Challenges + Tags, Zwangerschap

De ‘bijna mama’-tag!

Wat gaat het allemaal ongelooflijk snel. Inmiddels ben ik bijna 35 weken zwanger en het eind van zwangerschap komt steeds meer in beeld. Daarom leek het me wel leuk om opzoek te gaan naar een bijpassende tag. Uiteindelijk kwam ik de ‘Bijna Mama’ -tag tegen. Deze tag is verzonnen door Betty van bettyblogt.nl en ik heb de vragen overgenomen en beantwoord.

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Toen ik jong was, wist ik al dat ik ooit moeder wilde worden, maar de echte kinderwens had ik ongeveer een jaar voordat we daadwerkelijk ook zwanger werden. Ikzelf dan, want voor Kevin heeft het nog wel ietsje langer geduurd voordat hij er ook zeker van was dat hij er voor wilde gaan.

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Ik dacht dat ik me de eerste weken echt heel beroerd zou voelen. Misselijk, ’s ochtend steeds over moeten geven. Dat dus. Verder had ik niet echt verwachtingen. Ik heb trouwens amper zwangerschapskwaaltjes gehad, dus deze zwangerschap is, ondanks de weinige verwachtingen, ook totaal niet wat ik er van verwacht had.

3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Van alles! Blijdschap, verbazing en toch ook een beetje schrik en spanning. Ondanks dat ik er wel een beetje naar toe had geleefd, is het dan opeens allemaal wel heel echt.

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Ik heb mezelf altijd meer met een dochter gezien dan met een zoon. Staartjes en vlechtjes, haarbandjes en speldjes. Leuke jurkjes. Maar toch ook weer niet te meisje-meisje, want dat ben ik zelf ook niet. Toen iedereen echter riep dat ze dachten dat ik een jongen zou krijgen, kon ik me daar ook prima bij neerleggen. Als het maar gezond is, toch? Uiteindelijk hoorde we met 21 weken dat het een kleine meid was die zo druk bezig was in mijn buik.

5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Het enige wat ik voor mezelf had besloten, is dat de basis van het kamertje lekker neutraal wit zou zijn. Toen we in ons huis gingen wonen, hebben we al nagedacht over een eventueel toekomstige kinderkamer(s). Aan de hand daarvan besloten dat we gewoon wit behang zouden doen. Tegen die tijd witte meubeltjes er in en dan met accessoires kleur er in brengen. Ik had verder niet iets specifieks wat ik wilde hebben.

6. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Ergens vind ik het heel gek en aan de andere kant voelt het ook heel normaal. Ik vergeet alleen wel eens dat ik nu niet meer overal langs of tussendoor pas. Verder heb ik tot nu toe veel geluk met mijn dikker wordende buik. Als ik andere mensen moet geloven, is hij bescheiden van formaat. Daarnaast draag ik voornamelijk naar voren (dat vind ik er zelf altijd mooi uitzien) en ik heb tot nu toe nog geen zwangerschapsstriem gevonden op mijn buik.

7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Natuurlijk. Ik denk dat ik het raar zou vinden als je dat niet hebt. In het begin heb ik twijfels gehad of ik wel echt zwanger was, daarna of het wel goed ging met de kleine en of ik geen miskraam zou krijgen. Uiteindelijk, na de 20 weken echo, heb ik dat toch allemaal wel een beetje los kunnen laten. Maar dat wil niet zeggen dat ik af en toe nog steeds geen twijfels of onzekerheden heb: Zijn we er klaar voor? Zal ik een goede moeder zijn? Kan ik het aan? Aan de andere kant ben ik ook vrij nuchter. Ik laat het allemaal maar op mij af komen en het zal echt heus allemaal wel goed komen.

8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Behalve dat ik af en toe eens een bevallingsverhaal of -vlog bekijk op Internet, eigenlijk niet. Ik heb de informatieavond van de verloskundigepraktijk over de bevalling bijgewoond en ze hebben met natuurlijk het één en ander verteld tijdens één van de controles. Maar verder… Ik ben niet van de pufclubjes en dat soort dingen. Ik had me wel opgegeven voor zwangerschapszwemmen, maar toen ik daar niks meer van terug hoorde, heb ik het eigenlijk ook maar gelaten voor wat het was.

9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Vanalles. Gewoon het hele feit dat zo’n kleintje er is. Lekker badderen, aankleden, voeden. Met z’n drieën lekker wandelen. Alle dingen die we kunnen gaan doen als het wat groter word. Gewoon het zijn van een gezinnetje lijkt me heel erg mooi.

10. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Het valt me tot nu toe ontzettend mee. Ik moet het misschien wel even afkloppen, want wie weet wat de laatste weken me nog gaan brengen, maar als elke zwangerschap zo zou gaan als de mijne tot nu toe, dan zou ik het nog wel een aantal keer willen doen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Saar 30 januari 2017 op 20:52

  Leuk! Ben benieuwd naar jullie kleine!
  Blijf je wel werken trouwens?
  Saar heeft onlangs geplaatst..Tips & Tricks

  • Reageer Wendy 30 januari 2017 op 21:01

   Ja, als alles gewoon goed gaat, dan blijf ik werken.

 • Reageer Saskia 31 januari 2017 op 09:39

  Wat een leuke tag. Leuk om wat meer te lezen over jullie zwangerschap. Succes met de laatste loodjes 🙂

 • Reageer Sheila 4 februari 2017 op 20:58

  Leuk om dit te lezen. Zelf koos ik voor een ‘samen bevallen’ cursus. Ik vond het fijn om iets samen met mijn man te doen die vooral praktische en nuchtere tips gaf. Dat is goed bevallen. Inmiddels meer dan 2 jaar later hebben we nog steeds contact met iedereen van de groep. Het is ook leuk om lief en leed te delen over dezelfde fase van je kind. We komen zo’n 2 keer per jaar samen. Tussendoor appen we met z’n allen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge