Zwangerschap

Mijn zwangerschap – 40 weken

Met flinke vertraging hier dan toch nog even die laatste zwangerschapsupdate. Niet eerder online gekomen, omdat op de allerlaatste dag van deze week ons kleine meisje genoeg had van haar tijd in mama’s buik. Uiteindelijk dus een zwangerschap van 40 weken en 6 dagen. Hoe die laatste dagen er uit zagen, kan je hier lezen.

Woensdag

Daar is hij dan: de uitgerekende datum. Om alle vragen voor te zijn, heb ik maar een update op Facebook gezet met onderstaande foto. Toch grappig om te horen dat er mensen zijn die het echt vastgepind hadden op die datum. Vooral mensen die gewoon niet helemaal weten hoe het zit met zwanger zijn en dus verwachten dat het ook echt op de uitgerekende datum geboren wordt. Nee, helaas mensen. Het is geen geplande keizersnede of iets dergelijks. Ze komt wanneer zij dat wilt.

We beginnen deze zwangerschapsweek ook weer met een bezoekje aan de verloskundige. Zoals het er nu naar uit ziet, is dit het laatste ‘normale’ bezoek aan de praktijk. We hebben even besproken wat de vervolgstappen zijn als de kleine meid echt heel eigenwijs blijkt en nog veel langer op zich laat wachten. Zo hebben we het gehad over het laten strippen en dat we op controle naar het ziekenhuis moeten als ze tegen de 42 weken nog niet geboren is. En natuurlijk dat ze gaan inleiden als ze echt koppig is en met 42 weken nog lekker in mijn buik zit. Ergens klinkt dit allemaal nog ontzettend ver weg, maar aan de andere kant is het ook zo dicht bij. Het zijn allemaal dingen die, als ze gaan plaats vinden, de komende twee weken gaan gebeuren.

Verder was alles weer helemaal goed. Mijn bloeddruk en haar hartslag. Alles voelde nog oké in mijn buik en ze ligt lekker diep in mijn bekken. Maar toch ook nog steeds met dat kontje lekker hoog. Lekker mama plagen met die bips tegen mijn ribben.

Donderdag

Zoals elke ochtend wil ik de dag beginnen met een blik in de Ouders van Nu app. Toch altijd leuk om een klein berichtje te lezen over de baby in je buik, over je eigen lichaam op dat moment en de dagelijkse tips te zien. Maar schijnbaar heeft de Ouders van Nu app maar besloten dat je niet langer zwanger kan zijn dan 40 weken. Hij is namelijk een soort van gereset en begint weer met de vraag of ik zwanger ben of al ouder en als je aanklikt dat je nog zwanger bent, vraagt hij naar de uitgerekende datum. Maar ik die kan ik niet aanklikken, want dat is een datum in het verleden en dat kan niet. Heel even dacht ik dat het misschien een foutje van mezelf was, omdat ik een dag eerder het geheugen van mijn mobiel een beetje had opgeschoond. Ik probeerde de app voor de gek te houden, door de datum van mijn telefoon wat terug te zetten. Dat leek te werken, want ik kon nu wel 8 maart als datum invullen. Stapje voor stapje zetten ik de datum van mijn telefoon weer terug en hij bleef het gewoon doen. Tot hij weer op 9 maart kwam. Helaas, deze app werkt dus schijnbaar niet voor zwangerschappen langer dan 40 weken.

Vandaag het lijstje even afgerond van wie we allemaal een geboortekaartje willen sturen. We hadden op papier al een lijst met namen, maar ik heb even digitaal een lijstje gemaakt met ook alle adressen er netjes bij. Eigenlijk wil ik de enveloppen namelijk alvast bestellen, zodat ik die vast kan schrijven. Het kan maar klaarliggen, toch? Naja, misschien zijn we er ook een beetje laat mee. Hahaha. Maar ja, dat heb je als je zelf nog niet het gevoel hebt dat je binnenkort moet bevallen.

Vrijdag

Wat een prachtige dag is het vandaag. De lente laat zich zien en ik vind het echt heerlijk! Ondanks dat ik geroepen heb dat de kleine komt als het mooier weer is, laat ze ook vandaag nog niks van zich merken. Ja, het bekende woelen in mijn buik, maar geen voortekenen van een aankomende bevalling.

Ik heb vandaag nog maar wat besteld voor de babykamer. Ik zat er al een tijdje mee in mijn hoofd, twijfelde steeds, maar heb het nu toch maar gedaan. Het gaat om een decoratie ladder. Leek me leuk om neer te zetten, waarschijnlijk naast de commode, zodat ik daar eventueel wat leuke setjes kan uitstallen of leuke decoratie aan kan hangen. Dat miste ik nog een beetje op het kamertje. Ik heb namelijk nog een leuk houten hangertje en een houten kralenketting (roze met wit), maar ik kan het eigenlijk nergens kwijt. Met een beetje geluk kan ik het morgen ophalen bij de Xenos. Of althans, ik… Moet wel even kijken of er iemand is die het even samen met mij wilt gaan halen. Moet vast wel lukken.

Zaterdag

De decoratie ladder is binnen bij de Xenos. Helaas is Kevin weg vandaag en kan hij hem dus niet met mij gaan ophalen. Ik ben bang dat hij niet in mijn auto gaat passen en dus ga ik opzoek naar een andere oplossing. Vriendin Sylvia heeft de auto op dat moment niet ter beschikking. Kan eventueel wel geregeld worden, maar ik zoek eerst even naar een andere optie. Ik bel mijn ouders om te kijken of één van hen thuis is. Mijn vader is aan het werk, maar mijn moeder is wel thuis en die heeft tijd. Dus samen gaan we naar Papendrecht om de ladder op te halen. Achteraf gezien is mijn moeders auto helemaal niet groter dan de mijne. Misschien had het in mijn auto zelfs beter gepast. Maar goed, het was gezellig om even samen weg te zijn, dus wat maakt het dan ook uit.

Zondag

Rustig dagje thuis vandaag. Kevin zijn vader is bij ons, want Kevin zou hem helpen met een CV maken. Die arme man is zijn baan kwijt en moet dus nu voor het eerst in zijn leven gaan solliciteren. Alles moet digitaal van het UWV en dat terwijl hij nog nooit een computer of laptop heeft aangeraakt en daar dus ook totaal geen verstand van heeft. Opeens moet hij dus thuis Internet hebben, een laptop/computer en dan moet hij ook nog eens binnen een aantal weken weten hoe alles werkt en een digitaal CV gemaakt hebben.

Mijn ouders komen ook nog even langs om het cadeau te brengen wat ik eerder samen met mijn moeder had besteld. Ik maak nog een beetje schoon in huis en verder doen we niet zo heel veel vandaag.

Maandag

We beginnen de dag met wat krampen in mijn buik. Iets waar ik eerder nog geen last van hem gehad en ik kan dan ook niet gelijk verklaren wat het is. Het houdt een paar uurtjes aan, maar uiteindelijk ebt het tegen het middaguur weer weg. Ik houd het er maar op dat het oefenweeën waren.

’s Middags ga ik even naar de Zeeman. Ik kwam daar eigenlijk zelden, maar nu ik zwanger ben, ben ik er best regelmatig te vinden. Ze hebben zulke leuke babykleding/-spullen! Ik zat al een tijdje te wachten op de newborn collectie die begin maart in de winkels zou liggen en vandaag kon ik het dan eindelijk gaan shoppen. Ik kocht onder andere het hele schattige setje op de foto. Toen ik die in de folder had zien staan, was ik gelijk verliefd: dat moest ik kopen voor onze kleine meid.

Mijn zusje kwam begin van de avond nog langs om mijn en Kevins haren te knippen. Niks schokkends voor mij, alleen even puntjes laten knippen. Kevin ook weer even een korte coupe zodat het weer wat netter zit.

Aan het einde van de avond, als ik op het punt sta om naar bed te gaan, krijg ik weer last van dezelfde krampen als die ochtend. “Daar zijn de oefenweeën weer…”, dacht ik toen. Ik wilde lekker naar bed gaan en gaan slapen. Als het net zo zou zijn als die ochtend, dan zou me dat namelijk prima gaan lukken.  En oefenweeën kunnen dagen van te voren al te voelen zijn, dus ik verwachte niet dat de bevalling al in de buurt was. Maar jeetje, wat zat ik daar ongelooflijk naast…

Dinsdag

Mijn moeders verjaardag. Begin van de dag nog zwanger, aan het einde van de dag niet meer. Een thuis bevalling die toch eindigt in het ziekenhuis. Vermoeiend, pijn, maar uiteindelijk na bijna 19 uur een prachtig meisje op mijn borst. Het begin van een nieuw tijdperk. In een apart artikel zal ik jullie nog wel vertellen hoe mijn bevalling is gegaan.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

Geen Reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge