Lifestyle

Een stukje Griekenland op plexiglas

Je kunt tegenwoordig je foto’s op van alles laten afdrukken: van canvas tot aluminium, van hout tot behang. Zelf vind ik foto’s op (plexi)glas heel erg mooi. We hebben een exemplaar gekocht met de skyline van New York voor boven de bank en in de gang siert er één met een zelf gemaakte foto van een bospaadje in de herfst. Sinds kort hebben we weer een nieuw exemplaar dat we kunnen toevoegen aan onze ‘collectie’.

Toen ik door FotoOpGlas.nl (een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl) werd benaderd met de vraag of ik hun product wilde reviewen, werd ik daar natuurlijk erg enthousiast over. Toevallig hadden Kevin en ik het er niet zo lang geleden nog over gehad dat we de foto’s in huis weer eens moesten updaten en onze laatste vakantie naar Griekenland had wat mooie plaatjes opgeleverd. Het was al snel duidelijk welke foto wij op plexiglas wilde laten afdrukken en ik ging er mee aan de slag.

De bestelprocedure

Zodra je de website FotoOpGlas.nl opent, zie je meteen de knop om een bestelling te kunnen plaatsen. Je hoeft dus niet te zoeken en kunt gelijk aan de slag. Via een pop-up venster kan je kiezen waar je je foto vandaan wilt halen. Je kan namelijk een foto uploaden vanaf je computer (tablet/smartphone), maar je kan er ook één van je Facebook- of Instagram account afhalen. Mijn foto stond op de computer, dus koos ik de optie om deze te uploaden.

Deze foto kozen we om af te laten drukken.

Vervolgens zie je gelijk een preview van jouw foto aan de muur in een showkamer. Wanneer je naar beneden scrolt kun je beginnen met het personaliseren van je product. Je kan het formaat kiezen, de dikte van het plexiglas, maar ook kun je tekst toevoegen of kiezen voor een filter over je foto (bijvoorbeeld sepia of zwart/wit).

In de stap daarna kan je voor een ophangsysteem kiezen. Deze zit er dus niet standaard bij. Je kan kiezen uit twee soorten ophangsystemen: een systeem met afstandhoudertjes aan de zijkant van je glasplaat of een systeem waarbij de afstandhoudertjes door gaten in je glasplaat worden gestoken. Dit laatste systeem heeft ook afstandhoudertjes die geschikt zijn voor gebruik buiten. Uiteraard kan je ook voor kiezen om geen ophangsysteem mee te bestellen.

Ook kan je in deze stap voor extra’s kiezen zoals een pop-art bewerking of zwart/wit met een kleuraccent, maar ook dat de foto geschikt wordt gemaakt voor buitengebruik of een doorzichtige achterkant heeft. Ook voor deze extra’s betaal je dan een extra toeslag.

Daarna is het bij de laatste stap nog een kwestie van controleren en je kan je bestelling in het winkelmandje plaatsen en afrekenen.

Productie en verzending

Vervolgens is het afwachten. FotoOpGlas.nl geeft aan bij een standaard verzending het product binnen 5 werkdagen wordt verstuurd. In mijn geval (ik bestelde op donderdag na 12 uur) zou dat betekenen dat mijn bestelling uiterlijk een week later op vrijdag verzonden zou worden. In de tussentijd word je per mail op de hoogte gehouden. Ik bestelde mijn foto op glas op donderdag en op maandag kreeg ik de mailupdate dat hij ‘in productie’ was. Geheel onverwacht kreeg ik op woensdag een pakket bezorgd. Het was de foto op plexiglas. Een beetje gek, want als ik op de site ga kijken, dan staat mijn bestelling nog steeds als ‘in productie’. Ik ben benieuwd of dit nog gaat veranderen of dat het zo blijft staan.

De foto zat netjes verpakt. Eerst in een laagje beschermend, piepschuimachtige folie en dat dan weer in een kartonnen doos. De voorkant van de foto is nog een keer extra beschermd tegen krassen door zo’n folie wat je er nog af moet trekken (net als bij een nieuwe mobiel). Op het eerste oog zag de foto er echt heel mooi uit. Toch heb ik wel wat kleine minpuntjes. Zo zag ik twee strepen door de foto lopen die daar in het origineel niet zaten. Omdat ze precies door de blauwe lucht lopen, vielen ze mij op. Een ander puntje werd door mijn vriend gespot: een kleine beschadiging van de foto aan de onderkant van het plexiglas. Het valt niet heel erg op, maar het hoort natuurlijk niet.

Het gekozen ophangsysteem zit er in een los zakje bijgeleverd. Inclusief schroeven en pluggen.

Eindoordeel

+ De bestelprocedure is duidelijk, makkelijk en snel.
+ De levertijd is netjes.
+ Fijn dat je per mail op de hoogte wordt gehouden van het productieproces.
– De prijzen zijn exclusief ophangsysteem.
– In ons geval was de afdruk niet helemaal perfect, maar geen idee of dat vaker voorkomt.

Verder zou ik zelf graag zien dat ze een optie zouden hebben van een onzichtbaar ophangsysteem. Zoals ik al aangaf, hebben wij al twee (plexi)glas foto’s in huis hangen en deze hebben beide een ophangsysteem wat je niet ziet. Persoonlijk vind ik dat net even wat mooier.

Al met al ben ik best tevreden. Wel ga ik nog even contact opnemen met FotoOpGlas.nl over de beschadiging/foutjes in onze afdruk en zal hieronder een update schrijven over wat daar uit is gekomen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Manon 10 april 2017 op 19:07

  Leuk dat je een foto van Griekeland hebt gekozen, ziet er super uit

 • Reageer Jenn 10 april 2017 op 19:28

  Mooie foto! Ik heb ook met ze samengewerkt en die van mij was helemaal zonder foutjes gelukkig. Ik kreeg hem ook onverwacht ja 😛
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #118: vegapizza, zon en hoepelen

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge