Creative, Personal

EPIC 4.0 | #echtepostiscool | Ik doe mee!

“Ik heb het gedaan. Ik heb me ingeschreven. Ik doe mee!” Oké, adem in en adem uit en nu even rustig vertellen waar ik het over heb. Zoals je merkt ben ik er in ieder geval razend enthousiast over. Ik had de eerdere edities van EPIC voorbij zien komen en elke keer dacht ik bij mezelf: dit ik wat voor mij. Iemand verrassen met wat leuks, lekker creatief bezig kunnen zijn en dan zelf ook nog eens een leuke verrassing krijgen. En dat allemaal per post. Ja, helemaal iets voor deze fan van echte post.

EPIC?! Wat is dat dan?

Even een uitleg voor degene die er nog nooit van gehoord hebben. EPIC staat dus voor ‘Echte Post Is Cool’ en inmiddels is dit de vierde editie. Iedereen die zich aanmeld voor EPIC krijgt de naam en het adres van een andere deelnemer toegewezen. Vervolgens is het de bedoeling dat je voor €7,50 wat leuks koopt en/of maakt voor diegene. Als je je inschrijft, wordt er ook gevraagd naar je blog, Instram- en/of Twitteraccount en kan je wat informatie geven over wat je leuk vindt of juist niet. Dat is weer handig voor degene die voor jouw aan de slag gaat.

Vervolgens ga je datgene wat je geeft, leuk inpakken. Je zorgt er eigenlijk voor dat het een klein feestje is wat door de brievenbus valt. Plak, kleur, knip, versier en maak er iets leuks van. Klaar? Dan ga je je pakketje opsturen. En dat moet voor een bepaalde datum gebeuren, want …

… op een vastgestelde dag, gaan alle deelnemers ’tegelijk’ hun ontvangen pakketje uitpakken. Het grote uitpakmoment! Dat waren de momenten dat ik van alles voorbij zag komen op Twitter en Instagram en ik helemaal enthousiast ben geworden over dit concept. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan moet je eens op de diverse social media zoeken naar #echtepostiscool.

EPIC voor mij

Deze editie doen er iets meer dan 100 mensen mee en afgelopen zondag heb ik te horen gekregen voor wie ik aan de slag ga. Hartstikke leuk, want die persoon weet dus niet wie er voor hem/haar aan de slag gaat. Net zo goed dat ik niet weet wie mijn lootje heeft. Waar ik overigens wel mega nieuwsgierig naar ben! Ik heb al een paar aankopen gedaan, maar ik ga het nog verder aanvullen. Ook ben ik in mijn hoofd al helemaal aan het verzinnen hoe ik de boel ga inpakken. Heerlijk creatief bezig zijn aan de eettafel. Ik houd er van! Op 18 maart is het uitpakmoment en dus moet het voor die tijd af, opgestuurd en ontvangen zijn. Ik heb eigenlijk de planning om deze week alles bij elkaar te hebben en dan volgende week alles te kunnen gaan inpakken en versieren. Ruim op tijd, maar goed… er kan zomaar wat tussenkomen in de vorm van een kleine baby, dus dan liever nog wat tijd achter de hand hebben, dan te laat zijn. Het naar het postkantoor brengen of op de bus doen, daar kan ik ook iemand anders nog voor op pad sturen.

Wist je dat …

… er ook verrassingspakketjes worden verzonden? Er zijn ook bedrijven die EPIC willen steunen en spulletjes beschikbaar stellen. Het kan dus zomaar zijn dat je een extra verrassing krijgt.

… EPIC wordt georganiseerd door Northflix en Monsieur Mango? Zij doen dit helemaal vrijwillig en in hun eigen tijd en daar mag best wel even een applausje voor gegeven worden.

… het deelnemerslimiet binnen 5 uur al was bereikt? Ik ben zo te zien niet de enige die enthousiast is over dit concept.

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Saskia 24 februari 2017 op 21:44

  Ja ik doe dit keer ook weer mee<33

 • Reageer Jenn 28 februari 2017 op 09:50

  Leuk, ik doe voor de derde keer mee 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Gelezen: Huidpijn van Saskia Noort

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge