Challenges + Tags, Lifestyle

Skate Girl tag: verstand op nul en gaan!

Van de week kreeg ik op Twitter de melding dat iemand mij genoemd had in een tweet. Het was Saskia van iliveformydreams.com die aangaf dat ze het leuk zou vinden als ik de Skate girl tag van haar zou overnemen. Dat vond ik natuurlijk erg leuk en vandaag ga ik de vragen beantwoorden. De tag is gebaseerd op een oude tag van Kelly (kellycaresse.nl), maar dan door Saskia wat aangepast voor het skaten/skeeleren.

Wat voor sport beoefen je?

Skaten. En dan niet in de zin van allerlei kunstjes doen op een halfpipe of andere objecten op een skatebaan, maar gewoon kilometers maken.

Hoelang doe je al aan deze sport?

De eerste keer dat ik skates aan mijn voeten had, was echt jaren geleden. Dit was in 1995, toen op verschillende plaatsen de dijken dreigden te bezwijken door de hoge waterstand. Mijn oom en tante logeerden toen bij ons, samen met de kinderen. Mijn nicht had haar skates mee en ik mocht ze toen een keer gebruiken. Niet lang daarna kreeg ik zelf ook mijn eigen skates. Maar goed, in 2012 pakte ik mijn huidige skate passie weer op. Met nieuwe skates.

k2_alexis_2012– Dit zijn de skates waar ik op skeeler –  

Welke sporten heb je vroeger beoefend?

Vroeger was ik een fanatiek zwemmer. Beginnend met het gewone zwemles. In totaal haalde ik 12 zwemdiploma’s. Dat was destijds het maximale wat je kon halen bij het zwembad waar ik les had. Toen ik mijn laatste zwemdiploma haalde, werd mij gevraagd of ik interesse had om bij de reddingsbrigade te komen zwemmen. Helaas vielen de trainingen daarvoor op dezelfde avond van een andere sport die ik toen inmiddels al beoefende: het wedstrijdzwemmen. Ik koos er voor om dat te blijven doen en heb dat uiteindelijk nog heel wat jaartjes gedaan. Misschien leuk om daar eens apart een artikel over te schrijven?

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Veel te weinig! Het is erg moeilijk om het in uren per week uit te drukken. Soms komt het er gewoon een aantal weken niet van. Geen tijd, slecht weer of gewoonweg geen zin. Maar als ik ga skaten ben ik er sowieso drie kwartier mee bezig. Dat is mijn standaard rondje. Maar doe ik een langer rondje, dan ben ik dus ook langer bezig.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Alhoewel ik het heel gezellig vind om samen te gaan, gebeurt dit eigenlijk maar zelden. Ik ga het liefst op de zondagochtend een rondje skeeleren en de vrijwilligers om dan mee te gaan zijn schaars. Niet iedereen is zo’n vroege vogel als ik.

2016-06-05 10.13.15– Heerlijk op zondagochtend een rondje door de polder. –

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?

Helaas verzin ik iets te vaak 100 smoesjes. Toch denk ik dat ik nu wel weer in een positieve flow zit. Ik ben in een jaar tijd bijna 10 kilo afgevallen en ik voel me een stuk lekkerder in mijn vel. Dit heb ik gedaan met nauwelijks wat te doen aan sport. Nu het weer vaker goed weer is, ben ik wel extra gemotiveerd om lekker de skates onder te binden. Er zijn namelijk nog wel wat kilo’s die er af mogen.

Heb je een sportblunder die je kunt benoemen?

Tijdens één van mijn rondjes besloot ik via de winkelstraat naar huis te skeeleren. Ik moest toen een voetgangersbruggetje over. Geen stijl ding of iets dergelijks en dus dacht ik dat veel remmen niet echt nodig was. Maar ik ging toch wat sneller dan verwacht en aan het einde van het bruggetje stonden van de hekjes/paaltjes zodat fietsers moeten afstappen om de brug over te gaan. Ik knalde daar dus keihard tegenaan. Zo hard dat ik er bijna overheen sloeg. Gelukkig heeft niemand me gezien, maar ik hield er wel een mooi blauw plek aan over.

Waarom vind je deze sport zo leuk?

Het lekker in de natuur zijn en even los van alle verplichtingen. Verstand op nul en gaan! Zeker als het zonnetje schijnt kan ik hier erg van genieten. Daarnaast maak je vrij makkelijk, veel kilometers. Hardlopen is niks voor mij en van fietsen krijg ik snel een pijnlijke bips. Dit is de ideale tussen oplossing eigenlijk.

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?

Auto’s die je geen ruimte geven en denken dat je wel even de berm in stapt met je skates. Hetzelfde geldt trouwens voor wielrenners. Als ik merk dat iemand mij wilt passeren en het is een smalle weg, dan houd ik altijd in en zorg ik dat ik zo dicht mogelijk langs de kant ga rijden. Maar dan nog gaan ze zelf het liefst zo min mogelijk opzij. Ik heb echt wel eens de neiging gehad om met mijn polsbeschermer een ram tegen een auto te geven. Geloof me: daar kan je denk ik best wat schade mee maken. Je bent samen op de weg, dus het is geven en nemen als je het mij vraagt.

Wat is je favoriete sportkleding?

Momenteel kies ik vaak voor een loszittende, lange broek met daarop een simpel (sport)shirt. Is het koud, dan kies ik soms zelfs voor een joggingsbroek en trek ik er vest bij aan. Is het warm, zoals de afgelopen dagen, dan trek ik bijvoorbeeld een tanktop aan. De laatste tijd ben ik ook wel aan het kijken naar van die sport leggings, maar ik heb het nog niet aangedurfd er één te kopen. Ik voel me daar dan weer niet helemaal comfortabel in.

routes– Een aantal van de routes die ik heb gereden. –

Heb je een personal record?

De langste afstand die ik tot nu toe heb gereden is 25,02km. Daarna komt een rondje van 24km.

Wat betekend deze sport voor jou?

Eigenlijk schreef ik dit een vraag eerder al: even lekker weg van de dagelijkse dingen, verstand op nul en genieten van de omgeving. Of soms juist even alleen zijn met je gedachten. Muziekje er bij aan en geen andere om je heen.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon of een hartslagmeter?

Ik neem mijn mobiel mee en daarop heb ik tijdens het skeeleren Endomondo aan staan. Deze app houdt onder andere mijn route, afstand, tijd en snelheid bij. Daarnaast luister ik vaak naar Spotify of zet ik de radio op mijn mobiel aan. Eerst deed ik mijn mobiel in zo’n band voor om je bovenarm, maar mijn huidige mobiel past daar niet in. Ik heb nu een heupriem met zo’n uitrekbaar zakje voor mijn mobiel en huissleutels. Gekocht bij de Action. Ik ben nog opzoek naar een manier om makkelijk wat te drinken mee te nemen. Bij mijn standaard rondjes van 12 kilometer kan ik best zonder, maar als ik langer weg ben, dan is water bij je hebben wel erg fijn.

Wie van jullie gaat er ook wel eens skeeleren?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Jenn 10 juni 2016 op 12:25

  Leuk om te lezen, leuk ingevuld 🙂 Ik ben wel benieuwd naar een artikel over (wedstrijd)zwemmen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Shoplog DM drogisterij Duitsland

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 10 juni 2016 op 17:39

  Vroeger skeelerde ik echt heel erg vaak, maar helaas kan ik het nu niet meer door mijn klachten. 🙁
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Wat doe je als doktersassistent?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge