Travel + Trips

Onze eerste vakantie met baby

Het is alweer een tijdje geleden, maar onze vakantie met baby is een feit. Begin oktober zijn we een midweek naar Center Parcs Het Heijderbos gegaan. Demi was toen 6,5 maanden oud en stiekem was het best een beetje spannend. We zijn best regelmatig samen naar Center Parcs geweest, maar nu zou het toch wel even helemaal anders zijn.

Maandag 2 oktober

Op maandag vertrokken wij met een overvolle auto richting Heijen in Limburg. Tja, met een baby moet je opeens wel een hoop meer meenemen. Alleen al de kinderwagen neemt een behoorlijke hap uit de kofferbakruimte van mijn Suzuki Swift uit 2001. In eerste instantie was Demi allemaal wat aan het mopperen in de auto, maar toen we eenmaal op de snelweg waren, viel ze lekker in slaap. Precies zoals ik het in mijn hoofd gepland had. Alleen had ik dat plan misschien even wat beter met Demi moeten overleggen, want na een half uurtje werd ze alweer wakker en begon ze weer te mopperen. Ik had gehoopt dat ze zou blijven slapen tot we op het park waren. Gelukkig hield het mopperen snel weer op en zat ze wat via het raampje naar buiten te staren.

Op het park en bij het huisje aangekomen, haalden we alles uit de auto en begonnen we met een kleine verbouwing. Het babybedje wat je van Center Parcs krijgt was wel al in één van de slaapkamers gezet, maar stond nog niet in elkaar. Geen probleem, want wij wilden hem ook liever in de andere slaapkamer. Daar werden de bedden opzij geschoven en het bedje in elkaar gezet en ondertussen maakte ik voor Demi een speelplekje op de grond van het woongedeelte. Niet dat ze daar braaf op bleef liggen, want die ging veel liever tijgerend op ontdekkingsreis door het huisje.

Al snel diende het eerste spannende moment zich aan: de eerste keer slapen in dat onbekende bedje. We hadden het beddengoed wat ze thuis in haar ledikantje had liggen, meegenomen. Ook de slaapzak die ze al een paar dagjes aan had, hadden we meegenomen. Op deze manier had ze in ieder geval een vertrouwde geur als ze in het bedje werd gelegd. Haar eigen knuffeltjes waren ook mee, dus meer hadden we ook eigenlijk niet kunnen doen denk ik. En Demi was daar zeer tevreden mee: zonder mopperen ging ze in bed liggen. Ze heeft een kwartiertje een beetje rondgedraaid in het bedje, opzoek naar een fijne slaaphouding en toen viel ze gewoon in slaap. En zo goed heeft ze het de rest van die week gedaan. Super! ’s Avonds aten we lekker zelfgebakken pannenkoeken in het huisje en kreeg Demi een groentehap. Gewoon even rustig aan, want het was allemaal al enerverend genoeg geweest voor die kleine dame.  Ook die avond en nacht ging ze netjes slapen. Pas 10,5 uur later werd ze weer wakker.

Dinsdag 3 oktober

De volgende ochtend zijn we lekker met Demi naar het zwembad gegaan. Lekker spartelen en spetteren in het babybadje en ook in de zwembad in het grote golfslag bad. Demi vond het allemaal geweldig! Super leuk om te zien hoeveel plezier ze beleefd aan het in het water zijn.

Na een dutje zijn we met Demi op safari in de Jungle Dome geweest. Daar keek ze haar ogen uit. Al die geluiden, die planten, dieren, allemaal spelende kinderen. Vol verbazing keek ze naar de beelden die er stonden en was ze ze aan het aankijken zo van: “Hallo, ik ben Demi. Waarom zeg jij niks?”

Voor ’s avonds hadden we gepland om bij de Evergreenz te gaan eten (het lopend buffetrestaurant van Center Parcs). Dat was de eerste keer dat we in een restaurant gingen eten met Demi. Van te voren had ik al gelezen dat je gratis babyvoeding kon krijgen in het restaurant en daar heb ik dan ook gebruik van gemaakt. Goed geregeld! Daarna heeft ze nog lekker op een soepstengel zitten sabbelen en gedroeg ze zich voorbeeldig. Alles bij elkaar hebben we er toch wel twee uur gezeten. Toen was het wel weer tijd om terug te gaan naar het huisje en ging Demi weer lekker slapen. Onder tussen speelden Kevin en ik één van de bordspelletjes die we hadden meegenomen en keken we wat tv. Demi werd rond middernacht nog een keer wakker. Hongerig, want na een voeding sliep ze direct weer verder tot de volgende ochtend 8 uur/half 9.

Woensdag 4 oktober

Vandaag was het dierendag en dus besloten we ’s ochtends een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij. Dat was voor Demi ook de eerste keer en ze vond het super leuk. Ze wilde alle dieren aanraken en was nergens bang voor. Onze kleine dierenvriend. Na weer een dutje was het weer tijd om naar het zwembad te gaan. Weer lekker gespetterd en het zwemmen in de zwemband vond ze nu ook al leuker dan de vorige keer. Daarna was ze natuurlijk weer super moe en viel ze al drinkende bij mij in slaap.

’s Avonds deden we het weer rustig aan: we hebben lekker gegourmet in het huisje en speelden weer een bordspelletje. We deden ook nog een klein avond wandelingetje, maar dat vond Demi maar een beetje spannend. Het is natuurlijk best donker in zo’n bosrijk park en er staan maar een paar kleine lantaarnpaaltjes. Ze kon ons dus niet goed zien en dat vond ze toch niet zo fijn. Af en toe huilde ze een beetje en ze had haar knuffelkonijn stevig tegen zich aan gedrukt. Weer terug in het huisje ging ze weer lekker slapen.

Donderdag 5 oktober

De laatste volledige dag bij Center Parcs en dus moesten we het er nog maar even lekker van nemen. We gingen nog een keer uitgebreid naar de Jungle Dome en daarna hebben we ook nog lekker geluncht in bij het Grand Café in de Market Dome. Demi vond dat ook maar wat interessant en zat naar iedereen die in de buurt zat of langs liep, lief te lachen. Tussendoor werd er natuurlijk ook nog wat dutjes gedaan en ’s avonds gingen we weer eten bij het de Evergreenz. Demi genoot weer lekker van haar gratis potje Olvarit en ook wij smulden van alles wat het lopend buffet ons te bieden had. Terug in het huisje staken we de open haard maar een keertje aan. Dat had Demi natuurlijk ook nog nooit gezien. Samen met papa heeft ze een hele tijd bij de open haard gezeten en heeft ze vol verbazing zitten kijken naar het vuur.

Vrijdag 6 oktober

Vandaag moesten we weer vertrekken. We probeerden het zo te plannen dat Demi nog even een dutje kon doen en dat we haar, vlak voordat we echt uit het huisje moesten, zouden wakker maken. Dat werkte prima. Vervolgens konden we nog even lekker naar het zwembad. Na een uur of anderhalf hielden we het weer voor gezien. We deden nog een rondje door de Market Dome waar Demi haar eerste auto bestuurde en we nog even wat leuke foto’s maakten. Eenmaal in onze auto viel Demi als een blok in slaap. Lekker dromen over een geslaagde mini vakantie.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Saskia 26 november 2017 op 11:08

  Wat een super gezellige vakantie hebben jullie achter de rug. Hele fijne foto’s zeg, ze heeft vaak een glimlach op haar gezicht<3

  • Reageer Wendy 29 november 2017 op 22:40

   Ik kijk ook met veel plezier de foto’s terug. Zo’n fijne eerste vakantie met z’n drieën. 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge