2WwW
Lifestyle

2WwW #9 – Feestweek, Vrij & Poezenleed

In 2 Weeks with Wendy (2WwW) laat ik jullie om de twee weken weten wat ik in de afgelopen 14 dagen heb gedaan. Van dagelijkse dingen tot minder dagelijkse dingen. Meer weten over het hoe en waarom van deze overzichtjes? Ik schreef er begin dit jaar een introductie artikel over.

 

divider

 

Zondag 24 april

Vandaag hebben Kevin en ik weer samen een computerdagje. Hij bezig met de administratie van zijn eigen bedrijfje en ik ben aan het bloggen. Omdat ik geen zin heb om steeds naar beneden te moeten lopen voor water, vul ik mijn kan met kraantje met water en snij er wat plakjes kiwi in. Vandaag kom ik eens een keer wel aan de aanbevolen twee liter water per dag.

Maandag 25 april

Ik sta vandaag stand-by en word ’s ochtends gebeld of ik in kan komen vallen voor een zieke collega. Helaas voel ik mezelf ook niet helemaal lekker, maar ik ga toch. Ik voel me niet zoek genoeg om thuis te blijven. Gaande de dag gaat het op zich wel, maar ik blijf last van mijn keel houden. “Je bent ook de enige van ons die nog niet ziek is geweest”, zeggen mijn collega’s. Hopelijk kunnen we dat zo houden.

Dinsdag 26 april

Ook vandaag sta ik stand-by, maar de zieke collega voelt zich inmiddels weer beter en komt gewoon werken. Ik heb dus lekker vrij. Het voelt als vakantie, want door Koningsdag en twee dagen die ik deze week vrij heb gevraagd, ben ik nu gelijk tot volgende week woensdag vrij. Ik besluit even naar de winkels in het dorp te gaan. Normaal doe ik dit lopend, maar omdat er een pittig buitje in de lucht lijkt te hangen, pas ik toch de auto. Ik loop winkel in en winkel uit en koop het één en ander. Voornamelijk niet noemenswaardige dingen. Vervolgens loop ik weer terug naar huis. Loop ja, want net voordat ik onze straat in loop bedenk ik me: “Ow ja, ik was met de auto…”. En dus kon ik weer helemaal teruglopen om mijn auto op te halen. Automatisme? ’s Avonds is de eerste avond van de feestweek in ons dorp en ben ik te vinden in de feesttent. De Mannen van Oranje treden op en het is best een gezellige avond. Een half uurtje voor het einde van de avond gaan we naar huis. Zowel Kevin als ik zijn gewoon echt moe en vinden het weer mooi geweest. En komen nog meer van zulke avondjes deze week.

Woensdag 27 april

Het is weer Koningsdag! Helaas is het echt vies weer en dus ziet onze Koningsdag er heel anders uit dan normaal. Ik heb lekker lang geslapen en kruip vervolgens voor de tv om te kijken naar Koningsdag in Zwolle. Ik kijk daar eigenlijk elk jaar wel even naar en vond het ook erg leuk dat de prinsesjes dit jaar ook werden geïnterviewd. Wat gaf onze toekomstige Koningin Amalia toch een correct antwoord, vonden jullie ook niet? Ik moest er in ieder geval van glimlachen. Verder bleven we vandaag thuis. Geen vrij markt, geen autocross, geen middagbezoekje aan de feesttent. Gewoon warm en droog thuis. ’s Avonds zochten we wel de feesttent op voor de tweede feestavond van die week. Een leuk avondje met de Skihut on Tour.

Donderdag 28 april

Vandaag was een heerlijk dagje rommelen in huis. Ik kreeg de badjas binnen die ik mocht reviewen, ik was bezig met bloggen en ik schreef weer wat Postcrossing kaartjes. Door al die vrije dagen en het vakantiegevoel die dat mee bracht, had ik geen zin om te koken. Toen Kevin thuis was, besloten we dan ook om lekker naar de Mc Donalds te gaan.

Vrijdag 29 april

Tijd om de badkamer eens flink onder handen te nemen. Ik heb heel de badkamer leeg getrokken en alles gepoetst. Vervolgens alle spullen uitgezocht, weggedaan wat we niet gebruikten of wat niet goed was en vervolgens alles weer netjes een plekje gegeven. Ik verbaas me toch elke keer weer hoeveel ik in mijn wastafelladen heb zitten. Ik had een klein plekje op de vloer van de slaapkamer waar ik kon zitten en verder lag de vloer bezaaid met van alles en nog wat. Maar met resultaat, want de badkamer zag er weer heerlijk opgeruimd uit. ’s Avonds was het alweer tijd voor de derde feestavond in de tent. Dit keer was het thema ‘Legends of the 90’s’. De artiesten die langskwamen: the Darkraver en DJ Jean. Niet helemaal mijn ding voor een hele avond, maar toch gezellig.

Zaterdag 30 april

Een lekker gevulde zaterdag en we gingen al redelijk op tijd op pad. Dit jaar is de gondelvaart weer en bij de Action hadden ze heel veel spullen die Kevin goed kon gebruiken ter aankleding van onze gondel/bak/boot. Ik mag helaas nog niet vertellen wat dan, want Kevin wilt het thema nog even ‘geheim’ houden, maar we gingen in ieder geval met een winkelwagen vol weer weg. Ook deden we nog de normale wekelijkse boodschappen. Daarna moest Kevin weg en ging ik aan de slag met het poetsen van de wc. Ook zo’n klusje wat ik al veel te lang had gelaten voor wat het was. ’s Avonds het laatste avondje feesttent. Hollandse Avond met optredens van Henk Dissel, Stef Ekkel en Ronny Ruijsdael. Ook mijn zusje Joyce kwam later die avond nog even langs en na de feesttent gingen we nog even door naar de kroeg. We maakten het niet laat en uiteindelijk bleken we precies op tijd te zijn weggegaan: het was weer ruzie in de kroeg. Gezellig!

Zondag 1 mei

Kevin had een leuk plan voor vandaag, maar dat liep helaas even wat anders. Hij wilde naar Cirque du Soleil gaan en had gedacht dat je op de dag zelf nog wel online een kaartje kon krijgen. Helaas bleek dat niet zo te zijn, maar aangezien hij de dag daarvoor had gezien dat er nog wel kaartjes waren, reden we op goed geluk die kant op. Helaas, bij het parkeerterrein vroegen we het en het was helemaal uitverkocht. Maar niet getreurd, het was mooi weer en uiteindelijk zijn we naar het strand van Castricum gereden om daar even lekker uit te waaien. Op de terugweg reden we naar de Mc Donalds vlakbij Schiphol om vliegtuigjes te kijken. Jammer wel dat precies die landingsbaan vandaag niet werd gebruikt.

Maandag 2 mei

Telefoon-opschoon-dag was het vandaag voor mij. Ik kreeg steeds vaker dat ik de melding kreeg dat het geheugen van mijn telefoon vol zat en dus ik moest daar nodig eens wat aan gaan doen. Alle foto’s en filmpjes kopieerde ik naar mijn Dropbox om ze op mijn laptop uit te zoeken. Ik verwijderde de apps die ik eigenlijk nooit gebruik en probeerde nog wat dingen om het wat opgeruimder in mijn mobiel te krijgen.

Dinsdag 3 mei

Vandaag begon ik met een ‘productshoot’. Ik had eerder een hele mooie tas ontvangen die ik mocht reviewen en deze moest dus ook even op de foto gezet worden. Daarna schreef ik gelijk het bijbehorende artikel. Ik vind het altijd leuk om foto’s ergens van te maken en als ik er dan mee bezig ben, besef ik me weer dat ik veel te weinig fotografeer. Ik vind het zo leuk, haal er zoveel plezier uit, maar ik doe het gewoon echt te weinig. Aan het einde van de middag besloot ik de zonsondergang vast te leggen met een timelapse. Jammer alleen dat de batterij van mijn spiegelreflex het niet zo lang volhield. Daar moet ik toch eens wat voor gaan verzinnen, want in de zomer willen we hem ook gaan gebruiken om het opbouwen van de Speel-In in een timelapse vast te leggen. Die avond besloot ik om mijn telefoon een fabrieksherstel te geven. Ik had een back-up, maar tijdens het terugzetten ging het niet helemaal goed. Maar goed, geen paniek, het is maar een telefoon.

Woensdag 4 mei

Vandaag moest ik weer aan het werk. Het was mooi weer en daar genoten we dan ook goed van. Ik maakte me nog wel een klein beetje zorgen over O’Malley aangezien die veel had gebraakt de avond en nacht. Toen ik aan het einde van de middag thuis kwam, had hij nog meer gespuugd. Maar daar heb ik verder nog een apart artikel over geschreven.

Donderdag 5 mei

En toen hadden we alweer een dagje vrij. Helaas was het voor ons een wat minder leuk dagje, omdat O’Malley werd opgenomen door de dierenarts. Het voelde vreselijk om hem daar achter te moeten laten. Sommige mensen denken: “Het is maar een dier.” Voor ons voelt dat echter anders. Het zijn onze kindjes.
Kevin stond vandaag als DJ bij de voetbal. Daar was het jaarlijkse bedrijventoernooi en hij zou dus pas ’s avonds een keer thuis komen. Ik had afgesproken om bij mijn ouders te eten die avond, omdat ik anders alleen zou eten. ’s Avonds gingen we Kevin en ik nog samen naar de haven van Sliedrecht om daar te kijken naar de laser- en vuurwerkshow ter afsluiting van Bevrijdingsdag.

Vrijdag 6 mei

Lange werkdag vandaag. Heel veel kindjes waren voor die dag afgemeld en daarom kon ik de groep in mijn eentje draaien. Maar daardoor werkte ik wel van 7 tot 6 uur. Met zo’n klein clubje was dat echter goed te doen. ’s Avonds gingen Kevin en ik op ziekenbezoek bij O’Malley. Eigenlijk vond ik het maar zielig om hem op te zoeken om hem vervolgens weer daar achter te moeten laten, maar de assistenten en doktoren zeiden dat ze juist heel vaak zagen dat dieren er een opleving van krijgen en dan sneller weer vooruitgaan. Dat stelde me gerust.

IMG-20160506-WA0001.jpg

Zaterdag 7 mei

Nadat we ’s ochtends boodschappen hadden gedaan, werden we gebeld met goed nieuws: we mochten O’Malley weer op komen halen. Heerlijk was het om hem weer thuis te hebben. Hij was ook weer lekker zichzelf en dat was fijn om te zien. Kevin moest de rest van de dag weg om feestjes op te bouwen en ik heb veer gekroeld met O’Malley. Ook ben ik even naar de Action geweest en kocht ik weer allemaal spulletjes die ik eigenlijk niet persé nodig had. Veel creatieve spulletjes. Ik heb zin om lekker te fröbelen en dat deed ik ’s avonds dan ook. Ik maakte een pop-up bloemen kaart, knoopte een armbandje en maakte een 3d-kaart. Allemaal zomaar, gewoon omdat ik het leuk vond.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

Geen Reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge