Lifestyle

Rondneuzen in Rotterdam (+ mini shoplog)

Toen ik nog studeerde, kwam ik regelmatig in Rotterdam. Allereerst zat ik daar op school en dus stapte ik vaak op de terugweg naar huis uit bij metrostation Beurs. Daarnaast had ik natuurlijk het ‘o zo fijne’ OV studentenkaart. Als ik doordeweeks een dag vrij was, dan kon ik gratis op en neer met het openbaar vervoer en in het weekend met een fijne korting. Heerlijk. Maar ja, die studententijd ligt alweer een tijdje achter me en ik kom een stuk minder vaak in Rotterdam. De laatste tijd is het zelfs zo dat, als ik er ben, ik heel gericht ergens voor kom en dus eigenlijk niet meer de tijd neem om gewoon een beetje winkel in, winkel uit te gaan. En daardoor had ik inmiddels een klein lijstje gecreëerd van winkels waar ik eigenlijk echt nog eens langs wilde gaan. Gewoon om een beetje te neuzen. Tot er een zondag voorbij kwam dat ik niets te doen had en ik spontaan besloot om in de trein van 11 uur te stappen. Op naar Rotterdam.

Flying Tiger

De eerste stop was de Flying Tiger. Al zoveel over gezien, gehoord en gelezen bij diverse bloggers en vloggers en het leek me echt een winkeltje voor mij. Daar wilde ik wel eens even lekker rondlopen om te kijken wat ze allemaal hebben. Uiteindelijk ging ik naar huis met twee ‘window markers’ in het blauw en roze, een bloemenpers, cadeaupapier met kleine witte wolkjes en een stiftenhouder voor onze whiteboard. Hele random spulletjes dus, maar ik ben er wel blij mee.

IMG_5932

IMG_5940

IMG_5943

KKEC | The Happy Factory

Toen ik de koopgoot van Rotterdam in liep zag ik dat de EXPO die daar zat, een andere naam had gekregen. De winkel heet nu namelijk KKEC, wat staat voor ‘Kunst, Kaarten en Cadeaus’. Ik was nieuwsgierig of het aanbod nog ongeveer hetzelfde was gebleven en nam even een kijkje. Ik was blij verrast: het assortiment was nog uitgebreider en dat vond ik erg leuk. Zo werd bijvoorbeeld de Dopper drinkfles er nu ook verkocht, maar was er ook een heel gedeelte met spullen van ‘Little Lovely Company’. Denk bij die laatste bijvoorbeeld aan de letterbanners en de lightboxen die je veel voorbij ziet komen. Mijn handen jeukten om ook hier van alles mee te nemen, maar ik hield me in en kocht alleen wat Rotterdam/Nederland ansichtkaarten voor Postcrossing.

Lush

Had ik pasgeleden niet gezegd dat Lush zo’n luxe product is wat ik niet zo snel voor mezelf zou kopen? Hahaha, laten we zeggen dat ik vond dat ik het vandaag verdiend had, want mijn volgende stop was de winkel van Lush. Ik wist dat deze te vinden was in de koopgoot, maar ik wist niet precies waar. Uiteindelijk hoefde ik alleen mijn neus maar te volgen en vond ik zo de winkel. Uiteindelijk ging ik naar huis met Shower Jelly ‘Refresher’, Shower Cream ‘The Comforter’ en Lipscrub ‘Bubblegum’. Ik voelde me als een kind die net een bezoekje had gebracht aan de snoepwinkel.

IMG_5931

Søstrene Grene

Laatste adres op mijn lijstje was van Søstrene Grene. In Groningen had ik deze winkel al eens bezocht, maar tegenwoordig zit hij ook in Rotterdam. Super leuk, want dit winkeltje is ook echt iets voor mij. Ook daar zag ik weer allerlei leuke spullen, maar ik heb mijn hand op de knip gehouden. Ik zou mezelf nog eens helemaal arm kopen in zulke winkels. Soms moet ik echt een beetje streng zijn: ik heb echt al genoeg cadeaupapier/ansichtkaarten/washitapes/etc. Maar goed, dan is het nog steeds erg leuk om er rond te lopen.

En toen had ik mijn lijstje afgewerkt. Ik sloot de dag af met een heerlijke Swirl op Rotterdam Centraal en in de trein at ik nog een broodje met zalm. Heerlijk! Ik heb besloten dat ik dit veel vaker moet doen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Olga 27 mei 2016 op 10:54

  Lekker hè, dan voel je je een beetje toerist in een stad die je eigenlijk gewoon goed kent.
  Olga heeft onlangs geplaatst..Instagram #24

 • Reageer Vlijtig Liesje 27 mei 2016 op 14:22

  Oh leuk, de Flying Tiger! Daar houd ik van : )

 • Reageer Manon 27 mei 2016 op 17:01

  Leuke dingen heb je gekocht

 • Reageer Saar 28 mei 2016 op 12:01

  Ik moet ook echt snel weer eens naar Rotterdam. Zo leuk!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Heerlijk Voor De Zomer; Vruchtentaart!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 28 mei 2016 op 19:50

  Heerlijk om in dat soort winkeltjes rond te struinen!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #31

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge