Lifestyle

Bloomon bloemenabonnement | Eerste indruk

Je hebt allerlei soorten abonnementen. Voor televisie en telefoon, maar ook voor tijdschriften, kranten en de sportschool. Je hebt zelfs abonnementen dat je elke maand een verrassingspakket met make-up producten krijgt toegestuurd. Of wat dacht je van de maaltijdboxen? Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik nog een ander soort abonnement, namelijk een bloemen abonnement van Bloomon. Nu, een jaar later, ben ik lid geworden en heb ik mijn eerste Bloomon bloemen mogen ontvangen.

Hoe werkt dat?

Eigenlijk is het echt heel simpel. Je kiest een formaat bos wat je zou willen ontvangen (small, medium of large), je kiest hoe vaak je een nieuwe bos wilt ontvangen (elke week, elke twee weken of elke maand) en vervolgens laat je je verrassen aan de deur.

Ga je op vakantie of heb je even geen zin in (of geld voor) nieuwe bloemen? Dan zet je je abonnement gewoon op pauze. Wil je juist een grotere bos ontvangen of vaker een verse bos op je tafel? Ook dat kan je gewoon ieder moment wijzigen. Lekker flexibel dus.

Bezorging vind op dit moment plaats op donderdagavond (18:00 en 22:00 uur). Woon je in de regio Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht? Dan kan je er ook bezorgt worden op woensdag (12:00 en 17:00 uur). De dag voor bezorging krijg je nog een smsje met een nauwkeurigere bezorgtijd. En ben je onverhoopt toch niet thuis als de bloemen worden bezorgd? Dan doen ze er alles aan om buren te vinden die thuis zijn en je bos tijdelijk kunnen opvangen. Lukt dat niet, dan kijken ze of je een opmerking voor de bezorging hebt achtergelaten op je online account. Heb je bijvoorbeeld aangegeven dat ze de bos op een beschutte plek onder het afdakje mogen zetten, dan zullen ze ze daar achter laten. Uiteraard in een emmer met water. Zijn er geen buren die de bloemen voor je willen aannemen en heb je geen opmerking achter gelaten? Dan nemen ze de bos weer mee terug en doneren ze hem, namens jou aan een Ronald McDonald Huis bij jou in de buurt. Je krijgt dan de helft van de kosten vergoed. Is dat geen super initiatief?

Waarom na een jaar pas een abonnement?

Zoals ik in de inleidende tekst al aangaf, ontdekte ik Bloomon een jaar geleden al. Hoe komt het dan dat ik nu pas een abonnement neem? Ik heb een jaar geleden echt heel erg getwijfeld. Ik was op slag verliefd op de stijl van de Bloomon boeketten. Allerlei soorten bloemen en niet verstopt in een berg aan groen. De reviews die ik las, waren positief: de bloemen bleven zeker wel een dag of tien mooi. Maar tegelijkertijd realiseerde ik me maar al te goed dat ik echt niet alle dagen van de week van de bloemen zou kunnen genieten. De dagen dat ik aan het werk ben, ‘zie’ ik de bloemen eigenlijk amper. ’s Ochtends snel de deur uit, ’s avonds gelijk koken en eten en dan hooguit even er van kunnen genieten voor dat ik naar bed zou gaan. En we hebben het hier natuurlijk niet over een supermarkt boeketje van twee euro vijftig. Ik vind zo’n mooie bos echt wel een hoop meer waard, maar dan wilde ik er ook wel echt van kunnen genieten. En dus besloot ik het (nog) niet te doen.

Maar nu heb ik zwangerschapsverlof en hoef ik 16 weken niet te werken. Toen er in één van de zwangerdozen een giftcard van Bloomon voorbij kwam, besloot ik dat juist nu het moment was om mezelf eens even lekker te verwennen met iets wat ikzelf gewoon echt leuk en mooi vind.

Mijn eerste indruk

Op een zondagavond besloot ik mijn bloemen te bestellen. Ik koos voor het formaat small en voor een tweewekelijkse bezorging. Door een leuke kortingscode kreeg ik de vaas er gratis bij en een carekit met o.a. een mesje om de bloemen schuin af te snijden. De donderdag daarna zou mijn eerste bos al worden bezorgd. Op woensdag kreeg ik een smsje dat de bezorging plaats zou vinden tussen zes en zeven uur ’s avonds. In mijn achterhoofd hield ik een slag om de arm wat betreft die tijd. Donderdag was namelijk de dag van de westerstorm en ik kon me dus heel goed voorstellen dat het misschien wat vertraging zou opleveren. Niets was echter minder waar. Waarschijnlijk had de bezorging er zelf ook rekening mee gehouden, want het was zelf nog voor zes uur dat ze voor de deur stonden met het boeket en een doosje met de vaas en carekit. De doos werd even veilig weggezet en de bloemen gingen in een tijdelijk vaasje met water. Na het eten besloot ik alles eens even lekker op mijn gemak uit te pakken, te bekijken en de bloemen in de vaas te gaan zetten.

De vaas

Bloomon biedt zelf een vaas aan in drie verschillende maten, passend bij het maatje boeket wat je kiest. Ik had dus de kleinste maat vaas, maar deze was veel groter dan dat ik verwacht had. Niet te groot hoor, want hij past prachtig bij het formaat van het boeket. Ik had hem alleen veel kleiner ingeschat aan de hand van de plaatjes. De vaas is handgeblazen en ook dat vind ik erg mooi bij de stijl van het boeket passen. Het hoeft allemaal niet zo perfect.

De carekit

De carekit die ik ontving, bestaat uit een scherp mesje en een soort theedoek. Het mesje is echt scherp, want toen ik zonder na te denken, op de theedoek één van de bloemen schuin wilde afsnijden, zat ik gelijk door de doek heen. Oeps! Verder is het pakket niet echt heel bijzonder en zeker geen must om te hebben. Met mijn aardappelmesjes had ik het ook prima afgekund.

De bloemen

De bloemen zaten verpakt in een stuk karton. Net zoals je bij de bloemist zou zien, maar dan wat steviger. Wel zo fijn als ze nog een reis moeten afleggen voordat ze bij jou op de tafel staan. Het karton is ook gelijk een soort gebruiksaanwijzing met allerlei tips over hoe je de bloemen moet verzorgen, hoe je ze mooi in de vaas moet zetten enzovoorts. Ook vind je bij de bos een kaartje met een korte beschrijving van één van de bloemen en een zakje met voeding.

De bloemen zelf zagen er super uit. Geen al uitgebloeide exemplaren of geknakte stelen, maar allemaal fris en fruitig. De meeste bloemen zitten zelfs nog dicht, dus de bos gaat de komende dagen alleen nog maar mooier worden. Om een idee te geven: in totaal zitten er in dit bosje 14 verschillende bloemen en 2 takjes groen.

Mijn eindoordeel

Ik ben heel tevreden en blij met mijn boeket van Bloomon en heb er voor nu zeker nog geen spijt van. Het ziet er nu al schitterend uit en dat moet alleen maar beter worden naarmate er meer bloemen tevoorschijn komen. En het ruikt ook nog eens lekker. Natuurlijk kan ik na één dag echt nog geen eerlijke review geven en dus zal ik later nog een keer een artikel schrijven. Begin april wil ik voor mezelf even bekijken wat ik nou van dit abonnement vind en of het echt een aanrader is.

Wil je het zelf ook proberen? Dan kan zou het leuk zijn als je dat via de volgende link doet: Klik hier om jouw bosje Bloomon bloemen te bestellen. Bestel je namelijk via deze link, dan krijg jij er een gratis vaak bij en ik krijg mijn volgende bos gratis. Je zou het dus op dit moment kunnen zien als een babyshower-/kraamcadeau. Leuk toch? Hihi.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Nicole 3 maart 2017 op 15:05

  Wat een leuk principe is het zeg! Leuk dat je toch de knoop hebt doorgehakt en het toch maar eens bent gaan proberen. Als ik op mezelf woon lijkt me dit ook wel een leuke manier om wat planten in huis te krijgen.
  Nicole heeft onlangs geplaatst..Glow Your Heart Out: Becca Shimmering Skin Perfector Slimlight Stick in Champagne Pop!

 • Reageer Saar 7 maart 2017 op 17:28

  Het lijkt me tof maar de prijs vind ik te hoog voor bloemen.
  Saar heeft onlangs geplaatst..Favorieten in februari

 • Reageer Florentine 10 maart 2017 op 02:47

  Ik vind dit echt onwijs leuk!!! Wat een mooie blog heb je <3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge