Lifestyle, Zwangerschap

De babykamer, kinderwagen en meer…

In november zijn wij serieus gaan kijken voor de grote aankopen voor onze kleine meid. Het kinderkamertje, de kinderwagen, de box, enzovoorts. Ik had online al een beetje rondgekeken en had dus al een beetje een idee van wat ik wilde. We zijn bij de Baby-Dump, Babypark en Baby & Tiener geweest. Na ons eerste rondje babywinkels, wisten we eigenlijk al wat we wilden. Helaas hadden we een kleine tegenvaller.

Bij de Baby-Dump hadden we een kinderkamertje gezien die we allebei gelijk heel mooi vonden. Het bijbehorende prijskaartje viel ook mooi binnen dat wat wij in ons hoofd hadden. Kevin had een foto gemaakt van het kamertje zoals hij in de showroom stond en ook van het prijsoverzicht. Thuis zat ik die foto’s nog eens te bekijken en toen vielen me de kleine lettertjes pas op: de prijs die stond aangegeven was de prijs voor het showmodel. Tegenvaller, want het showmodel was niet helemaal netjes meer en de nieuw prijs was echt heel veel meer. Maar gelukkig was er een goede tweede kanshebber en deze is het uiteindelijk geworden.

De babykamer

De babykamer kamer die we gekozen hebben, is er één van TWF (The Wood Factory). We kozen voor de meubeltjes uit de Brussel lijn. De meubeltjes zijn wit, modern en hebben strakke handgrepen. Het ledikant heeft platte spijlen en is ook verkrijgbaar in een versie die om te bouwen is tot junior ledikant. Wij kozen echter voor het normale ledikantje. De commode heeft drie lades en de hanglegkast heeft twee deuren met daarachter twee planken en een roede over de hele breedte. Zowel de lades van de commode en de deuren van de kast zijn met een soft-closing systeem, oftewel: de deuren gaan rustig dicht en niet met een klap.

De combi kinderwagen

Qua kinderwagen wist ik al heel snel wat ik eigenlijk wilde: ik was al een tijdje verliefd op de kinderwagens van Joolz. Maar jeetje, ik vond dat prijskaartje toch wel erg hoog. Toen ik op de sites van verschillende winkels aan het kijken was, kwam ik een combi kinderwagen tegen die heel erg op de Joolz leek: De kinderwagens van Qute. Van dit merk waren twee modellen te koop: de Q-Motion en Q-Moon. De Q-Moon is eigenlijk de luxere/uitgebreidere versie van de Q-Motion en is ook de wagen geworden die wij hebben gekocht. Qua kleur kozen we voor de Jeans Grey. Deze combi kinderwagen is inclusief een voetenzak en adapters voor de Maxi-Cosi Cabrio Fix, Citi en de Pebble (Plus). We kochten er gelijk twee regenhoezen bij.

En verder …

 • TWF Box Lieke (wit)
 • Maxi-Cosi Citi (Black Raven)
 • Ralph Boyer luiertas Belle (zwart)
 • Diaper Champ luieremmer Regular (zilver) (via Marktplaats voor €10,-)

Alles, op de luieremmer na, komt van de Baby-Dump. Omdat we alles bij deze winkel hebben gekocht, kregen we leuke aanbiedingen. De luiertas en de Maxi-Cosi kregen we gratis bij de combi kinderwagen en omdat we een kinderkamer en een kinderwagen bij ze kochten, kregen we een matras voor het ledikantje gratis.

Natuurlijk moeten er nog veel meer spullen gekocht worden voordat de kleine geboren is. Denk aan kleertjes, beddengoed, een badje, kruiken, hydrofiele luiers en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. Kleertjes heb ik al het één en ander en de rest zal binnenkort ook allemaal gekocht gaan worden.

Het lijkt me leuk om in een later stadium de babykamer echt aan jullie te gaan laten zien. Alle meubels staan inmiddels, maar ik wil dat het ook verder aangekleed is, voordat ik daar een uitgebreid verslag van ga doen. En als jullie het leuk vinden, dan wil ik later ook nog wel uitgebreider ingaan op de Qute kinderwagen. Bijvoorbeeld een review als ik hem echt in gebruik heb?

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 8 januari 2017 op 10:24

  Ik ben heel erg benieuwd hoe de kamer er straks uitziet als hij helemaal is ingericht. 🙂
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Geen goede voornemens maar geluk

 • Reageer Sylvia 8 januari 2017 op 22:10

  Leuk Wend =) super mooie spulletjes allemaal!

 • Reageer Sophie 16 januari 2017 op 13:02

  Ziet er mooi uit!
  Sophie heeft onlangs geplaatst..De tofste foto’s van IJsland #1

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge