur ‘s middags deed ik even een dutje, want ik was toch wel moe van alle spanning van die ochtend. De rest van de dag deed ik rustig aan. Het ging gelukkig erg goed en ‘s avonds ging ik ook slapen zonder dat ik pijnstillers nodig had.

Donderdag 31 maart

Toen ik ‘s ochtends opstond, had ik nog steeds geen last en ik besloot dat ik wel gewoon kon gaan werken. Voor de zekerheid nam ik mijn voorgeschreven pijnstillers, want ik wist natuurlijk niet wat het zou gaan doen als ik aan het werk was. Mijn tas die ik altijd mee neem naar het werk, werd volgeladen: extra pijnstillers voor het geval dat, tandenborstel en mondspoeling (moest drie keer per dag gebeuren) en vloeibaar eten. Ook vandaag heel de dag geen last gehad. ‘s Avonds besloot ik wel dat ik met het eten nog steeds even voorzichtig wilde doen, want af en toe proefde ik toch nog een beetje bloed in mijn mond.

Vrijdag 1 april

Nog een dagje werken en dan is het alweer weekend. Deze week was wel heel erg kort. Op het werk werd ik voor de gek gehouden door één van de BSO kinderen toen ik de deur voor ze open deed vanaf de dagopvang. Een simpele “Hey, je hebt een vlek!” grap en toch trapte ik er vol in. ‘s Avonds gebeurde het gewoon nog een keer toen we aan het eten waren in de kroeg en één van onze vrienden dezelfde grap uithaalde. Ik ben misschien toch blonder dan dat ik dacht. Vandaag at ik ‘s avonds trouwens weer een ‘normale’ maaltijd: patat met saté en salade. Dat ging prima. Alleen de sla bleef een beetje hangen in de gaten waar ooit mijn verstandkiezen hadden gezeten. ‘s Avonds was Kevin weer een feestje draaien in de kroeg en kwam Sylvia lekker bij mij filmpje kijken. We keken de film ‘Hairspray’, aten chips en dronken thee. Heerlijk zo’n simpel meidenavondje.

hairspray-cast

Zaterdag 2 april

Zaterdagochtend is boodschappenochtend. Omdat ze zulk mooi weer hadden omgegeven, had ik aan Kevin gevraagd of ik nou eindelijk eens een droogmolen in de tuin kon krijgen. We gingen hem gelijk die ochtend halen en Kevin zorgde dat hij gelijk een plekje in ons gazon kreeg. Online bestelde ik gelijk een bijpassende hoes. Enthousiast dat ik was haalde ik gelijk het beddengoed van het bed, zodat ik dat de volgende dag lekker kon wassen. Ik keek een hele week aan afleveringen van GTST terug en terwijl Kevin weer een feestje moest draaien in de kroeg, ging ik lekker op tijd naar bed.

Zondag 3 april

Opstaan met mooi weer: daar kan ik echt zo ontzettend vrolijk van worden. Kevin was uiteraard pas vroeg in de ochtend thuis gekomen, dus die sliep voorlopig nog wel even. Ik ging lekker burgerlijk de was doen en deze buiten ophangen aan mijn nieuwe droogmolen. Verder pakte ik de laptop met Sims 4 weer eens tevoorschijn en eigenlijk deed ik de hele avond alleen maar wat ik het leukste vind van het hele spel: een huis bouwen en inrichten.

Maandag 4 april

Nieuwe week en weer tijd om te gaan werken. Eigenlijk zou ik tot 1 uur werken, maar in verband met een zieke collega, werkte ik gewoon de hele dag. ‘s Avonds heb ik lekker op de bank gezeten met de Sims 4 en ben ik verder gegaan met het bouwen en inrichten van het huis waar ik de vorige avond ook al mee bezig was.

Dinsdag 5 april

Vandaag was niet echt een interessante dag om over te schrijven in dit overzicht, maar het was wel een vruchtbare dag wat betreft mijn blog. Ik begon de dag met een lekkere douche en daarna kwam het ene artikel na het andere uit mijn vingers. Was alweer een tijd geleden dat dat zo lekker ging.

Woensdag 6 april

Vandaag kreeg ik als poezenmoeder niet zo heel erg leuk nieuws. Ik zag tijdens mijn pauze dat ik een oproep van mijn moeder had gemist en dat ze ook had geappt of ik vandaag vrij was. Ik belde haar om te vragen wat er was en kreeg te horen dat het niet goed ging met één van de katten. Kiara, de oma van onze katten, blijkt opeens een deel van haar zicht kwijt te zijn. Mijn moeder was de vorige avond bij de dierenarts geweest en die had haar doorverwezen naar een specialist in Rotterdam en daarom had ze mij gebeld. Of ik misschien had kunnen rijden. Maar de afspraak was uiteindelijk voor ‘s avonds, dus ze is samen met mijn vader geweest. Wat blijkt: Kiara haar netvlies is aan het loslaten bij beide ogen. Meest voorkomende oorzaak: hoge bloeddruk. De volgende dag zou ze opgenomen worden om een aantal keer haar bloeddruk te laten meten.

IMG-20160406-WA0002

Donderdag 7 april

Vrij van het werk en ‘s ochtends eerst mee geweest om Kiara naar de dierenarts te brengen. Daarna lekker aan het schoonmaken en opruimen geweest. Ons kantoortje kon wel een stofzuiger beurtje gebruiken en Kevin had inmiddels een behoorlijke verzameling aan spullen op zijn bureau verzameld. Even allemaal uitgezocht en alles wat netter neergezet. Aan het eind van de middag kreeg ik een mailtje binnen dat mijn ‘The Insiders’ pakket klaar stond om op te halen, dus die ging ik gelijk maar even halen. ‘s Avonds ben ik lekker een rondje gaan wandelen met Sylvia.

IMAG0405

Vrijdag 8 april

Vandaag is Kevin vroeg weg: hij is naar Frankfurt naar een soort beurs voor licht- en geluidsapparatuur. Hij zou waarschijnlijk pas rond middernacht weer thuis zijn. Ik ging lekker aan het werk, at ‘s avonds bami met saté en een gebakken ei en daarna deed ik helemaal niks meer. Om een uur of 11 ben ik mijn bed ingedoken.

Zaterdag 9 april

Kevin zijn wekker stond nog op de tijd van de ochtend hiervoor en dus was ik alweer vroeg wakker. Ik vermaakte me in bed met wat spelletjes op mijn telefoon en toen Kevin ook besloot om zijn bed uit te komen, zijn we boodschappen gaan doen. Hij had daarna nog van alles te doen en was zo druk dat hij ‘s avonds de tijd helemaal vergat. Ik had dus al lekker gegeten toen hij thuis kwam. Gelukkig aten we opgewarmde bami van de avond daarvoor, dus maakte dat eigenlijk weinig uit.

IMG-20160408-WA0000

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Tamarah 15 april 2016 op 09:04

  Oeh, hairspray is zo’n leuke film/musical!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..We gaan naar Amerika!

 • Reageer Wanda 17 april 2016 op 20:31

  Hoe is het nu met Kiara dan? Over droogmolens gesproken… ik heb de mijne vandaag weer van stal gehaald en direct ook maar het beddengoed gewassen wat de rest van de middag heerlijk heeft gewapperd aan de droogmolen. Echt ideaal zo’n ding!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..De Zondagse Drie… (33)

 • Reageer Nikki -Sukhi.nl 19 april 2016 op 15:32

  Hee wat leuk om zo je 2 weken te lezen! Wat doe je veel hihi:)
  groetjes, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge