Baby, Personal

Een brief aan mijn dochtertje

Lieve Demi,

Terwijl ik dit schrijf, lig jij lekker op je bedje. Verliefd kijk ik naar het schermpje van de babyfoon en ik moet even een traantje van mijn wang af wrijven. Jeetje kind, wat ben ik verliefd op jou. Dat was ik al op het moment dat ik je aanpakte bij de bevalling, maar mijn verliefdheid wordt elke dag groter en vandaag heb ik er een beetje extra ‘last’ van.

Papa was vandaag weer druk voor z’n eigen bedrijf en we zijn dus eigenlijk de hele dag met z’n tweetjes. Er was braderie in het dorp en daar zijn we samen naar toe gegaan. Voor het eerst dat je met mama op pad ging in je draagdoek. Dat vond je volgens mij wel wat: lekker om je heen kijken en een half uurtje later viel je tegen mama aan in slaap. Heerlijk!

Je doet het ook allemaal zo goed. Vrolijk en gezellig. Thuis slaap je ontzettend goed. Een maandje geleden lag je nog helemaal ingebakerd en nu lig je gewoon in een slaapzakje in je bed. Eerst had je toch echt dat tepelhoedje nodig en nu snap je gewoon hoe het moet zonder. Het wordt ook steeds makkelijker om met je op pad te gaan.

Ik geniet van je op honderd verschillende manieren. Wanneer je helemaal ontspannen in bed ligt met je armen en handen lekker wijd uit. Wanneer je in de box ligt en onder de indruk naar je boxmobiel kijkt. Of wanneer je je speelgoedjes te pakken hebt en ze in je mond aan het stoppen bent. Maar ook als je tijdens de borstvoeding opeens me aankijkt en verliefd naar me begint te lachen. Ik geniet van je als je lekker ligt te brabbelen. Tegen mij of gewoon in je eentje.

Je bent nu 3 maanden bij ons. Alweer een kwart jaar. Eigenlijk nog maar heel kort, maar eigenlijk gaat het ook allemaal zo snel. Het voelt alsof je altijd al bij ons bent geweest en we kunnen ons een leven zonder jou al bijna niet meer voorstellen.

Het is een bijzonder gevoel, zo’n moederhart. Hij breekt als ik zie hoe erg je verdriet had van je eerste vaccinaties. Hij groeit bij elke glimlach. Hij glimt van trots wanneer ik zie dat je weer iets nieuws aan het leren bent.

Meisje, ik hou van jou! Dikke kus van mama

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Saskia 18 juni 2017 op 20:17

  Mooie brief!<3

 • Reageer Jenn 20 juni 2017 op 10:17

  Kippenvel, heel mooi geschreven!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Shoplog Wish

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 20 juni 2017 op 13:27

  Mooi!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #40

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge