Blog, Personal

Waardeloze blogger

Dat knipperende lijntje op mijn beeldscherm. Soms verschijnt er een stukje tekst achter, maar bijna elke keer lijkt dat lijntje te veranderen in een letter-etend monster omdat ik vervolgens de backspace-knop indruk. Helemaal gek word ik er van, want ik wil het zo graag. Gewoon weer een leuk stukje schrijven voor mijn blog. Gewoon er weer mee bezig zijn. Foto’s maken, beetje bewerken en die dan tussen de tekst plaatsen. Maar het lijkt wel alsof ik het niet meer kan. Het lijkt zelf wel of ik het nooit gekund heb, want het is al maanden zo.

Er verschijnt een mailtje van mijn webhost in mijn postvak in: mijn producten zijn weer aan verlenging toe. Op 6 januari is het anders allemaal voorbij. Dag webhosting, dag domeinnaam. Dag ItsWendy.nl … Ik weet serieus niet wat ik moet doen. Normaal had ik het allang verlengd, maar inmiddels heb ik zelfs al een herinnering gehad.

Hoe komt het toch? Waarom hield het opeens op? Is het de zwangerschap? Weet ik daarom niet meer wat ik wil schrijven? Bang dat ik alleen nog maar over het zwanger zijn kan schrijven en alles wat daar bij hoort? Iets wat ik juist niet wil, want ik wil dat iedereen het leuk blijft vinden om mijn blog te bezoeken. Toen ik nog niet zwanger was, waren de typische mamablogs voor mij gewoon ook niet zo interessant. Maar goed, aan de andere kant is het wel gewoon mijn leven op dit moment. Probeer ik dan niet te veel iemand te zijn wie ik gewoon niet ben?

Komt het misschien door de verandering van werkruimte? Eerst had ik een plekje voor mezelf, waar ik zelf verantwoording had voor hoe opgeruimd het er was. Het was de logeerkamer waar ik een werkplek van gemaakt had. Als Kevin administratie zat te doen, dan deed hij dat beneden aan de keukentafel. Maar ja, eigenlijk wilde we een soort kantoortje maken. Dat we samen konden zitten als we bezig waren achter onze laptop/pc. Dat de keukentafel een keukentafel bleef en niet een werkplek. Dat kantoortje kwam er. Een lang bureau voor ons beide en een grote kast om van alles in op te bergen. Ik was helemaal enthousiast en het leek me super gezellig om op ‘computermomentjes’ gewoon ook gezellig bij elkaar te zitten. Maar ja, nu ik mijn werkplek deel met Kevin, deel ik het ook met Kevins spullen. En waar ik eerst zelf verantwoordelijk was over hoe opgeruimd was, heb ik die verantwoording nu alleen maar over ‘mijn deel’. Laten we het zo zeggen: Kevin kan er beter tegen als het een chaos om hem heen is, dan dat ik dat kan. Het begint langzaam een mini opslag te worden. En ik? Ik zit daar dan niet op mijn gemak. Niet echt het ideale uitgangspunt om lekker aan de slag te gaan.

Wat ik zou willen? Dat het weer was zoals ooit. Lekker bloggen over van alles en nog wat en leuk contact met andere bloggers en de mensen die reageren op mijn blog. Plezier hebben, want momenteel gaan de weekenden en vrije dagjes voorbij zonder dat ik eigenlijk echt iets doe waar ik plezier aan beleef. Ik mis dat. Ik mis het hebben van een hobby. Er lijkt een enorme drempel voor mijn neus te liggen en daar wil ik overheen stappen. Hoe? Hopelijk is dit stukje een begin. Misschien moet ik me wat minder strak vasthouden aan dat mijn blog voor iedereen leuk om te lezen moet zijn. Als ik alleen maar zwangerschaps- en babygerelateerde dingen wil schrijven, dat gewoon lekker doen. En misschien moet ik gewoon even goed boos worden op Kevin dat hij nou eens zijn troep moet opruimen vriendelijk vragen of Kevin zijn deel van de kamer wat netter wilt houden.

Wat denken jullie? Jullie reacties kunnen soms enorm motiverend werken.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Mirthe 13 december 2016 op 22:02

  Lieve Wendy,
  Ik lees met erg veel plezier je blog. Ik geniet van alle artikelen, maar snap jou ook goed als je zegt dat je bij jezelf wil blijven. Bloggen is jouw ding, wat jou bezig houdt beschrijf je ( in een blog, met een foto) en ook al zou het over zwangerschap/de baby gaan, ik zou het er niet minder artikelen om gaan lezen 😉 als het maar oprecht en met plezier geschreven is !

  Xx Mirth

 • Reageer Natascha 13 december 2016 op 22:03

  Lieve wen,
  Ja ook ik lees je blogs-en moet zeggen dat ik je inderdaad al een tijdje niet voorbij zag komen. Altijd leuk om te lezen hoe het met je gaat, soms herkenning en soms niet. (En nu ga ik oud klinken:)) Wees jezelf! Volg je gevoel want dat klopt:) en weet je, mensen komen en gaan… ook in het lezen van blogs. Afhankelijk van levensfase en interesses lezen ze je blogs of niet. En so what? Zolang jij er plezier aan beleeft en jij jouw dromen volgt is het goed. Net zoals jij; goed zoals je bent in welke fase dan ook! Dus verleng je domein nu maar snel:)

 • Reageer Joyce 13 december 2016 op 22:18

  Zussie gewoon schrijven wat jou hart je in geeft. Dat heb je altijd gedaan en dat kan je nog steeds. Laat je niet tegen houden, om het feit dat je zelf vroeger geen interesse deelde in de mamablogs. Je bent nu nou eenmaal een toekomstige moeder. En als jij daarover wil schrijven. Dan moet je dat gewoon doen. Want wie weet, zien andere mamabloggers je dan wel. En kunnen ze jou ook weer wat vertellen. En leren zij ook weer wat van en over jou.

  Maar geef niet iets op. Wat je altijd al met liefde gedaan hebt.

  Anders ga je maar over mij schrijven hoor. En mn huisje.. en de lekkage en de verwarming die ineens warm wordt… mijn leven heeft helaas elke dag weer een rotverassing voor me klaar staan. Grrrr

  Kus je zussie

 • Reageer Jenn 14 december 2016 op 17:19

  Ik kan me alleen maar aansluiten bij de eerdere reacties, blijf jezelf en doe wat voor jou goed voelt. En als jij alleen maar over moederschap en baby’s wil schrijven, prima toch? Misschien zul je er volgers door verliezen, maar aan de andere kant zullen er waarschijnlijk net zo hard mensen bij krijgen. Ik zal je er in ieder geval niet om ontvolgen hoor.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Mijn 9 beste Instagramfoto’s van 2016

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 15 december 2016 op 18:48

  Doe waar jij je goed bij voelt meis. Het gaat erom dat jij plezier beleeft aan het bloggen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge