Personal

Wel of Niet een typische Tweeling?

Ik ben geboren op 16 juni en dat maakt dat ik qua sterrenbeeld een tweeling ben. Volgens de astrologie betekent dit gelijk van alles voor wie je bent, hoe je doet, denkt en wat de toekomst je gaat brengen. En alhoewel ik er zelf niet in geloof, vind ik het wel altijd leuk om bijvoorbeeld mijn horoscoop te lezen. Op Pinterest kwam ik verschillende pins tegen met daarop typische tweeling ‘dingen’. Sommige daarvan waren typisch ik, maar andere uitspraken pasten weer helemaal niet bij mij. Het leek me leuk om een beetje onderzoek te doen en te kijken op welke gebieden ik wel een typische tweeling ben en bij welke echt helemaal niet.

Wel een typische tweeling

Een Tweeling kan zich makkelijk aanpassen aan elke situatie of persoon. Hij/zij is erg flexibel.

Op meerdere gebieden merk ik dat dat echt op mij van toepassing is. Bijvoorbeeld op mijn werk. Ik vind het geen probleem als ik het ene moment op die groep werk, dan weer op die en vervolgens naar de BSO moet verhuizen. Toen ik via het uitzendbureau werkte, stond ik ook elke keer weer op andere groepen en/of vestigingen. Verder merk ik ook dat ik mezelf aanpas aan de persoon of personen met wie ik ben. Neemt iemand de leidersrol in een groep, dan volg ik. Maar ik ben ook wel eens in een groep beland waarbij niemand die leidersrol nam en toen ging ik dat automatisch doen.

Een Tweeling heeft regelmatig twijfels en onzekerheden.

Dit is ook zo typisch mij. Ik laat het vaak niet merken, maar bij een heleboel dingen heb ik twijfels en onzekerheden. Vinden ze me wel aardig? Staat deze kleding me wel? Had ik dit niet anders moeten aanpakken? Had ik niet beter eerst dat andere moeten doen? Gelukkig kan ik het wel steeds beter naast me neerleggen, maar soms kan ik nog steeds gek van mezelf worden.

tweeling

Tweelingen houden van spel en spelletjes en hebben een kinderlijke aanleg.

Ik kan zo genieten van een bordspelletje, maar ook digitale spelletjes vind ik heel erg leuk. Het liefst samen met andere, maar soms ook alleen. Ik vind ik ook dat ik veel te weinig spelletjes speel. En wat betreft dat kinderlijke aanleg: soms kan ik me heel kinderlijk gedragen. Een kinderlijk stemmetje opzetten als ik gek doe met Kevin of een vriendin. Herkennen jullie dat? Ik vraag me dan soms echt wel eens af of ik ooit wel eens echt volwassen ga worden.

Tweelingen hebben een goede intuïtie, maar luisteren daar niet graag naar.

Een eerste gevoel of een eerste gedachte over iets of iemand. Dat heb ik heel vaak. Bijvoorbeeld dat ik iemand niet vertrouw. Dat ik het gevoel heb dat iemand zich anders voordoet dan dat hij/zij eigenlijk is. En als ik heel eerlijk ben, dan zit ik vaak goed met mijn intuïtie. Toch houd ik er niet van om er altijd maar naar te luisteren. Ik geef het liever een kans dan dat ik gelijk een oordeel heb. Helaas heeft dat al meerdere keren niet goed/leuk voor mij uitgepakt.

Tweelingen zijn niet plakkerig of jaloers in een relatie.

Ik ken er een heleboel: van die meiden die er niet tegen kunnen als hun vriend met een andere meid staat te kletsen. Dat je gelijk zo’n spreekwoordelijk donderwolkje boven hun hoofd ziet verschijnen. Dat ze gelijk alles van die persoon te weten willen komen. “Wie is zij? Waar ken je haar van? Wat moet ze van jou? Vind je haar leuk?” Ik heb dat niet en dat is maar goed ook, want met Kevin als vriend had ik anders helemaal gek van jaloezie geworden. Hij heeft op één of andere manier iets over zich heen waardoor heel veel meiden het gevoel hebben dat ze bij hem hun verhaal kwijt kunnen. Een knuffelbeer, een grote broer, noem het zoals je wilt. En wat betreft dat plakkerige: van die Facebookstatussen met “Ik en mijn lieve schattig poppendroppie zijn zo gelukkig samen.” vind ik echt om te kotsen. Blegh!

Niet een typische tweeling

Tweelingen zijn goed in talen.

Was het maar zo! Dat had mij heel veel moeite gescheeld op de middelbare school. Maar nee, ik ben absoluut niet goed in talen. Die talenknobbel heb ik echt niet. Die ruimte werd tijdens de middelbare school periode gevuld met een wiskundeknobbel, want dat kon ik wel erg goed.

Tweelingen houden van afwisseling en veranderen daarom vaak van baan.

Alhoewel ik heel flexibel ben, zou ik er niet aan moeten denken om steeds van baan te moeten veranderen. Zelf al is het binnen dezelfde sector. Laat staan dat ik echt iets totaal anders zou gaan doen. Nee, wat dat betreft ben ik dan wel weer een gewoontedier.

tweeling

Tweelingen hebben geen geduld.

Ik ben juist heel erg geduldig en dat werd/word ook juist vaak benoemd als mijn sterke kant. Er fijn in zowel mijn werk als in mijn privé leven. Met kinderen heb je natuurlijk heel veel geduld nodig, maar met een bezige bij als vriend ook. Als ik vraag of hij bijvoorbeeld iets wilt opruimen, dan moet ik niet verwachten dat dat gelijk gebeurt. Dan moet ik ook geduld hebben en rustig afwachten.

Tweelingen maken gemakkelijk nieuwe relaties.

Misschien komt dat door de dingen die ik heb meegemaakt qua vriendschappen en andere relaties, maar ik kijk tegenwoordig heel lang de kat uit de spreekwoordelijke boom en zal niet zomaar zeggen dat ik iemand als vriend beschouw. De eerste stap zal zelden bij mij vandaan komen, omdat ik bang ben om weer teleurgesteld te worden. Als de andere echter laat merken er ook energie in te willen steken, dan gaat de rest vanzelf.

Tweelingen zijn de grappenmakers in een groep.

Ik zie mezelf absoluut niet als de grappenmaker van een groep. Ik houd er ook niet van om in de spotlight te staan en als grappenmaker heb je dat denk ik toch wel snel. Nee hoor, laat mij maar wat verder op de achtergrond staan en mee lachen om de grappen van een ander.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Tamarah 11 april 2016 op 08:53

  Leuk om te lezen!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Diary March ’16

 • Reageer Mirthe 11 april 2016 op 13:23

  Hihi , wat een leuk idee zo, en mooie foto’s ???? En dat van niet jaloers zijn in een relatie dat bewonder ik enorm aan jou ????

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 11 april 2016 op 18:32

  “Als ik vraag of hij bijvoorbeeld iets wilt opruimen, dan moet ik niet verwachten dat dat gelijk gebeurt. Dan moet ik ook geduld hebben en rustig afwachten.” Hahaha, hier moest ik wel even heel hard om lachen.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #29

  • Reageer Wendy 11 april 2016 op 20:20

   Dat begrijp ik heel goed. Hahaha, denk dat de onderliggende toon wel overkomt. 😉

 • Reageer Sas 15 april 2016 op 21:29

  Grappig om dit te lezen. Ik heb volgens mij wel veel gemeen met mijn sterrenbeeld.
  Sas heeft onlangs geplaatst..Omdat onze katten soms ook wel eens een fijn cadeautje verdienen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge