Beauty + Fashion

Een festivaltas van Duifhuizen tassen en koffers

Alhoewel de maand mei begon met nachtvorst, laat de zon zich de laatste paar dagen weer flink zien. Ook de voorspellingen zien er goed uit, want er wordt veel zon opgegeven met fijne temperaturen. Tijd om te genieten van het buiten zijn en te vieren dat langzaam maar zeker de zomer er weer aan komt. Met alle festivals om de hoek, moet dat vast helemaal gaan lukken. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een tas uitzoeken om te reviewen. Een tas die ik mee zou nemen naar een festival. Benieuwd naar mijn keuze?

“Daar waar lekkere muziek is, moet gedanst worden”, is één van mijn motto’s. Daar houd ik dus zeker ook rekening mee met de keuze van de tas die ik mee neem. Een crossbody tas vind ik dan ideaal. Je hoeft hem niet de hele tijd vast te houden en tijdens het dansen valt hij ook niet zomaar van je schouder af. Ook de grote van de tas vind ik op dat gebied een belangrijke factor. Groot en zwaar zijn niet fijn en zijn alleen maar storend tijdens het bewegen.

Maar ja, een tas om mee te nemen naar een festival moet natuurlijk ook niet te klein zijn. Ik wil mijn portemonnee er in kwijt kunnen of in ieder geval wat los geld, een pinpas en mijn legitimatie. Een zonnebril, zonnebrandcrème, maar ook een regenponcho, want het is en blijft Nederland natuurlijk. Mijn mobiel met eventueel een externe batterij. Sleutels, desinfecterende gel (“Hallo Dixi!”) en voor de zekerheid misschien één of twee paracetamol.

En als laatste, maar zeker niet minder belangrijk: de tas moet meerder vakken van binnen hebben, voor toch een beetje orde in de chaos, en het geheel moest afsluitbaar zijn met een rits. Het is al met al een behoorlijk lijstje met eisen geworden, maar toch vond ik een leuke tas die voldeed aan wat ik zocht.

festivaltas

Ik koos uit de festival-collectie namelijk voor de TOV Essentials crossbody tas K2 in Midnight Black. Deze tas is van leer, heeft een verstelbare schouderband en is 22 cm breed, 8 cm diep en 17 cm hoog. Er zit een jaar garantie op en aan de binnenkant van het hoofdvak vind je ook nog een kleiner ritsvak en een insteekvak. Het frisse blauwe kleurtje van de stof aan de binnenkant maakte hem extra leuk.

Alhoewel ik nog geen festival heb bezocht, heb ik de tas wel al goed kunnen testen. Het was namelijk feestweek in ons dorp en ik heb vier avonden staan feesten in de feesttent. Portemonnee, sleutels, mobiel, muntjes, parfum en lippenstift gingen mee en er was nog genoeg ruimte in de tas over. Het is dus zeker geen probleem om de spullen die ik eerder opsomde, mee te krijgen. Ook achter de andere eisen kan ik een vinkje zetten: goed afsluitbaar en geen belemmering tijdens het dansen.

festivaltas

Natuurlijk kun je deze tas ook prima gebruiken voor andere gelegenheden en daarom koos ik voor de kleur zwart. Wil je nou juist een opvallend kleurtje om je festivaloutfit mee af te maken, dan kies je gewoon voor de Dazling Blue variant van deze tas. Ook heb je nog de keuze voor Tunder Taupe, Cuben Sand en Silver Cloud. Genoeg keuze dus!

festivaltas

festivaltas

festivaltas

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Nina Simplynspecial 9 mei 2016 op 21:05

  Wat een leukerd! Zulk formaat tassen zijn ideaal voor feestjes en verjaardagen. Lekker klein, maar toch groot genoeg voor alles wat je nodig hebt. Top!

 • Reageer Lydia 10 mei 2016 op 10:49

  Ik ben geen festivalganger, maar dit zijn ook wel mijn eisen voor een alledaagse tas. Vooral de rits is belangrijk! Er zal maar iemand met z’n grijpgrage vingers in je tas zitten wroeten terwijl jij ergens in de rij staat.
  Lydia heeft onlangs geplaatst..Omelett mit Käse

 • Reageer Jenn 10 mei 2016 op 13:23

  Leuke tas!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Wings For Life World Run 2016

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge