Zwangerschap

Mijn zwangerschap – Week 12 t/m 18

Zwanger zijn is een bijzonder iets en geen zwangerschap is hetzelfde. Ikzelf vind het altijd heel erg leuk om te lezen hoe andere hun zwangerschap beleven. Daarom besloot ik dat ook ik om de zoveel weken een update online zal zetten over mijn zwangerschap. Er zullen vast ook wel losse artikelen online verschijnen en daarom zal ik vast ook wel eens wat dubbel vertellen, maar zie deze updates maar als een soort samenvatting. Deze update volgt erg kort op de vorige, omdat ik even een achterstand in te halen had.

Week 12

Aan het begin van de twaalfde week hadden we de termijnecho. De uitgerekende datum werd vastgesteld op 8 maart en we gingen weer naar huis met een paar prachtige plaatjes van onze kleine. De printer bij de echo apparatuur was een beetje vastgelopen, waardoor één van de twee printjes er heel lelijk was uitgekomen. Daarom stuurde de verloskundige mijn de digitale bestanden per mail. Dat had als bijkomend voordeel dat ik niet twee, maar wel vijf  foto’s van onze kleine had.

Ow ja, weten jullie nog dat ik in de vorige update vertelde dat ik mijn pasjes enzovoorts was verloren na een bezoekje aan de verloskundige? Drie keer raden: hij bleek toch bij de verloskundigenpraktijk te liggen. Op de plek die ik zelf al twee keer had aangegeven. Dat was natuurlijk wel even balen, want eigenlijk heb ik dus 150 euro aan nieuwe pasjes voor niks uitgegeven. *zucht*

Na de 12-weken echo heb ik een nieuwe versie gemaakt van ons gedichtje in lijstje en hebben we het een ander deel van de familie verteld. Onze oma’s en opa kregen van ons een lijstje en ook bij één van mijn ooms en tantes ging ik langs. Met hun hebben we altijd een hele leuke band gehad en daarom wilde ik het daar ook even persoonlijk vertellen.

Week 13

Deze week heb ik het bekend gemaakt op mijn werk. Ik had een simpel basic t-shirt gekocht bij de HEMA en daar zelf de tekst ‘zwanger’ op gedrukt met transferpapier. Niemand van mijn collega’s zag het uit zichzelf. Bij iedereen moest ik zeggen: “Wat vind je trouwens van mijn nieuwe shirt?” Ook de ouders is het niet opgevallen, op één na. Zij is toevallig zelf verloskundige, dus misschien dat ze meer een oog heeft voor dat soort dingen? Hahaha.

2016-08-30-19-28-47

Kevin heeft ook nog wat vrienden het persoonlijk verteld. Ook vanuit daar alleen maar leuke reacties. In het weekend was het tijd om het online te zetten en dat deden we door middel van een lijntje met sokken: één paar van hem, een paar van mij en een paar mini sokjes voor de baby. Daarbij had ik onze geboortedatums gezet en de uitgerekende datum van de kleine. Ikzelf vond het niet eens zo’n hele bijzondere manier van aankondigen, maar toch hebben we er zelf en via via een hoop leuke reacties op gehad.

Week 14

Kraamzorg regelen. Check! Ook dat kan ik weer van het lijstje afstrepen. Wat een gedoe wat dat zeg. Eer dat ik de goede persoon aan de lijn had, was ik drie keer doorgeschakeld en had ik al twee andere nummers gebeld. En dat alleen om het door te geven bij de zorgverzekeraar. Het aanmelden bij de kraamzorg zelf was zo gedaan. Niet veel later kreeg ik de bevestiging per post, dus ondanks het gedoe is het wel allemaal goed doorgekomen. Wel een aantal lastige vragen hoor, bijvoorbeeld hoeveel uur kraamzorg ik wil. Ja, weet ik veel… Hoe moet ik dat allemaal weten?

Deze week ook heel veel persoonlijke felicitaties gehad, want wij hadden de gondelvaart en daar zag ik natuurlijk de ene na de andere bekende. Ook haalde ik deze week de zwangerdozen bij de Etos en de Prénatal op. Stiekem natuurlijk hartstikke leuk al dat babyspul.

2016-09-06-17-23-10

Week 15

Niet zo veel te melden over deze week. Geen nieuws is goed nieuws zullen we maar zeggen.

Week 16

Deze week voor het eerst een verloskundige van de praktijk zelf gehad in plaats van één van de waarneemsters. Deze keer natuurlijk geen echo, maar wel een andere eerste keer. We hebben deze week namelijk het hartje voor het eerst gehoord. De verloskundige was verbaast dat we het nog niet eerder hadden gehoord en daarom liet ze ons extra lang genieten. Kevin heeft er een audio opname van gemaakt. Weer zo’n prachtig en bijzonder moment wat we kunnen toevoegen aan ons leven.

Deze week plaste ik voor het laatst in een kan voor Moeders voor Moeders. Het is een kleine moeite geweest, maar stiekem ben ik ook wel weer heel blij dat ik gewoon zonder nadenken op de wc kan gaan zitten.

Ook plande we deze week nog een gezellig weekendje weg voor met z’n tweeën. Gek idee hoor, want dit is waarschijnlijk de laatste keer dat we samen op ‘vakantie’ gaan zonder dat we papa en mama zijn.

2016-09-27-12-25-12Eerste cadeautje voor de baby. Een knuffelbeer van mijn ouders.

Week 17

Het je geen last van misselijkheid door de zwangerschap, verzint mijn lichaam wel een andere reden om een hele nacht boven de pot te moeten hangen. Om een uur of twee ’s nachts begon het en vervolgens kwam elk half uur mijn maaginhoud via de verkeerde kant naar buiten. Pas rond een uur of 7/8 kon ik weer een cracker en wat water binnenhouden. Lekker ziek thuis gebleven en op de bank naar Disney tekenfilms gekeken. Zielig voor mij, maar zolang de kleine het maar goed maakt, vind ik het prima.

Deze week heb ik ook voor het eerst echt het gevoel dat ik de kleine kan voelen. Ik had natuurlijk al veel gelezen over de ‘vlindertje, belletjes en plopjes’, dus ik wist wel een beetje waar ik op moest letten. Zou het het echt zijn? Een collega van me zei: “Je weet het pas zeker als het een keer echt wat harder is.” Ik geniet er maar gewoon van.

Week 18

Deze week is eigenlijk niet zo heel erg spannend. Geen nieuwe ontwikkelingen, geen nieuwe klachten. De zwangerschap hobbelt gewoon rustig verder. Ook deze week weer aardig was ‘gerommel’ in mijn buik gevoeld. Zelfs op een avond het idee gehad dat ik het, met mijn hand op mijn onderbuik, al tegen mijn hand aan voelde.

Deze week word ik wel weer een beetje ongeduldig. Nog drie weken wachten op de 20 weken echo. Dat vind ik natuurlijk weer veel te lang duren.

 

Bewaren

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Kim 21 oktober 2016 op 12:16

  Ach wat leuk om met zo een t-shirt te lopen, en grappig dat (bijna) niemand het opmerkte hahah!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 21 oktober 2016 op 13:14

  Zo ontzettend leuk om mee te lezen hoe je de zwangerschap ervaart.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..De vakantie voorbij

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge