Lifestyle

Onze kerstboom: de 2016 editie

Elk jaar, zo tegen eind november, kijk ik er weer naar uit: het neerzetten van de kerstboom. En dan vooral het versieren van de kerstboom. Welke kleur zal ik dit jaar kiezen? Een kleur die we al hebben of een combinatie daarvan? Of koop ik er een nieuwe kleur bij? Heb ik nog genoeg haakjes? Moet ik er nog slingers bij kopen? En als ik nieuwe kerstballen koop, heb ik dan ook een nieuwe opbergdoos nodig of red ik het met degene die ik heb?

Ik vind het elk jaar weer zo leuk om de kerstballen en slingers er in te hangen. Ik zoek een leuke kerst playlist op Spotify, maak een theetje of warme chocomel voor mezelf en ga aan de slag. Normaal zet ik de filmcamera er ook nog bij om een timelapse te maken van het optuigen van de kerstboom. Dit jaar koos ik er voor om dit niet te doen. Met een druk weekend voor de boeg had ik weinig zin in het editen van het filmpje en ik had plannen om de volgende dag de meubels voor de babykamer in elkaar te zetten. Goed excuus toch?

Kevin ‘vlucht’ meestal het huis uit als ik de boom ga versieren. Normaal zodat hij niet in de weg loopt tijdens het filmen, maar daarnaast is er ook weinig plek voor hem om ergens te gaan zit. De banken en de eettafel staan bezaaid met dozen, slingers en kerstballen. Niet erg hoor, kan ik lekker ongestoord mijn ding doen en ondertussen keihard en vals meebleren met de verschillende kerstliedjes die voorbijkomen.

Dit jaar ging ik voor een kerstboom met wit en zilver. Zilver had ik genoeg en van wit kocht ik nog wat kerstballen bij. Even dacht ik dat ik ook nog een witte slinger nodig had, maar het bleek dat ik er al twee had, dus dat was ook voldoende. Ik ben lekker bezig geweest en schrok een beetje toen ik zag dat het uiteindelijk al 1 uur ’s nachts was geweest. Gelukkig moest toen alleen de piek er nog op en kon ik weer met trots zeggen dat ik vind dat we een mooie boom hebben staan.

Dit jaar dus zonder fast forward filmpje, maar hij is uiteraard wel weer toegevoegd op mijn Pinterest bord. Mocht je dus nog nieuwsgierig zijn naar de vorige edities van onze kerstboom, dan moet je daar zeker even een kijkje nemen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

Geen Reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge