Beauty + Fashion, Zwangerschap

De Zwangerschapskleding Tag

Als je zwanger bent, is er één ding waar je zeker van kunt zijn: die buik gaat groeien. Bij de ene wat meer dan bij de ander, maar ontkomen doe je er niet aan. En daarom kom je op het moment dat je normale kleding misschien niet meer past. Of misschien nog wel past, maar gewoon niet meer lekker of mooi zit. Gelukkig is er dan de wereld van zwangerschapskleding. Op LiveLifeGorgeous.nl kwam een tag tegen op dit gebied. Wat zijn mijn favorieten en welk kledingstuk mis ik nu het meest? Je kan het lezen in de tien vragen die ik beantwoord.

Speciale zwangerschapskleding, yay or nay?

Zeker weten een ‘Yay’, want ook al heb ik nog genoeg shirtjes die ik nu nog steeds prima pas, ik ben zo blij met mijn zwangerschapsbroeken. Ik heb best nog wel een tijdje in mijn eigen spijkerbroeken gelopen, maar uiteindelijk ging dat echt niet meer. En ik vind zwangerschapsshirtjes eigenlijk ook veel mooier staan dan mijn gewone wijde shirts. Mijn buik komt er mooier in uit en ziet er dan veel meer uit als een zwangere buik in plaats van een ‘misschien is ze gewoon dik geworden’ buik. Pas toen ik ongeveer 20 weken zwanger was, ben ik zwangerschapskleding gaan dragen.

Favoriete broek tijdens je zwangerschap?

Ik heb een paar MAMA Jeans van de H&M gekocht en dat ik eigenlijk nog het enige wat ik qua broeken draag tijdens mijn zwangerschap. Op mijn pyjamabroeken en af een toe een trainingsbroek na. Ik heb er vier, maar één daarvan is eigenlijk een miskoop geweest. Hij zit niet lekker en eigenlijk draag ik heb dus nooit. Van de andere drie is mijn grijze skinny MAMA Jeans toch wel een beetje mijn favoriet. Voornamelijk omdat ik de kleur leuk vind, want de andere zitten net zo lekker.

Favoriete shirt tijdens je zwangerschap?

Ik heb vooral tijdens de Sale bij de H&M zwangerschapskleding gekocht. In totaal heb ik vier tops gekocht: drie met lange mouwen en één met korte mouwen. Degene die ik het liefste draag is zwart met witte vlekken er op. Hij zit lekker en ik vind hem het leukst staan. Lekker basic, maar ook niet te.

Favoriete jurk tijdens je zwangerschap?

Jurken droeg ik sowieso eigenlijk al bijna nooit. Hooguit zomerjurkjes als het erg warm was, maar aangezien mijn zwangerschap in de winter was, heb ik eigenlijk heel mijn zwangerschap geen jurken aangehad. Geen favorieten dus op dat gebied.

Favoriete schoenen tijdens je zwangerschap?

Mijn Adidas sneakers die ik in 2015 kocht. Gewoon lekkere platte, stevige schoenen.

Aan welk kledingstuk kun je je mateloos irriteren tijdens je zwangerschap?

Bh’s. Die dingen vind ik momenteel echt verschrikkelijk. Als ik een dag thuis blijf en niet perse mensen thuis verwacht, dan gebeurt het regelmatig dat ik niet eens een bh aan trek. Vooral mijn gewone bh’s zijn me echt gaan irriteren. Tijdens mijn verlof heb ik een twee voedingsbh’s gekocht in de sale. Deze kan ik een stuk beter verdragen, maar dan nog ben ik blij als ik ze uit kan trekken.

Wat is je meest gedragen kledingstuk tijdens je zwangerschap?

Dat zijn dan natuurlijk mijn favoriete broek en shirt. Het is dat ze tussen door gewassen moeten worden en ook moeten drogen, anders had ik misschien continu rondgelopen in die combinatie.

De hele zwangerschap in je joggingbroek of de hele zwangerschap in je positiebroek?

Lastig. Een joggingbroek is natuurlijk wel super comfy, maar om nou te zeggen dat dat leuk staat. En mijn positiebroeken zitten eigenlijk ook helemaal niet verkeerd. Ik denk dat ik dus toch voor de positiebroek ga. Zit goed en ook nog een beetje stijlvol.

Zwangerschapslingerie, yay or nay?

Eerder ‘nay’ dan ‘yay’. Ik draag nog steeds dezelfde damesboxers/-shorts als ondergoed. Dit zit prima en ik zie niet in waarom ik op dat gebied speciale zwangerschapsonderbroeken zou moeten kopen. Zoals ik eerder al zei zitten de voedingsbh’s wel beter dan de gewone voorgevormde/beugels bh’s, maar echt comfortabel vind ik het nog steeds niet.

Welk kledingstuk kan je niet wachten om het weer aan te kunnen?

Ik heb een heleboel bloesjes in de kast hangen die ik nu echt niet meer aan kan. Of de knoopjes kunnen niet goed meer dicht of het zit gewoon heel raar met die dikke buik, omdat het model er gewoon niet voor is gemaakt. Ik zou het toch wel weer leuk vinden als ik die weer aan kan.

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Saar 13 maart 2017 op 17:44

  Leuk om te lezen! Ben benieuwd naar je kleine meid!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Grote Søstrene Grene – Flying Tiger – Action – Shoplog

 • Reageer Fabienne 19 oktober 2017 op 10:52

  Leul artikel, is het allemaal goed gegaan met de bevalling?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge