Creative, Zwangerschap

Mijn zwangere buik vereeuwigd in het gips

Een zwangerschap doet wat met je lichaam. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van die groeiende buik? En geen enkele zwangere buik is hetzelfde. Bij de ene zwangerschap zie je heel snel een buikje en bij de ander duurt het wat langer. De één draagt naar voren en bij de ander ook meer opzij. Sommige mensen krijgen last van striae en de ander helemaal niet. Het is heel erg leuk om die veranderingen vast te leggen en daarom maak ik sowieso af en toe een foto. Maar het leek me ook heel leuk om iets meer tastbaars te hebben en dus besloot ik een gipsbuik te laten maken.

Toen we net algemeen bekend hadden gemaakt in verwachting te zijn, tagde mijn zusje me op Facebook bij een bericht over gipsbuiken. Een bekende van haar maakte deze en je kan je gipsbuik vervolgens ook laten versieren/bekleden. Op dat moment was er bij mij nog geen spraken van een zwangerschapsbuikje, maar ik vond het wel een leuk idee, dus de pagina kreeg een ‘vind ik leuk’. Ik zag zo af en toe wat gipsbuiken van andere zwangere voorbij komen en ook Kevin vond het wel een leuk/mooi idee om mijn groeiende buik te laten vereeuwigen in gips. Toen mijn moeder ook nog een cadeaubon won tijdens een nieuwjaars winactie op hun facebookpagina, was het helemaal zeker: wij zouden een gipsbuik laten maken.

Op Facebook las ik dat ze meestal een gipsbuik maken met 35 weken zwangerschap en dus maakte ik voor die week een afspraak. Samen met Kevin bekeek ik in de dagen daarvoor de voorbeeld buiken die op de pagina te vinden waren en maakten we een idee van hoe we de buik wilde laten versieren. Verder kreeg ik als tip om een (oude) bh aan te doen die vies mag worden. Daar gipsen ze namelijk overheen. Mocht je je nou niet helemaal op je gemak voelen in je blote buik, dan kan je ook een spagettitop aandoen wat ze kapot mogen knippen. Verder is een extra bh/shirtje meenemen ook wel fijn, want die wordt tijdens het gipsen nat. Het gipsen zelf zou zo’n 20 minuten duren en daarna nog een minuutje of 10 uitharden.

De afspraak zelf was gewoon bij iemand thuis. We hadden even een kort kletspraatje en ondertussen werden de spulletjes klaargezet. Ze legde uit wat ze precies ging doen en vervolgens gingen we aan de slag. Mijn buik werd ingesmeerd met vaseline en vervolgens werden de stroken gips één voor één aangebracht. Na het gipsen en het uitharden, bespraken we nog even wat we wilden qua bekleden van de gipsbuik. Aan de hand van wat foto’s van andere buiken die ze had gemaakt, schreef ze mijn wensen op en deed ze zelf ook nog wat voorstellen. Voordat ze dingen als lint en roosjes op zou plakken, zou ze een foto sturen om te laten zien hoe het er uit zou gaan zien. Super fijn!

In de dagen daarna kreeg ik regelmatig een foto update via whatsapp. Bijvoorbeeld na het verstevigen van de buik en toen de buik geverfd was. Maar ook bijvoorbeeld toen ze de roosjes er op ging plakken. Hoeveel roosjes wilde ik, grote of kleine en ze kwam zelfs nog met een voorstel om de witte roosjes een roze randje te geven. En ondanks dat we dat niet wilde, had ze er zelfs een voorbeeld van gemaakt. Erg leuk om zo op de hoogte te blijven van de vorderingen en het maakte me ook ontzettend nieuwsgierig naar het eindresultaat.

Nog geen twee weken later, was mijn gipsbuik helemaal af en kon ik hem op halen. Hij was helemaal geworden zoals wij in ons hoofd hadden. Heel erg leuk. Wat mij betreft echt een aanrader om ook te laten doen als je zwanger bent.

Woon je in de omgeving van Sliedrecht en lijkt dit je ook heel erg leuk om te laten doen? Of ken je iemand die het wellicht leuk zou vinden? Kijk dan zeker even op de Facebookpagina van Marielle’s Mozaïek – Gipsbuiken – en Meer. Je kunt ook bij ze terecht voor het alleen laten gipsen van je buik, maar ook juist om een al gemaakte gipsbuik te bekleden of restaureren. En naast bekleden met stof/kant, kan je de gipsbuik ook laten mozaïeken.

Zoals de pagina naam al verraadt: ze doen meer dan alleen gipsbuiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 3d afdruk van je de handen van jou en je geliefde? Of die van je kinderen? Ook maken ze hele mooie mozaïeklampen.

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Lisanne 16 februari 2017 op 07:22

  Heel mooi geschreven Wendy! Ik heb hem op de pagina gedeeld! Nog steeds dankbaar dat ik deze gipsbuik voor je mocht maken!

 • Reageer Mathiske -gelukineenrompertje- 17 februari 2017 op 04:02

  Heel erg gaaf. Toch ergens spijt dat ik het niet heb laten doen. Misschien bij een vriend volgende zwangerschap!
  Mathiske -gelukineenrompertje- heeft onlangs geplaatst..Huize van der Donk mini makeover. 

 • Reageer Jenn 17 februari 2017 op 09:01

  Wauw, hij is heel mooi geworden!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Shoplog: DM Drogerie, Action en AliExpress

 • Reageer Saskia 26 december 2019 op 08:47

  dit oude artikel kwam ik van je tegen, leuk! Ik ben de mijne nu aan het afwerken 🙂
  Alweer lang geleden voor je dit haha 😉
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Terugblik | Mijn Instagram in 2019

  • Reageer Wendy 27 december 2019 op 13:50

   Hij hangt nog steeds bij ons in de woonkamer, maar het inderdaad eigenlijk alweer lang geleden. Al voelt dat helemaal niet zo. Het gaat zo ontzettend snel. Ben benieuwd hoe jouw gipsbuik er uit gaat zien.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge