Tech

SureFlap DualScan microchip kattenluik (deel 2)

In een ver en donkergrijs verleden schreef ik op mijn blog over de aanschaf van een kattenluik die werkt door middel van de identificatiechip van onze katten. We hadden wat opstartproblemen, maar na wat hulp van de SureFlap klantenservice kwam het allemaal goed. Dit artikel kan je hier teruglezen.

Blijkbaar waren wij niet de enige met problemen met de SureFlap Dualscan. Regelmatig krijg ik na aanleiding van het artikel wat ik toen schreef, vragen over hoe ik het probleem precies heb opgelost. Daarom leek het me interessant om een vervolg artikel te schrijven.

Allereest nog even in het kort wat het probleem was. Dit luikje ontgrendeld op het moment dat één van onze katten probeert er doorheen te gaan. Alleen bij onze katten, omdat alleen hun chips zijn geregistreerd in het apparaat. Zowel naar buiten als naar binnen toe worden hun chips gelezen. Daar zat echter het probleem: het werkte naar binnen toe prima, maar naar buiten toe bleef het luikje dicht. Maar daar kreeg ik dus een oplossing voor.

Ik moest de volgende stappen doorlopen:

 1. Verwijder een van de batterijen, laat de SureFlap zo 2 minuten staan zodoende dat de kracht ontnomen wordt uit het toestel.
 2. Druk & houd de “M” knop of de geheugenknop ingedrukt.
 3. Blijf de knop ingedrukt houden terwijl u de reeds verwijderde batterij terug in het batterijvak plaatst.
 4. Na ongeveer 10 seconden gaat de DualScan door zijn aangepaste modi (het LED lampje gaat branden)
 5. Zodra het lampje rood brand, laat u de “M” knop los. De grijze vergrendelingsklem gaat vervolgens naar beneden en weer omhoog.

Loop jij dus tegen dezelfde problemen aan? Probeer deze stappen dan eens te door lopen. Ik heb al van heel veel mensen gehoord dat het voor hun ook heeft gewerkt. Succes!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

1 Reactie

 • Reageer Barbara 19 december 2022 op 21:16

  O, ik zie nu pas uw vervolgmail, de instructies. TOP ! merci !

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge