Creative

Een fotokaart als kerstkaart

De feestdagen staan weer voor de deur en dus is het weer tijd om kerstkaartjes te sturen naar familie en vrienden. Waar steeds meer mensen het af doen met een Whatsapp-berichtje of een Facebookupdate, vind ik het nog steeds het allerleukste om kaartjes te ontvangen en te versturen. Nog leuker vind ik het om de kerstkaartjes zelf te maken. Ook dit jaar maakte ik ons kerstkaartje zelf, maar toch even anders dan voorgaande jaren.

De afgelopen jaren maakte ik er echt een DIY-projectje van. Stickers, verf, washi tape, stiften en pennen in allerlei kleuren. Ik begon met een stapel blanco wenskaarten en uiteindelijk eindigde ik met een stapeltje zelfgemaakte kerstkaarten. Mijn inspiratie vond ik op Pinterest en daar zijn mijn kerstkaartjes ook terug te vinden.

Dit jaar zag ik het niet zitten om er zo uitgebreid mee aan de slag te gaan. Die kleine dame die nu gezellig door ons huis heen tijgert, vraagt natuurlijk ook de nodige tijd van me. Ooit zal ik de tijd vast wel weer vinden en ook zal er een moment komen dat we het lekker samen kunnen doen. Toch wilde ik wel wat anders dan gewoon een kerstkaart uit de winkel. Laat diezelfde kleine dame nou ook een super leuk onderwerp zijn voor een kerstkaart. Het is immers haar eerste Kerstmis. Ik bedacht in me hoofd wat ik wilde en verzamelde hiervoor wat spullen bij elkaar.

Als eerste wilde ik een leuke outfit voor haar. Ik zocht iets ‘kerstvrouw’-achtig en vond uiteindelijk via Wish een leuk jurkje voor een leuke prijs. Bij de Action kocht ik wat slingers en kerstlampjes als decoratie en voor Demi om mee te ‘spelen’ tijdens het maken van de foto’s. Toen ik alles bij elkaar had, was het wachten op een geschikt moment om even een kleine fotoshoot te doen.

Op een zondagmiddag vond ik dat moment. Demi was net uit bed, was vrolijk en we hadden nog even een uurtje voordat het weer tijd was om wat te eten. Ik gooide onze salontafel op zijn kant als achtergrond en drapeerde een deel van de kerstlichtjes er omheen. Ik legde een schapenvelletje neer, zette Demi er op in haar kerstvrouwtjesoutfit en legde de lampjes en slingers voor haar neer. Vanaf dat moment maakte ik de ene na de andere foto. Na 3 andere houdingen en 10 minuten bezig zijn, was Demi haar aandacht weg. Ze wilde steeds wegkruipen, dus stopten we er mee. Ik eindigde met iets meer dan 50 foto’s. Een hoop natuurlijk bewogen, niet scherp of gewoon niet mooi. Uiteindelijk waren er twee foto’s die ik wel echt heel leuk vond. De ene was gewoon leuk en mooi en de andere was ook erg grappig. Tijd om online de kerstkaarten te gaan maken bij Kaartje2go.

Ik wilde beide foto’s gebruiken: de leuke/mooie op de voorkant, de grappige wilde ik er als extraatje bij doen aan de binnenkant van de kaart. Tekst op de voorkant er bij, tekst aan de binnenkant en klaar. Ik ben echt super blij met het resultaat en wilde het eigenlijk ook gelijk aan iedereen laten zien. Maar ik heb me ingehouden en netjes gewacht tot de kerstkaarten binnen waren, ik ze verstuurd had en ze waren aangekomen bij de ontvangers.

Omdat ik lekker vroeg verstuurd had, hadden bijna alle mensen hem de dag daarna al binnen. Hoefde ik niet zo lang in spanning te zitten om de reacties af te wachten, hahaha. De reacties waren stuk voor stuk hartstikke enthousiast. Zeker de foto aan de binnenkant vonden de meesten ook wel een leuke verassing. Ook kreeg ik een paar keer de vraag waar ik de foto’s had laten maken. Nou, dat is natuurlijk ook altijd wel een leuk compliment als je het gewoon zelf in je woonkamer hebt gedaan. Een geslaagde kerstkaart dus dit jaar!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Jenn 12 december 2017 op 10:53

  Oh wat een superleuk kaartje!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Ons huis in de kerstsfeer!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 14 december 2017 op 17:47

  Geweldig. Mooi gedaan.

 • Reageer Nienke 15 december 2017 op 23:43

  Aangezien je het helemaal zelf hebt gedaan mag je er behoorlijk trots op zijn. De kaart ziet er erg professioneel en schattig uit.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge