Blog

6 Andere Plugins Die Mijn Blog Gebruikt

Als je een (Self Hosted) WordPress blog/website hebt, dan ben je vast wel op de hoogte van het feit dat je allerlei plugins kan gebruiken om je site nog beter, fijner en mooier te maken. Heel veel bloggers hebben al lijstjes online gezet met hun favorieten plugins. Toch wil ik daar ook nog mijn bijdrage aan doen. Ik heb de plugins die ik al vaak voorbij heb zien komen, gelaten voor wat ze zijn en heb juist een lijstje gemaakt met die andere plugings die ik gebruik voor mijn blog.

Batch-move

Toen ik koos voor mijn nieuwe layout, vond ik het ook wel eens tijd om mijn categorieën eens even goed na te lopen. Nou heeft WordPress zelf ook wel een mogelijkheid om meerdere artikelen in één keer te koppelen aan een bepaalde categorie. In één keer bij meerdere artikelen een categorie weg te halen, dat gaat dan weer niet via WordPress. Maar wel met deze plugin.

Comment Reply Notification

Ikzelf vind het super fijn dat ik een mailtje krijg als er iemand gereageerd heeft op een reactie van mij op een blog. Dat lijkt echter niet standaard te zijn. Dus als je bijvoorbeeld in een reactie iets vraagt aan de schrijver van het stuk, dan moet je elke keer terug naar die blog om te kijken of er een reactie is. Niet handig. Daarom heb ik zelf deze plugin geïnstalleerd op mijn blog. Als het goed is, krijg je bij mij netjes een berichtje als ik reageer op je reactie.

CommentLuv

Weer een plugin die ik niet voor mezelf heb, maar meer voor jullie. CommentLuv zie je bij meerdere mensen voorbij komen. Bij je reactie staat een linkje naar het artikel wat jij als laatste online online hebt gezegd. Een klein stukje reclame voor je eigen blog dus. Ik vind het zelf altijd leuk om via dat soort linkjes door te klikken naar andere blogs en zo nieuwe bloggers te ontdekken.

IP Blacklist Cloud

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word echt platgegooid met spamreacties. En nou worden ze er allemaal wel netjes uitgehaald door Akismet (ook zo’n fijne plugin), maar toch vind ik het niet fijn. Ik heb momenten gehad dat ik wel 1000 (!) spamreacties per dag kreeg. En als er dan per ongeluk ook een reactie van jullie tussen de spam terecht komt, is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Met deze plugin kan ik IP-adressen op een blacklist zetten en dat scheelt echt enorm in het aantal spam-reacties. Ook zie je in deze plugin mislukte inlogpogingen. Met bijbehorende IP-adressen die je vervolgens weer kan blokkeren. Regelmatig staan er weer mislukte inlogpogingen in het lijstje. Dingen die je anders dus niet niet ziet.

WP Google Fonts

Soms heb je een heel leuke layout gevonden, maar staan de lettertypes je niet helemaal aan. Dan kan je natuurlijk gaan zitten rommelen in de code van het thema, maar via deze plugin kan het wat makkelijker. Handig als je toch niet helemaal thuis bent in HTML/CSS en bang bent dat je per ongeluk meer veranderd dan je lief is. Je kiest een lettertype uit het Google Fonts assortiment, geeft aan wat er precies in dat lettertype moet worden weergegeven en klaar.

WPide

Ben je toch wel een klein beetje handig met de codes achter je blog, dan kan je met deze plugin ze heel makkelijk aanpassen. In tegenstelling tot de ingebouwde manier van WordPress zelf, staan hier bijvoorbeeld ook line nummers bij. Als je weet op welke line je moet zoeken, dan is het wel handig dat je ze niet zelf hoeft te tellen. Zeker als je op nummer 518 moet zijn.

Welke niet zo veel voorkomende plugin gebruik jij voor je blog?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Bianca Schrijft 18 mei 2016 op 10:43

  Zelf heb ik eigenlijk niet zo heel veel plug-ins draaien op mijn blog, misschien dom, ik weet het niet. De blacklist vind ik wel een goeie, daar ga ik me even in verdiepen. Dank je wel voor de tip.
  Bianca Schrijft heeft onlangs geplaatst..Eropuit #9: Minicruise Newcastle

 • Reageer Marushi 18 mei 2016 op 21:47

  Handig lijstje! Die Comment Reply Notification had ik nog nodig. Dankjewel! -x-
  Marushi heeft onlangs geplaatst..Mijn 6 verslavingen.

  • Reageer Wendy 18 mei 2016 op 21:51

   Graag gedaan! Ik hoop dat hij nog steeds werkt bij mij. Wel getest toen ik hem net geïnstalleerd had (even een bekende laten reageren en daar weer op gereageerd), maar daarna eigenlijk nooit meer. Handig!

 • Reageer Lydia 20 mei 2016 op 21:28

  Ik gebruik nog niet zo veel plugins. Het voelt wat overdreven met om met drie blogposts online en evenveel bezoekers per dag een lijst aan extra plugins te hebben. 🙂 Maar Batch-move ga ik onthouden, die zal vast ooit van pas komen als ik meer heb geschreven.
  Lydia heeft onlangs geplaatst..In een stroomversnelling

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge