Personal

Max Verstappen: Nederlandse F1 Held

In het weekend waren mijn vader en ik meestal al eerste uit ons bed. Op zaterdag keken we dan samen naar Telekids en ook op zondagochtend keken we vaak samen naar de televisie. Ik iets minder aandachtig dan hij, maar toch. Waar we dan naar keken: de Formule 1. Ja, dat jonge meisje keek met haar vader mee naar de Formule 1. Ik was ‘fan’ van Michael Schumacher, maar hoopte toch stiekem ook dat de Nederlander Jos Verstappen punten zou rijden. Als er een crash was, keek ik met grote ogen naar het beeld, hopend dat de coureur in orde zou zijn. De inhaalmanoeuvres waren soms super spannend en wat waren ze toch altijd snel bij een pitsstop.

Maar op een gegeven moment ging het leuke/interessant voor mij er wel een beetje af. Andere dingen trokken mijn aandacht en ik zag af en toe alleen nog maar wat vlagen van de Formule 1. Ik vroeg af en toe nog aan mijn vader of er nog wat spannend was gebeurd, maar meer dan dat was het eigenlijk niet meer. Inmiddels is het zelfs zo dat je de F1 niet eens standaard via een Nederlandse zender kan kijken.

Maar in 2015 gebeurde er iets wat mijn interesse in de Formule 1 weer een klein beetje aanwakkert. Een nieuwe Nederlandse coureur maakte zijn debuut en deed het helemaal niet slecht. Hallo Max Verstappen! Ik kan me nog herinneren dat ik zei: “Geef die jongen een goeie Ferrari motor onder zijn reet en dan hebben we een potentiële nieuwe Michael Schumacher.”

En die Ferrari motor kreeg hij in 2016. Helaas wel ééntje uit 2015 en daarmee de zwakste motor van dat Formule 1 seizoen. En toch maakte hij indruk. Zo’n indruk dat hij kort geleden van het ‘Rookie Team’ Toro Rosso over kon stappen naar het moederteam Red Bull Racing. En tijdens de eerste race in die nieuwe wagen, reed hij zichzelf gelijk naar een podiumplaats. De jongste coureur en eerste Nederlander die op de eerste plaats eindigt binnen het Formule 1. Oké, hij had misschien wat geluk doordat de twee Mercedeses uitvielen, maar je kan toch ook niet ontkennen dat hij gewoon echt goed kan rijden.

En dit betekend niet direct dat ik nu opeens mega fan ben van de F1 en dat ik nu elke race ga bekijken, maar ik ga zeker even in de gaten houden wat Max de volgende races gaat doen. Dit weekend is er geen Formule 1, maar volgend weekend mag Max Verstappen weer laten zien wat hij kan. En dit keer de GP van Monaco, een circuit die ik altijd erg leuk vind om te zien.  Ik ben benieuwd.

Foto: AP

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

  • Reageer Jamey 22 mei 2016 op 09:34

    gaaf he, zon talent! Ik wou dat ik zo kon rijden!

  • Reageer Wanda 6 juni 2016 op 22:45

    Leuk joh dat je het formule 1 weer een beetje volgt! Ik ben ook al jaren een trouwe formule 1 kijker, weleens een race gemist omdat het gewoon minder interessant of spannend was, maar de beginjaren met Schumacher en ook met Jos heb ik zeker alles wel gezien. Sinds vorig jaar zitten we weer elke race voor de buis want dankzij Max leeft het weer helemaal! Dit weekend Canada en ondanks dat we dan in Zweden zitten, zullen we zeker een poging doen om het te kunnen volgen!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge