Personal, Zwangerschap

5 vaak gestelde vragen tijdens mijn zwangerschap

Ik was er al op voorbereid: tijdens de zwangerschap krijg je allemaal vragen met goed bedoelde adviezen. Gelukkig ben ik vrij nuchter en als een advies niet in mijn straatje past, dan bedank ik vriendelijk, maar zal ik me er verder niet druk over maken. Een aantal van die veel voorkomende zal ik vandaag even op een rij zetten en beantwoorden. En mocht je nou een hele andere kijk er op hebben? Dat mag je van mij best laten weten, maar laten we wel met respect met elkaar om gaan. Ja toch?

Ga je thuis bevallen of in het ziekenhuis?

De planning is om thuis te bevallen. In eerste instantie, toen ik net zwanger was en ik mijn eerste bezoekje bij de verloskundige had, wilde ik bevallen in het ziekenhuis. Alles was nog zo nieuw, onbekend en spannend, dat ik me gewoon veel veiliger voelde bij de keuze voor een bevalling in het ziekenhuis. Maar naar mate de zwangerschap vorderde en dat eigenlijk allemaal zonder problemen verliep, kwam ik toch terug op die beslissing. Eigenlijk had ik altijd al geroepen dat ik thuis wilde bevallen en dat gevoel kwam steeds meer terug. Ik heb er een gesprek over gehad met de verloskundige en uiteindelijk is het veranderd naar een thuis bevalling. En de verloskundige vertelde me ook nog dat, als ik op het moment zelf het toch opeens helemaal niet meer zou zien zitten, we alsnog naar het ziekenhuis konden gaan.

Waarom ik dan toch opeens thuis wil bevallen? Het lijkt me gewoon een heel stuk relaxter. Mijn eigen plek, mijn eigen bed en onze eigen douche. Ik denk dat ik er dan veel rustiger onder ben, dan wanneer ik ook nog naar het ziekenhuis zou moeten. En als het dan allemaal gebeurt is, de kleine meid is geboren, dan ben je gewoon al lekker thuis. Kijk, als het moet, dan moet het en dan zal ik me daar ook helemaal bij neer leggen. Maar voor nu ga ik gewoon lekker thuis bevallen.

Ga je borstvoeding geven?

Ja, ik vind het een prachtig idee om mijn kindje te kunnen voeden met iets wat mijn lichaam zelf heeft geproduceerd. Het lijkt me zoiets speciaals en daarom ga ik het zeker een kans geven. Natuurlijk besef ik me ook heel goed dat het echt niet voor iedereen zo vanzelfsprekend en makkelijk is en daarom sta ik er verder ook wel heel nuchter in: als het te veel gedoe is en het teveel stress geeft voor mij of voor de kleine, dan gaan we gewoon over naar kunstvoeding.

Hebben jullie al een naam?

Nee, we hebben nog geen definitieve naam. Vooral Kevin vind het heel erg moeilijk om na te denken over namen. Hij heeft vroeger, al voordat hij mij kon, wel altijd twee meisjesnamen in zijn hoofd gehad die hij mooi vond. Helaas voor hem gaan het die namen echt niet worden. Waarom niet? Omdat het mijn naam is (Wendy) en die van mijn zusje (Joyce). Ik vind het nog steeds wel heel erg bijzonder en toevallig dat hij precies die twee namen altijd in zijn hoofd had.

Ik heb wel al wat namen de revue laten passeren, maar bij de meeste reageerde Kevin niet echt enthousiast. Er is er één (of eigenlijk twee) die zijn waardering wel een beetje leken te hebben, maar het is nog steeds niet definitief. Maar we willen toch binnenkort echt een knoop gaan doorhakken, want we willen ook verder gaan kijken voor bijvoorbeeld een geboortekaartje.

Is het babykamertje al helemaal klaar?

Ja en nee. De belangrijke dingen zijn er, dus als de baby nu geboren word, dan is het helemaal prima. Maar ik wil het gewoon nog wat verder af maken. Leuke dingen neerzetten/ophangen, kast en commode gaan indelen/inrichten. Dat soort dingen.

Ga je straks weer werken?

Ja, dat is wel de planning. Ik zou gewoon drie dagen willen blijven werken. Natuurlijk is het even aankijken hoe het allemaal loopt. Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt en hoe het er straks uitziet met een kleintje. Voel ik me helemaal oké? Gaat het met die kleine allemaal goed? Maar dat zijn dingen waar je nu toch ook geen antwoord op weet, dus voor nu gaan we er gewoon vanuit dat ik na mijn bevallingsverlof gewoon weer aan het werk ga.

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Saskia 6 februari 2017 op 19:47

  Leuk! Dit waren zeker wel dingen die ik me afvroeg.. Altijd leuk om te lezen hoe jij/jullie erin staan. Ben erg benieuwd of het uiteindelijk ook een thuis bevalling gaat worden 🙂 Je weet het immers nooit.

 • Reageer Saar 7 februari 2017 op 11:50

  Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen! Spannend!
  Saar heeft onlangs geplaatst..30 Day Blog Challenge: De naam van mijn blog

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge