Lifestyle

Onze nieuwe PAX kledingkast van IKEA

Toen Kevin en ik ruim 5 jaar geleden gingen samenwonen, ging mijn kledingkast mee om dienst te doen als onze kledingkast. Het was een ruime kast voor een meid alleen en thuis bewaarde ik er dan ook meer in dan alleen mijn kleding. In het begin was de kast prima voor ons tweeën, maar uiteindelijk werd alles toch wel een beetje krap. We besloten opzoek te gaan naar een nieuwe kast en kwamen al snel uit op de PAX kasten van de IKEA.

In eerste instantie was het plan om precies dezelfde kast te creëren als dat mijn oude kledingkast was, alleen dan hoger en breder. De oude kast had één hanggedeelte van een meter breed en één liggedeelte van 50cm breed. De nieuwe kast zou er een liggedeelte extra bij krijgen. Omdat hij dan ook nog eens tot aan het plafond zou komen, moesten we toch wel genoeg opbergruimte hebben voor met z’n tweeën.

Op het moment dat we de kast gingen kopen, veranderde het plan nog een beetje. Voornamelijk voor Kevin werden er nog wat last minute aanpassingen gedaan. We zijn zelfs later nog een keer terug gegaan naar de IKEA om voor hem extra planken en nog een mandje te halen. Toch wel een beetje grappig: ik dacht dat meiden/vrouwen altijd degene waren met een overvolle kledingkast, maar ik heb zelfs nog twee lege planken over in ‘mijn’ liggedeelte.

Wat betreft de buitenkant: de oude kast had drie schuifdeuren met in het midden een spiegel. De nieuwe kast heeft twee schuifdeuren, waarvan er één helemaal gespiegeld is.

Klein detail: we hebben de kast een klein beetje ingekort aan de onderkant. De kast was eigenlijk net iets te hoog voor in onze slaapkamer, maar het ging echt om een paar centimeter. Aan de onderkant van de PAX kasten zit een loze ruimte en door daar een stukje weg te halen, paste de kast wel in onze kamer. Iets meer werk voor Kevin, maar ook een hoop opbergruimte meer.

Het was even een werk om alles in elkaar te zetten (mede door het zaagwerk en het feit dat ik met mijn zwangerschap niet zoveel kon helpen als dat ik normaal zou doen), maar ik ben er wel enorm blij mee. Alles bij elkaar kostte de kast net geen 600 euro. Misschien wat aan de prijzige kant, maar we hebben nu wel een kast die helemaal is zoals wij hem willen hebben en waarschijnlijk doen we er nog jaren mee.

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Jonna@burgertrutjesNL 1 februari 2017 op 22:02

  Yeah, wat tof!! Ik heb een handige vriend en hij heeft zelf de inloopkast ontworpen. Anders had ik ook voor een PAX kast gekozen.
  Jonna@burgertrutjesNL heeft onlangs geplaatst..Favoriete beautyproducten – The Body Shop, Sleek en nog veel meer

  • Reageer Wendy 1 februari 2017 op 22:12

   Mijn vriend had het wellicht ook zelf gekund, maar dan hebben we nog het probleempje met tijd hebben daarvoor. Ook al kost het in elkaar zetten van zo’n kast ook wel even tijd, is dat natuurlijk een stuk minder dan het zelf helemaal ontwerpen en op maat maken. (:

 • Reageer Saskia 3 februari 2017 op 21:03

  Wat een toffe! Hij lijkt erg op onze zelf samengestelde kast van Leen Bakker.

 • Reageer Mieke 21 april 2017 op 16:56

  Oh wat mooi! Mijn vriend en ik gaan binnenkort een bouwmarkt af op zoek naar schuifwandkasten voor in de slaapkamer van mijn nichtje. Ze is pas 11 maar haar kledingkast puilt uit. Ik wil haar hiermee verassen voor d’r verjaardag.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge