Creative

Creatief met krijtmarkers

Een tijdje geleden zag ik ze liggen bij de Flying Tiger in Rotterdam: krijtmarkers. Ze hadden niet veel keuze qua kleuren, maar ik wilde het toch eens proberen. Wat ik er mee wilde doen? Tekeningen en/of teksten maken op een raam. Leuk voor speciale gelegenheden zoals een verjaardag. Of bijvoorbeeld voor tijdens de feestdagen. En nu, met een kindje op komst, lijkt het me ook heel leuk om de ramen van de babykamer mee te versieren.

Krijtmarker: wat is dat?

Een krijtmarker ziet er uit als een gewone marker alleen heeft deze als ‘inkt’ vloeibaar krijt. Je kunt er mee schrijven op bijvoorbeeld een krijtbord, maar ook op glas zoals vazen, spiegels en ramen. Ben je datgene wat je gemaakt heb weer zat, dan veeg je het krijt met een vochtige doek er weer vanaf. Super makkelijk dus!

Wat kun je er mee?

De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Je kan ze simpelweg gebruiken voor het schrijven op een krijtbord, maar je kan er natuurlijk ook uitgebreide designs mee maken. Je kent ze misschien wel van bij lunchrooms of restaurant. Dit noemen ze handletteren. Dit kan je natuurlijk ook toepassen op een spiegel, een vaak of op een raam. Op een raam is het nog het allermakkelijkste vind ik zelf, want dan hoef je nog niet eens goed te zijn in handletteren. Print gewoon een design wat je leuk vind uit (wanneer er tekst in zit in spiegelbeeld) en plak dit aan de buitenkant van je raam. Binnen vandaan overtrekken en klaar is je raamversiering. Tip: kijk vooral ook eens op raamtekening.nl

Waar kun je ze kopen?

Inmiddels vast op een heleboel plekken. Ikzelf heb de krijtmarkers van Edding en heb ze bij de Pipoos vandaan toen ze daar een leuke actie hadden met 1 + 1 gratis. Ik ben begonnen met een zwarte en een witte variant en heb inmiddels alle kleuren op rood na. Maar deze komt er uiteraard snel bij. Ook heb ik ze online te koop gezien bij onder andere Bol.com, 123inkt.nl en blokker.nl.

Heb je wat voorbeelden?

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Jenn 4 januari 2017 op 09:23

  Wat leuk! Ik ga eens kijken 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Januari mini-bucketlist: new year, new you?

 • Reageer Marja 4 januari 2017 op 11:11

  Wat een leuke ideeën! Vooral op een raampje boven de deur is leuk!
  -x-

 • Reageer De Kock 25 augustus 2017 op 11:37

  Ik heb inmiddels al meerdere artikelen gezien over de krijtstift, en ben helemaal enthousiast geworden. Echt leuk voor de feestdagen straks!
  En vooral die tekst van ‘Make Today’ vind ik helemaal fantastisch. Bedankt voor het delen!
  Groetjes,
  Gerjanne de Kock Derksen

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge