Travel + Trips

Gondelvaart Giessen-Oudekerk 2016

Het is alweer bijna een maand geleden, maar toch wil ik er nog even wat over schrijven: Gondelvaart 2016 van Giessen-Oudekerk. Mensen die mij vragen wat het is, vertel ik altijd dat ze het maar moeten vergelijken met een carnavalsoptocht, maar dan op het water. Elke twee jaar is het weer een feestje voor deelnemers en toeschouwers. Er wordt wel gezegd dat de gondelvaart van Giessen-Oudekerk, met ruim 25.000 bezoekers die elke editie weer komen kijken, één van de grootste en meest spectaculaire van Nederland is.

Ikzelf ken de gondelvaart nu 12 jaar en heb nu dus 7 edities meegemaakt. Bijzonder hieraan is misschien wel dat ik al deze edities heb meegemaakt vanaf één van de deelnemende boten. Elke editie is weer een groot feest. Het is ontzettend gezellig met elkaar en de sfeer zit er vanaf het begin al goed in. Als we opgehaald worden bij onze aanlegplaats, dan maken we er al een feestje van. Even laten zien en horen dat we er ook dit jaar weer bij zijn. Op het moment dat we vanaf onze startpositie echt gaan beginnen met de gondelvaart, gaat het dak er spreekwoordelijk helemaal vanaf. We springen, dansen en zingen en proberen het publiek lekker mee te krijgen in onze gezelligheid.

dsc_6522

3d174211-d1db-4045-9156-45bcbb0bf061

Nou zal ik eerlijk zeggen: wij zijn niet de meest mooie boot. Dat is ook helemaal niet ons streven. Maar dat wilt niet zeggen dat er geen prachtige bouwwerken te zien zijn. Elk jaar weer verbaas ik me over de prachtige voorstellingen die meevaren. Goede vriendin Sylvia vaart bijvoorbeeld al heel wat jaartjes mee op een andere boot en die zijn al een paar jaar prijswinnaars. De boot van dit jaar was ook weer prachtig om te zien.

Ik ga jullie niet alle boten laten zien die meevoeren met de vaart, want dan zou het wel een heel lang stuk worden met foto’s. Hiervoor verwijs ik jullie graag door naar de website van de gondelvaart en naar het volgende album met foto’s van dit jaar. De foto’s die ik hier heb gebruikt komen daar overigens ook vandaan. Een nadeel van aan boord van een boot zijn, is dat je zelf niet echt foto’s kan maken van de andere boten.

Wel wil ik jullie nog de winnaars laten zien van de gondelvaart. De nummer 1 bij de grote boten was een prachtig kasteel tafereel inclusief varen aan het spit, levende kippen en klederdracht. Heel mooi gemaakt. De nummer 1 bij de kleine boten was een huisje wat onderwater stond. Helaas heeft dit bootje de eindstreep niet gehaald. Halverwege de vaart kwamen we er achter dat de boot was omgeslagen. Gelukkig is er niks ernstig gebeurt met de twee mannen die aan boord waren.

dsc_6488

dsc_6411

Als laatste nog een extra filmpje, naast het filmpje helemaal bovenaan dit artikel.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

Geen Reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge