Personal

Hoe ik dacht dat mijn leven zou zijn.

Iedereen heeft in zijn jongere jaren wel eens een voorstelling gemaakt van hoe zijn leven er over bijvoorbeeld tien jaar uit zou zien. Getrouwd, een eigen huis, één of meer kinderen. Ook ik had vroeger wel zo mijn idee over hoe mijn toekomst er waarschijnlijk uit zou gaan zien. Pasgeleden zat ik daar eens over na te denken. Was het geworden zoals ik toen dacht of is het toch allemaal een beetje anders gelopen? Hoe dacht de 18 jarige ik dat mijn leven er tien jaar later uit zou zien?

Verliefd, verloofd, getrouwd

18 jarige Wendy – Kevin en ik zijn inmiddels alweer meer dan twee jaar samen en over tien jaar zijn wij vast en zeker getrouwd!

28 jarige Wendy – We zijn nog steeds samen, nog steeds verliefd, maar daar houdt het tot nu toe op. Ik heb nog steeds geen verlovings- of trouwring om mijn ringvinger.

PTDC0016.jpg

Huisje, boompje, beestje

18 jarige Wendy – Als ik op mezelf ga en ga samenwonen met Kevin, dan gaan wij een huis kopen. Ik ga echt nooit huren. Elke maand geld betalen en het huis wordt nooit van jezelf en je mag ook niet je huis verbouwen zoals je zelf wilt. Dat ga ik niet doen hoor!

28 jarige Wendy – Inmiddels wonen we samen en zitten we toch echt in een huurhuis. Een huis kopen was gewoon bijna niet te doen op het moment dat wij samen wilden gaan wonen en besefte ik ook wel dat mijn mening wel erg zwart/wit was. Wel willen wij in de toekomst, als de mogelijkheid er is, alsnog gaan kopen. Maar voor nu zitten wij prima in ons huurhuis.

Mini-me(s)

18 jarige Wendy – Over tien jaar ben ik, uitgaande dat we niet tegen medische problemen aan lopen, moeder. Of in ieder geval zwanger. Misschien zijn we dan zelfs al aan een tweede toe.

28 jarige Wendy – Op twee poezenkinderen na, zijn er nog geen kinderen in mijn (ons) leven. Niet omdat we het niet willen, niet omdat het niet kan, maar omdat we er gewoon nog niet mee bezig zijn geweest.

IMG_1526.jpg

Werk en/of studie

18 jarige Wendy – Over een jaar of drie ben ik klaar met mijn opleiding en dan ga ik aan het werk. Waarschijnlijk werk ik over tien jaar alweer een aantal jaar bij dezelfde zorginstelling met verstandelijk beperkte (jonge) kinderen en heb ik inmiddels al een tijd een vast contract.

28 jarige Wendy – Die opleiding is inderdaad af ja, maar een baan in de zorg met verstandelijk beperkte kinderen is me helaas niet gelukt. Een jaar lang gesolliciteerd en ondertussen via een uitzendbureau aan de slag gegaan in de kinderopvang. En toen kwam ook de crisis er nog bij. Inmiddels zit ik bij mijn derde werkgever en heb ik daar nu sinds ruim een half jaar een vast contract.

Vriendinnen

18 jarige Wendy – Ik heb niet heel veel vriendinnen, maar de vriendinnen die ik heb, verwacht ik altijd wel te blijven houden. Over tien jaar gaan we misschien niet meer elk weekend uit, maar dan hebben we nog wel heel veel lol samen. Gezellig samen gaan lunchen, theetjes drinken bij elkaar op de bank en gewoon gezellig kletsen.

28 jarige Wendy – Levens veranderen, die van mij en die van hen. Er gebeurt iets en het veranderd voor altijd. De vriendinnen van toen, zijn niet meer zulke vriendinnen. Nee, dat had ik echt niet geloofd als je me dat toen had verteld. Maar ik mag niet klagen hoor. Ik heb nog steeds een aantal gezellige mensen in mijn leven.

lunch.jpg

Een burgerlijk leven

18 jarige Wendy – Over tien jaar zitten ik en Kevin bijna elke avond gezellig naast elkaar op de bank met een leuk tv-programma of een film. Lekker burgerlijk.

28 jarige Wendy – Ik had ook niet moeten denken dat Kevin ooit rust in zijn leven zou vinden. Altijd bezig en dat overal en nergens. Samen rustig een avondje film kijken op de bank ik iets heel unieks bij ons. Hij kan ook niet niet bezig zijn, want dan valt hij binnen 5 minuten in slaap. Hahaha.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Manon 6 april 2016 op 12:19

  Wat leuk om dit zo te lezen! Het leven gaat toch altijd anders als verwacht.
  Manon heeft onlangs geplaatst..Etos | Mega Volume Mascara & Hydrating Primer

 • Reageer Nienke 6 april 2016 op 16:00

  Echt super leuk om te lezen! Ben zelf nog maar 15 jaar, dus ben benieuwd hoe mijn leven gaat lopen, haha. Liefs,

 • Reageer Jenn 7 april 2016 op 12:13

  Erg leuk om te lezen, en sommige dingen zijn best herkenbaar!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Gelezen: Afvallen en opstaan van Wieke Biesheuvel

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 9 april 2016 op 14:40

  Leuk bedacht! Hoe ik tien jaar geleden dacht dat mijn leven er nu uit zou zien klopt echt van geen kant uiteindelijk, hahaha!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #29

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge