Travel + Trips

Bedrijfsuitje: Overnachten in Antwerpen

Al een hele tijd geleden hadden we ons opgegeven voor het vierjaarlijkse bedrijfsuitje van Kevins werk. Vier jaar geleden gingen we met z’n alle naar Maastricht en konden we helaas niet het hele uitje blijven. Dit keer zouden we het hele uitje meemaken. Van vrijdagochtend tot zaterdagavond. Een goed gevuld uitje met veel activiteiten en veel eten.

Om half 9 reden we weg met vijf touringcars bij Kevins werk. Na een koffiestop met gebak, gingen we op pad naar onze eerste activiteit. Wij hadden gekozen voor het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Het hele bezoekje begon was rommelig. We werden in drie groepen verdeeld en wij hoorden bij de eerste groep. Onze ‘gids’ ging ons voor en we moesten met een lift naar boven. We pasten alleen niet allemaal in één keer in de lift en dus bleven Kevin en ik met nog een paar mensen wachten op de volgende lift. De ‘gids’ kwam ons echter niet halen en dus gokten we dat we helemaal naar boven moesten (het was een glazen lift, dus we hadden gezien waar hij ongeveer was gestopt). Maar daar aangekomen was er geen mens te zien. De hele groep was weg. We belden één van Kevins collega’s die het uitje had mee georganiseerd en die zei ons op de volgende groep te wachten, want die zouden ook naar boven komen. Maar er kwam niemand. Uiteindelijk bleek dat de ‘gids’ helemaal geen echte gids was en we gewoon zelf moesten rondkijken. Oké, ook goed, maar wel een beetje verwarrend.

dscn5978

dscn5981

Na deze eerste activiteit gingen we door naar onze lunchlocatie. Een leuke locatie, gedecoreerd als Ierse Pub en een marktplein, in ‘s-Heerenhoek: Partycentrum de Geveltjes. Hier hebben we genoten van een ruime keus aan broodjes, beleg en uiteraard ontbraken de Zeeuwse Bolus niet. Om ongeveer half drie stapten we weer in de touringcars en vertrokken we naar Antwerpen. We zouden overnachten in het Linder Hotel & City Lounge: een heel mooi 4-sterren hotel. We sliepen op de elfde verdieping en hadden een prachtig uitzicht over Antwerpen. Om half vijf moesten we weer verzamelen en gingen we naar Brouwerij ’t Pakhuis voor het avondeten. Ook dat smaakte allemaal weer heel goed. Jammer alleen dat de lunch en het avondeten zo dicht op elkaar zaten, want ik zat heel snel prop- en propvol.

dscn5985

dscn5988

dscn5990

Om acht uur gingen wij weer verder voor onze tweede activiteit: een ghostwalk door Antwerpen. We werden verdeeld in groepjes en vertrokken één voor één met een gids het donkere Antwerpen in. We liepen door de stad door allerlei kleine steegjes en straatje en langs verschillende pleintjes. We stopten een paar keer en dan vertelde onze gids verhalen over onder andere de Lange Wapper. Uiteindelijk verzamelden alle groepen zich in het park en kon je kiezen of je terug naar het hotel ging of dat je nog de stad in wilde. Wij gingen mee naar het hotel en daar viel ik als een blok in slaap. Kevin besloot nog even met een paar collega’s een borreltje te gaan doen in de stad en zo eindigde onze eerste dag.

De volgende dag begon met een prachtige zonsopkomst en een lekker ontbijtje. Een goed begin van weer een goed gevuld programma. Om 11 uur moesten we uitchecken en een half uurtje later vertrokken we met de bussen naar de kade van de Schelde. De ochtend hadden we verder vrij te besteden als we om half 1 maar in Brasserie Appelmans waren voor de lunch. Er stonden allerlei lekkere broodjes klaar, het was alleen jammer dat er niet bij stond wat het precies was. Zo zag ik broodjes gerookte zalm en broodjes brie en die neem ik nu liever niet in verband met de zwangerschap.

We zouden hierna eigenlijk een rondrit met de paardentram hebben, maar door een evenement in de stad kon dat helaas niet doorgaan. Dit was vervangen door een algemene rondleiding door Antwerpen. Ook ontzettend leuk, maar het mijn voeten en rug waren het niet helemaal eens met het vele wandelen deze dagen. Gelukkig was er veel moois te zien in Antwerpen en hadden we een hele leuke Antwerpse gids die leuk vertelde. Na deze rondleiding hadden we nog een klein momentje vrij te besteden. Samen met Kevin besloten we een magneetje van Antwerpen te scoren bij één van de souvenirwinkeltjes, een traditie die is ontstaan op Kos in Griekenland.

dscn6001

dscn6004

dscn6007

dscn6008

Daarna was het weer tijd om in de bus te stappen. Inmiddels was het ongeveer kwart voor vijf en vertrokken we naar onze dinerlocatie: San Marco Village. Hier kwamen we rond half zes aan en wat een prachtige locatie was dit. Een hele mooie locatie voor een trouwfeest, dus Kevin kreeg de nodige opmerkingen van collega’s dat hij dan maar op zijn knie moest gaan. Hahaha. Op de tafels stonden menukaartjes en de dingen die daar op stonden waren van het kaliber ‘Euhm, oké… nu weet ik eigenlijk nog niet wat we gaan eten’. Niet dat het niet gesmaakt heeft hoor, maar ik ben helemaal niet van die fancy namen. Nadat het desertbuffet met veel show was binnengereden met een minitreintje en we allemaal klaar waren met eten, vertrokken we weer huiswaarts. Om 10 uur was het uitje voorbij en waren we weer thuis.

Het waren twee leuke dagen en we hebben er van genoten. Het prachtige weer was natuurlijk een super mooie bonus. Benieuwd wat ze over een jaar over vier weer zullen verzinnen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Jamey 3 oktober 2016 op 12:58

  wat een mooie fotos!
  Jamey heeft onlangs geplaatst..Outfit – Monday Blue’s

 • Reageer Jenn 4 oktober 2016 op 11:44

  Wat leuk zoiets! Mooie foto’s heb je gemaakt!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..5x chocomel variaties

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge