Creative

Creatief kerstcadeautje van Demi

Toen één van mijn oma’s een tijdje geleden jarig was, besloot ik iets creatiefs met Demi te gaan maken. Alvast als test zodat ik het met de kerst ook aan andere mensen in onze familie kon geven. Aangezien de kerstcadeaus inmiddels zijn uitgedeeld en het dus geen geheim meer is, laat ik vandaag aan jullie zien wat ik dan precies gemaakt het met Demi.

Samen met Demi heb ik inmiddels al heel veel creatieve dingen gemaakt. Want ondanks dat Demi zelf nog niet echt aan de slag kan met verf, potloden, stiften of iets dergelijks, kan ze met haar handen en voeten toch echt al wat leuks maken. Zo heb ik bijvoorbeeld al verschillende wenskaarten gemaakt met voetafdrukjes. Zo maakte ik bijvoorbeeld een eend, een bij en een lieveheersbeestje van een voetafdruk. Ook maakte ik een leuke sleutelhanger met een hand- en voetafdruk op krimpfolie voor Vaderdag. En ook voor deze creatieve uitspatting had ik weer Demi haar voeten nodig. Samen maakte wij namelijk een bord met daarop een vlinder van twee voetafdrukken en haar naam.

Als eerste moest ik opzoek naar porseleinverf. Ik dacht dat ik dat zo wel gevonden zou hebben, maar dat viel toch wel een beetje tegen. Ik had verwacht dat ik het bij een speelgoedwinkel al zou vinden, want ik dacht me te herinneren dat SES (het merk van de bekende knutselpakketjes) ook porseleinverf in het assortiment had. Nou, ik dacht het goed, want het was inderdaad ‘had’. Het is blijkbaar niet meer te koop en dus moest ik opzoek naar een wat meer gespecialiseerde winkel. Eerst vond ik porseleinstiften van Edding. Deze nam ik sowieso mee, want daar zou ik wellicht vaker wat leuks mee kunnen in de toekomst. Later vond ik ook nog potjes porseleinverf. Ik koos voor één kleur, want ik vond de potjes nog best aan de prijzige kant. Vervolgens kocht ik bij de Action simpele, witte, rechthoekige bordjes. Kwastjes had ik thuis nog liggen, dus Demi en ik konden aan de slag.

De rest is niet echt heel ingewikkeld. Ik zette Demi in de hoge kinderstoel met blote voeten/benen en toen was het een kwestie van ene voet voorzien van verf en afdrukken en daarna de andere. Let wel even op dat het behoorlijk kan kriebelen als je een kind zijn voet onder verft. Demi vond de eerste paar afdrukken prima, maar uiteindelijk werd ze het wel een beetje zat en ging ze protesteren. Toen alle voetjes op de borden stonden, maakte ik haar voetjes schoon met wat water en ging zij lekker naar bed.

Terwijl Demi sliep, liet ik de voetafdrukken een beetje drogen. Toen dat gebeurt was, begon ik met het afmaken van de creaties met een zwarte porseleinstift. Ik tekende het lijfje, kopje en de voelsprieten van de vlinger en vervolgens schreef ik Demi haar naar er bij. Als laatste noteerde ik nog de datum wanneer de afdrukjes gemaakt zijn. Altijd leuk voor later als je dat er nog bij hebt. Toen alles er op stond, hoefden de bordjes alleen nog maar afgebakken te worden. Ze hebben voor 45 minuten in de oven van 150 graden Celsius gestaan. Inprincipe zijn de creaties op de borden nu afwasbestendig.

Ik ben heel erg tevreden met het resultaat en ik vind ze echt heel erg leuk geworden.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Saskia 27 december 2017 op 11:03

  Ze zijn super leuk geworden! Top cadeaus.

 • Reageer Jenn 27 december 2017 op 14:09

  Wat hebben jullie dat leuk gedaan!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Kilo’s Knallen: Kerst-OOTD, flexen en nét geen mijlpaal, maar toch trots

 • Reageer Manon 27 december 2017 op 14:11

  Dit is wel bijzonder, heel leuk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge