2WwW
Lifestyle

2WwW #8 – Putjesscheppen, Werken & Shoppen

In 2 Weeks with Wendy (2WwW) laat ik jullie om de twee weken weten wat ik in de afgelopen 14 dagen heb gedaan. Van dagelijkse dingen tot minder dagelijkse dingen. Meer weten over het hoe en waarom van deze overzichtjes? Ik schreef er begin dit jaar een introductie artikel over. divider

Zondag 10 april

Vandaag beloofde een dag te worden met prachtig weer en dus trok ik ‘s ochtends mijn skeelers aan en maakte ik mijn standaard rondje van 12 kilometer. Toen ik terug was, trommelde ik Kevin uit bed en gingen we lekker aan de slag in de tuin. Hij haalde de schuur leeg om alles wat daar inmiddels in verzameld was eens uit te zoeken en een hoop weg te gooien. Ik ging achter in de tuin aan de slag om daar de dakshingles die van de houten schuur af kwamen, op te ruimen. Toen ik daar mee klaar was, heb ik alle PVC buizen en houten balken die daar lagen weggehaald en alles aangeveegd. Doordat daar achter in de tuin al maandenlang al het vuil zich aan het verzamelen was, waren de put en afvoergoot die daar ook zitten, flink volgelopen met zand, grond en andere rommel. Dat werd handschoenen aan en putjesscheppen. Met resultaat, want het ziet er weer keurig uit. Nu de rest van de tuin nog. Kevin ging na het avondeten nog even door met opruimen (alles wat uit de schuur was gekomen en niet werd weggegooid, moest er natuurlijk ook weer netjes in terug) en ik dook om 10 uur mijn bed in.

Maandag 11 april

Dat ik gisteren zo bezig ben geweest, was vandaag goed te voelen: flinke spierpijn in mijn armen en benen. Maar er stond weer een dagje werken op me te wachten en rustig stilzitten is er niet bij in de kinderopvang. Misschien maar goed ook, want dan blijven die spieren tenminste lekker in beweging. Ook vandaag was het nog heerlijk weer en dus zijn we lekker veel buiten geweest. Naar de speeltuin, daar lekker picknicken en ‘s middags ook lekker nog in de tuin van het dagverblijf spelen. Vorige week had ik een leerzaam spelletje voor de peuters bedacht rondom de kleuren rood, blauw, geel en groen. Vandaag speelde ik dat weer met een aantal kids en toen het klaar was begon één van hen te huilen. Toen ik vroeg wat er was, kreeg ik snikkend als antwoord: “Ik wil niet dat het spelletje afgelopen is…” Dit spelletje moeten we dus vaker doen.

Dinsdag 12 april

Als ik opsta en het rolgordijn in de slaapkamer open doe, zie ik een strak blauwe lucht. Ik ben lichtelijk verbaasd, want ze hadden toch juist opgegeven dat het slechter weer zou worden? Ik twijfelde nog even of ik misschien mijn skeelers weer aan moest trekken voor een rondje, maar omdat ik het weer niet helemaal vertrouwde, koos ik er voor om dat niet te doen. Ik besloot dat ik maar eens wat aan ons gazonnetje moest gaan doen, want deze kon na wel weer wat opfrissing gebruiken na de herfst en winter. Grasmaaier er overheen en de kale plekken weer een beetje ingezaaid. Eigenlijk moet ik deze maand ook nog even mest en kalk strooien, maar dat komt later wel. Ik moest namelijk ook nog wat boodschapjes doen en ik had dringend nieuwe lenzenvloeistof nodig. Ik had de avond daarvoor namelijk de laatste druppel opgemaakt. Niet echt heel erg handig om geen voorraad meer te hebben. ‘s Avonds heb ik de Starbucks cups voorbereid om uit te delen op mijn werk en zette ik nog even snel mijn tweewekelijkse overzicht in elkaar. Die was ik helemaal vergeten voor zondag af te maken.

Woensdag 13 april

Vandaag gewerkt van acht tot zes uur en ’s avonds samen een filmpje gekeken op Netflix. “Catch Me If You Can” was de film die we besloten te kijken. Ik kon het verhaal wel, maar had de film nog niet eerder gezien. Voor Kevin was hij ook helemaal nieuw.

Donderdag 14 april

Vandaag had ik eigenlijk een BSO dienst en hoefde ik pas tegen twee uur een keer richting mijn werk. Tot mijn verbazing werd ik echter ’s ochtends gebeld met de mededeling dat er een collega ziek was en dat ik stand-by stond. Ik dacht dat die stand-by dienst was komen te vervallen doordat ik op de BSO was ingepland, maar begon te twijfelen aan mezelf, dus ik stond op en ging naar mijn werk. Op mijn werk aangekomen bleek dat ik toch gelijk had, maar goed: ik was er nu toch. Had wel even moeite met opstarten, want de dag daarvoor had ik erg geen rekening mee gehouden dat ik zo vroeg gebeld kon worden en was dus pas laat gaan slapen. Maar als je eenmaal aan de gang bent, dan komt het vaak vanzelf goed en heb ik toch een lekker werkdagje gehad.

Vrijdag 15 april

Ook vandaag weer aan het werk: om tien voor zes de wekker en rond zes uur pas weer thuis. Laters zelfs nog vandaag, want ik stond ongelooflijk in de file. En wat best bizar was: Kevin reed eigenlijk maar een klein stukje voor mij, maar die was echt veel eerder thuis dan ik. Het was zo erg dat ik nog steeds stond te wachten bij de stoplichten aan het einde van de N3, toen hij al bijna thuis was. En dat terwijl we eerder nog samen bij diezelfde stoplichten stonden! Alleen ik achterin de rij en hij vooraan. Soms zou ik willen dat ik een privé jet had ofzo. Gelukkig stond er thuis een leuke verrassing op mij te wachten: een pakketje van Duifhuizen met een mooie tas die ik mag reviewen. Daar kan ik echt blij van worden!

Zaterdag 16 april

Weer zo’n dag waarvan ik niet meer weet wat ik heb gedaan. Boodschappen waarschijnlijk, want dat doen we altijd op zaterdag. Maar verder weet ik het dus ook echt niet.

Zondag 17 april

Vandaag al vroeg actief, want om 10 uur moest ik bij mijn werk zijn. Niet om te werken, maar voor een verlate paasbrunch. Tegelijkertijd was dit ook als afscheid van één van onze collega’s. Altijd weer jammer als een collega je moet verlaten. En het zijn er in korte tijd al best een aantal geweest. Uiteindelijk waren er best een aantal collega’s en stagiaires die niet konden komen, maar toch was het gezellig. Lekker gegeten en daarna weer naar huis. Thuis heb ik verder niet veel gedaan. Genoten van mijn laatste uurtjes weekend en op tijd weer naar bed om aan een nieuwe werkweek te beginnen.

IMG-20160417-WA0003

Maandag 18 april

Jeetje, wat leek het weekend kort. Waarschijnlijk omdat ik zondag met collega’s weg was geweest. Maar we maakten er het beste van en genoten van het weer met de kinderen.

Dinsdag 19 april

Ik stond stand-by voor vandaag, maar werd niet gebeld. Lekker een dagje vrij en Kevin was die dag ook heel vroeg terug van zijn werk. Hij zou namelijk gebruikte kratten gaan halen voor de Speel-In en dat helemaal in Wapenveld in Gelderland. Normaal al een uur en twintig minuten rijden, maar met een aanhanger achter de auto ben je nog wat langer onderweg. Met een enorme stapel kratten op de aanhanger gingen we weer terug en al met al zijn we bijna de hele middag op pas geweest. Een lange zit in de auto, maar wel gezellig met z’n tweeën. ’s Avonds ging ik weer naar Sanquin voor een plasmadonatie. Alles was weer in orde en de donatie ging weer volgens het boekje. Ik kreeg gelijk het badlaken mee wat ze de vorige keer niet meer op voorraad hadden.

Woensdag 20 april

Nog een vrij dagje vandaag. Ik was gevraagd om de poster van de Speel-In te maken, dus daar ging ik mee aan de slag. Lastig hoor als er niet voor 100% duidelijk is wat ze willen en dat je moet communiceren via Whatsapp. Gelukkig was het Kevin die me instructies gaf en dus besloot ik er ’s avonds maar verder mee te gaan. Dan kon hij naast me komen zitten en gelijk vertellen wat hij nou precies wilt, terwijl hij het op het beeldscherm ziet. Daarna ben ik beneden bezig geweest met een beetje opruimen en schoonmaken. Ik deed helaas wel veel minder dan dat ik van plan was, omdat ik meer tijd in die poster had gestoken dan gepland.

Donderdag 21 april

Om tien voor zes gaat mijn wekker en om tien voor half zeven zit ik weer in de auto op weg naar mijn werk. We zijn al een tijdje lekker druk bezig met Moederdagcadeaus en met mooie kroontjes voor Koningsdag. En natuurlijk genieten we weer van het zonnetje en eten we lekker buiten in de achtertuin. Om vijf uur ben ik weer klaar met werken. Vroeger maakte mij het niet zo uit wat voor dienst ik had, maar tegenwoordig vind ik een vroege dienst toch wel erg fijn. Maar ja, niet gek ook als je thuis nog moet koken enzovoorts. Als ik om zes uur pas klaar ben, dan eten we natuurlijk pas laat en dan is de rest van je avond opeens nog maar zo kort.

Vrijdag 22 april

Weer een werkdagje tot vijf uur. Het weer wordt duidelijk minder en dat vind ik echt jammer. Ze hebben voor Koningsdag zelfs de mogelijkheid voor sneeuw opgegeven. Het moet toch niet gekker worden? Buiten eten doen we dus vandaag maar niet, want de wind maakt het toch een beetje frisjes. Wel knutselen we weer lekker verder voor Moederdag en Koningsdag. Altijd leuk als die kinderen zo trots als een pauw met hun creatie naar huis gaan.

Zaterdag 23 april

Vandaag afgesproken met Sylvia om opzoek te gaan naar leuke Koningsdag accessoires. Het leek me leuk om een keer lekker gek op pad te gaan. Maar ja, wat ik stiekem wel een beetje verwachtte: we grepen natuurlijk hartstikke mis. Het meeste was overal wel zo’n beetje uitverkocht. Maar toch kwamen we niet met lege handen thuis, want er werd natuurlijk ook even geshopt voor kleren. Bij de Primark, de H&M en de HEMARKT nam ik wat dingen mee en als lunch aten we bij de Mc Donalds. ’s Avonds keek ik weer een week aan afleveringen terug van GTST en uiteindelijk ging ik rond een uurtje of één naar bed.

IMAG0413

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Saar 24 april 2016 op 18:17

  Standby dienst? Hoe werkt dat? Staat er altijd een collega standby?
  Leuk dat je even bent wezen shoppen!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Het Onderwijsmuseum

  • Reageer Wendy 24 april 2016 op 19:15

   Als je een stand-by dienst hebt, dan moet je die dag beschikbaar zijn om te kunnen invallen. Als je om 9 uur ’s ochtends nog niks hebt gehoord, kan je andere plannen gaan maken voor die dag. En elke dag staat er inderdaad een collega stand-by. Hoop dat het zo een beetje duidelijker is.

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 24 april 2016 op 20:27

  Wel fijn dat je bij een stand-by dienst al om 9 uur weet hoe of wat. Een vriendin van mij is stewardess en dan moet je dus gewoon echt de hele dienst stand-by staan. Niet fijn.
  Leuk overzicht!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..My blogging story tag

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge